irb 05.04.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Adam 1 kwietnia był Mea jutro zrobię ci fotkę poprawiono mnie jeden oczojebny pomarańcz drugi róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 05.04.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 mnie tez skasujesz za ogladanie wylewek ?? zaczynam sie zastanawiac czy cementowe czy anhydryt ... No baaa (zart oczywiscie ) BTW jest juz ktos na etapie ocieplania, profile itp. czym przykrecac profile przyscienne do porothermu (durne pytanie ale ja to pierszy raz bede robil). A koles z Rudy byl poogladal popytal nawet pomogl posprzatac ale konkluzja bezcenna "to jak herbata z mlekiem ten kolor, moja kobita ja pila jak karmila" i znowu umarlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.04.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 witam w klubie ... z urzednikami wlacznie!! dobra nie marudze juz tylko ide z mloda na plac zabaw!! queene moze dolaczycie ?? o 14.15 to ja stałam w korku w Suszcu....ty wiem na L4 ale rozglądałam sie za Maćkiem w rejonie Krupińskiego a u nas pierwszy pokój w podłogówce gotowy...ślicznie kupiłam też siplast icopala...mąż walczy z podłogą w salonie i garażu...jutro na to papa....oby wywietrzało przez noc jak dam rade to wrzuce jakies fotki wieczorem....teraz siupłam po całym dniu gonitwy i nawet mi sie dupki po telefon ruszyć nie chce z wrażeń pozytywnych - trasa Gliwice -Żory w niecałe 10minut....kocham autostrady aha....szukam quada dla syna na komunie...jakby ktoś gdzieś mam upatrzonego takiego 125cm3 - też się załapię na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.04.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 o 14.15 to ja stałam w korku w Suszcu....ty wiem na L4 ale rozglądałam sie za Maćkiem w rejonie Krupińskiego a u nas pierwszy pokój w podłogówce gotowy...ślicznie kupiłam też siplast icopala...mąż walczy z podłogą w salonie i garażu...jutro na to papa....oby wywietrzało przez noc jak dam rade to wrzuce jakies fotki wieczorem....teraz siupłam po całym dniu gonitwy i nawet mi sie dupki po telefon ruszyć nie chce z wrażeń pozytywnych - trasa Gliwice -Żory w niecałe 10minut....kocham autostrady aha....szukam quada dla syna na komunie...jakby ktoś gdzieś mam upatrzonego takiego 125cm3 - też się załapię na niego mam tygodniowe szkolenie w stacji ratowniczej w wodzislawiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 z wrażeń pozytywnych - trasa Gliwice -Żory w niecałe 10minut....kocham autostrady Ja centrum Katowic - Zory 28 minut (8 minut w centrum i po 10 min na A4 i na A1) Czekam tylko az otworza przynajmniej kolejny odcinek do Swierklan (maja w maju) wtedy bede mial jeszcze blizej do domu. A jak otworza kolejny - do Mszanej, to bede mial 10 minut ze zjazdu do domu Ale to i tak kit - swego czasu myklem z centrum Wodzislawia do Gliwic (os. Sikornik) - 38km w 18 minut. A tam autostrady niet i ruch calkiem calkiem, a Rybnik zawalony Ale to bylo na motorku aha....szukam quada dla syna na komunie...jakby ktoś gdzieś mam upatrzonego takiego 125cm3 - też się załapię na niego Quadziory chyba sprzedaja na Jastrzebskiej w Wodzislawiu. No ale to zalezy jaki masz budzet i czy chcesz kupic chinska zabaweczke czy cos bardziej japonskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.04.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 mamy wyceny wylewek z materiałem 28 zł, bez mat. 11zł/m2 czy za tą różnice warto samemu kupować materiał? stemple też mamy po 4zł ale odbiór w Bielszowicach ja jak obliczalem ceny tynkow to taniej wyszloby o jakies 6zl jakbym sam kupowal material, niech firma tynkarska ma wiekszy rabat to bylo by 5 zl do przodu, tyle, ze jakbym bral sama robote to poszlo by go polowe wiecej bo firmie juz by nie zalezalo na oszczednosci materialu! tak czy tak taniej wychodzi 11zl za robote i samemu kupic material- szkoda, ze doszedlem do tego tak pozno ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.04.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mnie dziś zaprosili i załatwiłem sprawę, składałem 31.12.2011. Swoją droga dawałem to do tej laski co rozlicza co tu ją wszyscy podają i w sumie to po dzisiejszej korekcje w US to tak trochę straciłem zaufanie. To nic niby wielkiego ale np. nie wiedzieć, że drewno na więźbę nie podlega odliczaniu to lekka przesada. Bo reszta korekt to jakieś duperele, gwoździe się zapałętały czy też jakaś folia budowlana, ale więźba to największy zonk i dla mnie spora strata zwrotu. nam tez odliczyla folie budowlana , gwozdzie i chyba cos jeszcze. oglonie pomylila sie na 300zl, moze trzeba jej napisac meila? siedzi na macierzynskim i cos jej umknelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.04.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Quadziory chyba sprzedaja na Jastrzebskiej w Wodzislawiu. No ale to zalezy jaki masz budzet i czy chcesz kupic chinska zabaweczke czy cos bardziej japonskiego na razie chińszczyzne ale niekoniecznie zabaweczke - taka 125cm3 pociągnie nawet dorosła osobę ważąca 100kg, na 90-tki nie patrzyłam bo to serio zabawki jak syn podrośnie to pomyślimy o takiej 200-tce, dołączymy pług do odśnieżania no i homologacja obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 05.04.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 nam tez odliczyla folie budowlana , gwozdzie i chyba cos jeszcze. oglonie pomylila sie na 300zl, moze trzeba jej napisac meila? siedzi na macierzynskim i cos jej umknelo Ja też dostałam zwrot vatu... przed terminem:) Też się u rozliczałam u tej dziewczyny z forum i też miałam korekty. Ale pamiętam jej słowa jak mówiła że korekty są bądź nie ...w zalezności na kogo sie trafi i kto pita sprawdza..jedna np gwoździe odliczy druga niestety je wycofa.W Żorach podobno odliczaja wszystkie gwoździe a u nas niestety nie. Sama byłam korygować 3 pozycje...między innymi pani chciała nam wycofać fakrutę za kabel przyłącza prądu(od skrzynki do domu)...na nasze szczęście pani zza biurka obok sie odezwała że ona to ODLICZA...i nam tą fakturę zostawiono.Nie wiem czym te panie się kierują sprawdzając faktury.Myślę jednak że nie zaszkodzi wpisać więcej...bo a nóż się uda i faktury przejdą ,a spacer do US to nie taka straszna rzecz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 na razie chińszczyzne ale niekoniecznie zabaweczke - taka 125cm3 pociągnie nawet dorosła osobę ważąca 100kg, na 90-tki nie patrzyłam bo to serio zabawki jak syn podrośnie to pomyślimy o takiej 200-tce, dołączymy pług do odśnieżania no i homologacja obowiązkowo No ale wiesz - pojemnosc i moc nie ma nic wspolnego z byciem zabaweczka czy nie Chinszczyzna to chinszczyzna - takie np. motocykle chinskie (typu obecnie produkowany ROMET czy badziewne "harleje" za 7-10k pln) to jednorazowki - jak cos padnie to raz, ze nie ma czesci, a dwa ze nie ma czego naprawiac bo z reguly pada wszystko naraz Niemniej roznica w cenie jest zapewne spora Nie znam sie zupelnie na quadach - moze jest cos posredniego - czyli silnik porzadny (yamaha, honda, kawasaki, suzuki), a buda chinska.. Jak czesto bywa w kosiarkach (silnik B&S a reszta niska polka, za to cena niezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 na razie chińszczyzne ale niekoniecznie zabaweczke - taka 125cm3 pociągnie nawet dorosła osobę ważąca 100kg, na 90-tki nie patrzyłam bo to serio zabawki jak syn podrośnie to pomyślimy o takiej 200-tce, dołączymy pług do odśnieżania no i homologacja obowiązkowo Jak chinszczyzna to faktycznie sprawdz karbownik (na jastrzebskiej w wodzislawiu): http://www.karbownik.pl/oferta.html IMHO lepiej wybrac quadzika wlasnie pod katem dostepnosci serwisu i czesci, a karbownik ma wszystko na miejscu wiec nie powinno byc z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 no w quadach silnika Briggsa raczej nie spotkasz....chociaż kto wie mnie chodzi o coś na czym także ja czy mąż damy rade sie pobawić, żadne przeprawowe szaleństwa, takie tam tylko - mam przez pola i doliny bliżej do rodziców wiec chocby po to, zimą można droge odśnieżyć a do tego własnie moc i pojemność są wymagane - na obudowie sie nie jeździ tylko na silniku przecież, co mi po świetnej budzie jeśli silnik badziewny, a czterosuw już da radę ja też sie jakoś specjalnie nie znam....dlatego chcemy zacząć od czegoś podstawowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 http://www.karbownik.pl/content/image/pic_100930junak350.jpg Serce sie normalnie kraje patrzac na to chinskie badziewie nasladujace poczciwego Junaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 05.04.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja mam do sprzedania ok. 160 szt. stempli ok. 240 cm na piwnicę, ok 200. szt. ok. 280 cm na parter i piętro, cena 4,5 zł za sztukę (negotiable), odbiór ul. Żużlowa Rybnik - dokładne wymiary podam jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 no w quadach silnika Briggsa raczej nie spotkasz....chociaż kto wie mnie chodzi o coś na czym także ja czy mąż damy rade sie pobawić, żadne przeprawowe szaleństwa, takie tam tylko - mam przez pola i doliny bliżej do rodziców wiec chocby po to, zimą można droge odśnieżyć a do tego własnie moc i pojemność są wymagane - na obudowie sie nie jeździ tylko na silniku przecież, co mi po świetnej budzie jeśli silnik badziewny, a czterosuw już da radę ja też sie jakoś specjalnie nie znam....dlatego chcemy zacząć od czegoś podstawowego Tyle ze w chinczyku masz wszystko do bani - od kol, przez silnik, przeniesienie napedu, po bude. Wszystko z plastiku - chinol = zawsze zabawka, nie wiem czy ktokolwiek produkuje plug do chinola - to sie nadaje wlasnie dla dziecka do jezdzenia po ogrodku Chinole jakby mogli to by silnik z plastiku jeszcze tam wsadzili No ale chinol = 2-3k pln, japoniec = z tego co widze od ~12-15k pln wiec nie ma o czym mowic nawet Ja jezdzilem na wycieczce w Egipcie po pustyni na Hondzie Rancher - bodaj 450ccm, piec biegow. Pieeeeeeekna maszyna (tam ich ze 200-300 bylo pod jednym dachem Glupie arabusy ludziom zakazali zmieniac biegow i wszyscy z piatki ruszali ale z kumplem sie pokapowalismy w drugiej sekundzie, ze cos wolne te maszyny i potem dawalismy juz normalnie czadu Tyle ze taka hondzia to od 30k u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 bardzo przyjemne szkolenie, szkoda że jest tak rzadko a nie wiem czy w tym roku tez sie nie zalapie 5 lat mi w sierpniu mija szynka to rozporzadzenie ktore mowi o numerach jest juz nieaktualne a w ustawie ktora je znosi nie ma juz mowy o literach ;( wlasnie zukam dyrektywy unijnej przetlumaczonej na polski !! masakra jakas!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 a nie wiem czy w tym roku tez sie nie zalapie 5 lat mi w sierpniu mija szynka to rozporzadzenie ktore mowi o numerach jest juz nieaktualne a w ustawie ktora je znosi nie ma juz mowy o literach ;( wlasnie zukam dyrektywy unijnej przetlumaczonej na polski !! masakra jakas!! A ktora ustawa te rozporzadzenie znosi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 A ktora ustawa te rozporzadzenie znosi ? Ustawa z dnia 4 marca 2010 r. o infrastrukturze informacji przestrzennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ustawa z dnia 4 marca 2010 r. o infrastrukturze informacji przestrzennej Szczerze mowiac czytajac ta i poprzednia ustawe i rozporzadzenie - wynika z nich ze LITERKI nadaje sie wylacznie dla domow polozonych na JEDNEJ nieruchomosci (w glebi). Lub wyjatkowo - po podziale tej nieruchomosci. Wiec wydaje mi sie ze wogole stosowanie literek nie jest zgodne z obecnym prawem - maja byc NUMERY, a literki tylko w wyjatkowych sytuacjach.. No chyba ze budujesz na nieruchomosci, ktora powstala z jednej duzej (po podziale na... min 12 dzialek bo Ł jest dosc daleko w alfabecie A jezeli pani bedzie sie upierac ze uzywa sie polskich ogonkow - to ja bym poprosil o wskazanie gronowej 9ą i 9ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 narazie nastukalam konkretne pisemko do prezydenta miasta jutro zaniose i zobaczymy co powiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts