Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

taki na czas budowy żeby mi ciężarówki się nie potopiły,potem to do przykrycia

chlopie olej dolomit !! wez haldzioka za 25zl za tone i masz elegancki podjazd!!! tylko czarny ... w porywach czerwony przepalaniec :)

ja bralam od winklera bo mi sie szukac nie chcialo :D sprawdzil sie rewelacyjnie

bo jest teraz w fajnej promocji jednostka beama z osprzetem ponad 400 taniej niz standardowo i sie zastanawiam czy nie kupic ... nasz odkurzacz jest na tak zwanym wykonczeniu i do nowego domu juz nie dojedzie /chyba ze jako zbieracz gruzu/

Mea, ale która jednostka bo my mamy 6 gniazd i szufelka trzeba tę większą jednostkę .

wie ktoś gdzie można dostac tanio-- poniżej 50zł/t kliniec dolomitowy na utwardzenie wjazdu? / nie chce żadnej bergi z hałdy/

Jak masz tego b. duzo to czerwona berga, a na gore 5-10cm dolomitu i bedzie dobrze :-) Jakbym mial wszystko dolomitem wysypac to bym musial chate sprzedac ;D Narazie mi wlazlo z 150t bergi, a jeszcze drugie tyle wejdzie jak zrobie zjazd na dol do drugiego garazu :) 300 ton * 50 pln = 15 tys pln. Za berge place ok 24pln z transportem czyli ok 7k pln. Jest roznica :)

chlopie olej dolomit !! wez haldzioka za 25zl za tone i masz elegancki podjazd!!! tylko czarny ... w porywach czerwony przepalaniec :)

ja bralam od winklera bo mi sie szukac nie chcialo :D sprawdzil sie rewelacyjnie

Tylko nie czarny!!!! On siada. Berga to tylko czerwona! Graczyk na Radlinskiej w Wodzislawiu caly parking wysypal czarna, polozyli troche kostki i wszystko zrywali, wybierali, wywozili. Tys sie powinna znac na tych bergach ale czarna cholernie siada z czasem, a czerwona - szczegolnie jak przykryta cienko dolomitem sie sprawdza :)

bo jest teraz w fajnej promocji jednostka beama z osprzetem ponad 400 taniej niz standardowo i sie zastanawiam czy nie kupic ... nasz odkurzacz jest na tak zwanym wykonczeniu i do nowego domu juz nie dojedzie /chyba ze jako zbieracz gruzu/

Te promocje sa stale, nie daj sie nabrac :-) Tak naprawde taniej moze wyjsc kupno tego co Ci jest rzeczywiscie potrzebne, bo po co Ci np. szczota do dywanow jak np. dywanow wogole nie planujesz ;) Trzeba przeliczyc. Ale na pewno sie nie napalac - te promocje sa od paru lat takie same ;)

Ja mam instalacje i na bank bede niebawem kupowal jednostke. Jedno gniazdo na kondygnacje - gdzies w centralnym miejscu. Rozwin 9mb sznurka i potestuj czy wszedzie z tego miejsca siegniesz :) Odkurzacz bedzie w garazu - on ma przy okazji w sobie jedno gniazdo (przyda sie do odkurzania samochodu).

Gość Arturo72

Tak mówicie o tej berdze a ja nie w temacie.Czy nadaje się to jako kruszywo nie podciągające wody pod płytę fundamentową ?

W projekcie mam piasek z pospółką lub właśnie jakieś kruszywo.Będzie tego ok.75m3,ile ok.waży 1m3 bergi ?

Mea, ale która jednostka bo my mamy 6 gniazd i szufelka trzeba tę większą jednostkę .

Ewus - to jaka trzeba jednostke zalezy przede wszystkim od oporow najdluzszej galezi. Mozesz miec i kilkanascie gniazd ale jak blisko siebie - to nie ma sie co wypruwac na drozszy model :) Choc z drugiej strony wieksze ssanie zapewne = wiekszy komfort odkurzania :)

Te promocje sa stale, nie daj sie nabrac :-) Tak naprawde taniej moze wyjsc kupno tego co Ci jest rzeczywiscie potrzebne, bo po co Ci np. szczota do dywanow jak np. dywanow wogole nie planujesz ;) Trzeba przeliczyc. Ale na pewno sie nie napalac - te promocje sa od paru lat takie same ;)

Ja mam instalacje i na bank bede niebawem kupowal jednostke. Jedno gniazdo na kondygnacje - gdzies w centralnym miejscu. Rozwin 9mb sznurka i potestuj czy wszedzie z tego miejsca siegniesz :) Odkurzacz bedzie w garazu - on ma przy okazji w sobie jedno gniazdo (przyda sie do odkurzania samochodu).

lepiej kup od razu 9m rury, przetestuj i stwierdzisz, ze to za duzo i nieporecznie, lepiej wiecej gniazd i krotsza rura niz na odwrot

lepiej kup od razu 9m rury, przetestuj i stwierdzisz, ze to za duzo i nieporecznie, lepiej wiecej gniazd i krotsza rura niz na odwrot

Juz po ptokach - mam jedno gniazdo na kondygnacji plus pare szufelek. Czy bedzie wygodnie to sie dopiero przekonam ale gniazdo wyszlo pieknie w centrum i spokojnie 9mb wszedzie dochodzi :) Mysle ze to najwazniejsza zaleta takiego odkurzacza - wkurza mnie przelaczanie kabla pradowego przy normalnym odkurzaczu :)

ja mam jedno gniazdo i dwie szufelki na parterze i jedno gniazdo na poddaszu ... chlopaki jak robili instalacje to mi pomierzyli wlasnie ze sznurkiem czy 9m starcza ... starcza z nawiazka!!! jeszcze schody przed domem odkurze, samochody przez gniazdo na jednostce i wszystkie piwnicowe zakamarki tez :)

ja mam "dobrana" jednostke 335 beama i teraz jest w promocji taka green wersja .. .ponoc jest tylko na wiosne w sprzedazy :) i ma wlasnie optymalny dla mnie zestaw akcesoriow :) jedyne co jeszcze bym dokupila to mopa ... testowalam go ostatnio u wujka i jest bajerancki :) odkurza sie podloge na sucho a sam mop jest wyczyszczony idealnie bo wciaga brudy do srodka :) wiadomo ze na klakach zostanie syfek ale to sie potem odkurza sama rurka i mop idzie do schowania - na kafle idealny !!

w green zestawie jest tez miotelka do kurzow /normalnie kosztuje 160 zl/ a nie ma 2 szczotek za laczna sumke 60 zl :) /w porownaniu do zestawu nexe/ jak dla mnie cena 2900 za taki pakiet jest super !!! musze jeszcze dokupic gniazdozmiotke do wiatrolapu i szufelke do kuchni oraz 2 gniazdka na sciane wiec licze ze kolo 3500 mi tego wyjdzie !!