DagaAdam 05.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 u nas dali nazwe Biasowicka, wszystkim przez telefon trzeba powtarzac 3x ;/ A u mnie wszyscy rozumieja "Leśna" i tez lekka dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 juz ja sie zatroszcze o to zeby pani naczelnik miala co robic poprawiajac swoje bledy ! wlasnie wlasciwym jest rezerwowanie numerow dla kolejnych dzialek zeby nie bylo wlasie takich bykow jak u mnie teraz zawsze mogliscie miec ''Ó'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 zawsze mogliscie miec ''Ó'' Albo ę Sprobuj powiedzizec 9 ę przez telefon haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 05.04.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ja byłem niecały miesiąc później...pozostaje mi jeszcze poczekać Mnie dziś zaprosili i załatwiłem sprawę, składałem 31.12.2011. Swoją droga dawałem to do tej laski co rozlicza co tu ją wszyscy podają i w sumie to po dzisiejszej korekcje w US to tak trochę straciłem zaufanie. To nic niby wielkiego ale np. nie wiedzieć, że drewno na więźbę nie podlega odliczaniu to lekka przesada. Bo reszta korekt to jakieś duperele, gwoździe się zapałętały czy też jakaś folia budowlana, ale więźba to największy zonk i dla mnie spora strata zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 nawet ja wiem ze wiezby sie nie odlicza!!ja nawet nie mam wpietej faktury z drewna bo wiem ze sie nie odliczaja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 05.04.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 oo widze ze ktos tu narzeka na nadmiar czasu wolnego !! moze cie wynajme do ukladania kabli ?? tak btw twoi goscie od wody wybitnie nie byli zainteresowani robieniem przylacza u mnie!! kombinowal jak kon pod gore zeby tego nie robic !! w koncu podal zaporowa cenie i olalam temat ... Uuuuu nie ładnie nie ładnie ale jak tak to słuszna decyzja Co do jajec chora jestem :/ lepiej się zrelaksuję niż się będe wkur... urzędnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Co do jajec chora jestem :/ lepiej się zrelaksuję niż się będe wkur... urzędnikami witam w klubie ... z urzednikami wlacznie!! dobra nie marudze juz tylko ide z mloda na plac zabaw!! queene moze dolaczycie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 05.04.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 czy ma może ktoś sprzedać stemple potrzebuję takie 2,5 m w ilości około 100 sztuk:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 tom byla na spacerku ... do hajdy i spowrotem bo leje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.04.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Odnośnie urzędników to my dostaliśmy swego czasu polecony z UM Rybnika,że mamy na naszej działce(nieogrodzonej wtedy)taki słupek dla geodetów(zapomniałam jak się to fachowo nazywa)i nie możemy nic z n im zrobić,ani zakopać,ani zasadzić trawy w tym miejscu.Wkurzyłam się na maxa jak mi gość powiedział,że tak ma być i koniec i nikt o zgodę się nas nie będzie pytał oraz mam obowiązek wpuszczać na teren posesji za każdym razem geodetów jak przyjdą na pomiar.Jakbym ich nie wpuściła to mogą wejść przez płot.Powiedzcie czy słyszeliście o czymś takim? Czy mogę gdzieś napisać odwołanie od tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 05.04.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 czy ma może ktoś sprzedać stemple potrzebuję takie 2,5 m w ilości około 100 sztuk:/ ja mam,wysłałem ci na pw wiadomość pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 05.04.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 mamy wyceny wylewek z materiałem 28 zł, bez mat. 11zł/m2czy za tą różnice warto samemu kupować materiał? stemple też mamy po 4zł ale odbiór w Bielszowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 w temacie niedoinformowanych urzędników na granicy działki mamy studzienkę sąsiada, oczywiście po drugiej stronie działki mamy swoją przy okazji składania papierów o warunki zrzutu ścieków, zasygnalizowaliśmy w wodociągach o zaistniałej sytuacji, prosząc o przesunięcie nieszczęsnej studzienki na plac sasiada, gdzie jej miejsce, co pani skwitowała krótkim - nie ma takiej możliwości no jak kurna nie ma, pytam się urzędniczki, przecież jak sąsiad kiedyś zechce się budować to zmusicie go do wpięcia się do kanalizy i wtedy on będzie potrzebował naszej zgody no tak, ale nie da się po dwóch takich rozmowach mam ochotę odnaleźć sąsiada i powiedzieć mu, żeby sobie sam to załatwił, bo dość mam kopania się z koniem są jakieś argumenty docierające do tępych urzedasów ? obawiam sie ze marne szanse ... zasada nr 1 - urzednik ma zawsze racje ... zasada nr 2 - jezeli urzednik nie ma racji patrz zasada nr 1 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Odnośnie urzędników to my dostaliśmy swego czasu polecony z UM Rybnika,że mamy na naszej działce(nieogrodzonej wtedy)taki słupek dla geodetów(zapomniałam jak się to fachowo nazywa)i nie możemy nic z n im zrobić,ani zakopać,ani zasadzić trawy w tym miejscu.Wkurzyłam się na maxa jak mi gość powiedział,że tak ma być i koniec i nikt o zgodę się nas nie będzie pytał oraz mam obowiązek wpuszczać na teren posesji za każdym razem geodetów jak przyjdą na pomiar.Jakbym ich nie wpuściła to mogą wejść przez płot.Powiedzcie czy słyszeliście o czymś takim? Czy mogę gdzieś napisać odwołanie od tego? to zalezy co to za slupek /nazywa sie reper/ jak to jest reper osnowy glownej to niewiele zrobisz ... po prostu one sa ustawiane w terenie tak jak "pasuje w osnowie" najprosciej mowiac ... jak by wypadl np w srodku budynku to ci go przeniosa na mur z tabliczka z danymi geodezyjnymi !! i faktycznie geodeci moga wejsc na twoj teren przy kazdym pomiarze ale musza miec papiery potwierdzajace co robia, dla kogo itd !! gdzies sa akty prawne o tym mowiace ... popytam geodetow to mi powiedza tak btw to ja mam taki reper ale z kopalnianej osnowy teraz na starym domu i raz na rok przychodza mierzyc ... a ze to znajomi geodeci /z chwalowic/ to ich nie sprawdzam bo wiem co za ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 czy ma może ktoś sprzedać stemple potrzebuję takie 2,5 m w ilości około 100 sztuk:/ W watku dot. sprzedazy ktos oferowal! Ja proponuje zadzwonic do nadlesnictwa rybnickiego - zawsze mieli stosunkowo tanie stempelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 05.04.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Odnośnie urzędników to my dostaliśmy swego czasu polecony z UM Rybnika,że mamy na naszej działce(nieogrodzonej wtedy)taki słupek dla geodetów(zapomniałam jak się to fachowo nazywa)i nie możemy nic z n im zrobić,ani zakopać,ani zasadzić trawy w tym miejscu.Wkurzyłam się na maxa jak mi gość powiedział,że tak ma być i koniec i nikt o zgodę się nas nie będzie pytał oraz mam obowiązek wpuszczać na teren posesji za każdym razem geodetów jak przyjdą na pomiar.Jakbym ich nie wpuściła to mogą wejść przez płot.Powiedzcie czy słyszeliście o czymś takim? Czy mogę gdzieś napisać odwołanie od tego? My też takie coś mamy sztuk dwie na działce popsikane oczojebnym pomarańczem i co nie mogę tego tknąć? Nooo sz k.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 My też takie coś mamy sztuk dwie na działce popsikane oczojebnym pomarańczem i co nie mogę tego tknąć? Nooo sz k.... W akcie odwetu proponuje je 1 kwietnia przesunac o metr w dowolnym kierunku. Taki psikus A tak powaznie - watpie ze az dwa takie twory spotkaly sie na jednej dzialce. I jeszcze oba spryskane pomaranczem? Nikt z sasiadow nie robil cos ostatnio z geodetami ? One sa na srodku dzialki czy w granicy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 W watku dot. sprzedazy ktos oferowal! Ja proponuje zadzwonic do nadlesnictwa rybnickiego - zawsze mieli stosunkowo tanie stempelki jesienia chcieli ponad 8 za sztuke!! porazka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 My też takie coś mamy sztuk dwie na działce popsikane oczojebnym pomarańczem i co nie mogę tego tknąć? Nooo sz k.... dwa repery na jednej dzialce ?? nie macie tego w terenie gorniczym albo jeden osnowy wysokosciowej a drugi jakiejs terenowej /ale zwykle jak juz robia takie na jednym punkcie bo to geodebilizmem smierdzi irb masz moze fote takiego repera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 jesienia chcieli ponad 8 za sztuke!! porazka!!! Ło. Na pocieszenie powiem tylko ze spokojnie za 6 pln taki stempelek po robocie sie odsprzeda wiec jak jest problem ze znalezieniem to mozna odzalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts