MaciekKamila 06.04.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Juz po ptokach - mam jedno gniazdo na kondygnacji plus pare szufelek. Czy bedzie wygodnie to sie dopiero przekonam ale gniazdo wyszlo pieknie w centrum i spokojnie 9mb wszedzie dochodzi Mysle ze to najwazniejsza zaleta takiego odkurzacza - wkurza mnie przelaczanie kabla pradowego przy normalnym odkurzaczu znajomy narzeka na rure 7m ;/ my calkowicie zrezygnowalismy z instalacji, kupilismy dobry odkurzacz a stary od razu wyladowal na budowie i tu sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.04.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A ja sie nie pochwalilem ale dzisiaj wywiercilem blisko 30 dolkow pod slupki ogrodzeniowe (ogradzam tyly dzialki siatka) i zalalismy 13 slupkow. Mysle ze jutro dolejemy pozostale 17. To zostanie jeszcze tylko z 70 tyle ze coraz dalej do nich (max 150m trzeba bedzie chodzic a teren cieeeeeezki brrrrr PADAM na pysk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mea pismo panu prezydentowi zaniosłas,a on bidok chory.Wiesz,że do 18 kwietnia ma go nie być.Gdzie ten beam w promocji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A ja sie nie pochwalilem ale dzisiaj wywiercilem blisko 30 dolkow pod slupki ogrodzeniowe (ogradzam tyly dzialki siatka) i zalalismy 13 slupkow.! Phi ! Ja w sobotę pyknąłem 40szt słupków http://images41.fotosik.pl/777/55b55dbb9384ca4b.jpg P.S. Dla potomnych,dołkownica jest najlepszą rzeczą do wiercenia dołków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak mówicie o tej berdze a ja nie w temacie.Czy nadaje się to jako kruszywo nie podciągające wody pod płytę fundamentową ? W projekcie mam piasek z pospółką lub właśnie jakieś kruszywo.Będzie tego ok.75m3,ile ok.waży 1m3 bergi ? mnie to odradzano pod płytę, że gazuje, że sie zbryla - generalnie na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mea pismo panu prezydentowi zaniosłas,a on bidok chory.Wiesz,że do 18 kwietnia ma go nie być. Gdzie ten beam w promocji?? http://www.beam.pl/index.php?strona=sklep&isbn=1300453918&idkat=14 ja se chyba taki zakupie moje pismo poszlo do prezydenta smigielskiego !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.04.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Phi ! Ja w sobotę pyknąłem 40szt słupków http://images41.fotosik.pl/777/55b55dbb9384ca4b.jpg P.S. Dla potomnych,dołkownica jest najlepszą rzeczą do wiercenia dołków W takim terenie to bym ze 100 walnal. Ja mam spalinowa wiertnice, tyle ze teren to gory doly z gliniastymi skarpami i roznicami wysokosci rzedu 15mb ;> Wszystkie dolki 1m glebokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mnie to odradzano pod płytę, że gazuje, że sie zbryla - generalnie na NIE Ok,dzięki,czyli berga odpada.Widzę,że masz ławy fundamentowe,zrezygnowałaś z płyty ? W takim terenie to bym ze 100 walnal. Ja mam spalinowa wiertnice, tyle ze teren to gory doly z gliniastymi skarpami i roznicami wysokosci rzedu 15mb ;> Wszystkie dolki 1m glebokie. Spalinową to bym ze 150 pyknął(gł.50-60cm) Ja wszystkie reczną kręciłem,ale fakt,grunt miękki Ale przeżycie niezłe,pierwsze wykopy na działce,dlatego adrenalina poszła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ale przeżycie niezłe,pierwsze wykopy na działce,dlatego adrenalina poszła w górę o widzisz a mi adrenalina skacze przy wiekszosci twoich postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 o widzisz a mi adrenalina skacze przy wiekszosci twoich postow To chyba dobrze,za mało adrenaliny to czlowiek oklapły jest,a tak możesz wojować ostro z urzędnikami o Ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 generalnie jesli chodzi o berge /znaczy kamien bedacy odpadem powydobywczym wegla/ to po pierwsze - zalezy skad, po drugie - zalezy jaka!! jak jest piaskowiec z łupkiem /jankowice, rydultowy chwalowice/ to bedzie ciagnal wode /porowaty/ ale nie bedzie sie lasowal!! /znaczy nie bedzie sie ciapral/ raczej bedzie twardy i swietnie nada sie pod droge dojazdowa grunt zeby to nie byla mala frakcja!! im wieksze kamole tym lepsze i tu dodam ze jak berga jest czarna to moze miec conieco wiecej wegla w sobie i ogolnie bedzie sie troche bardziej ciaprac niz np czerwona ... czerwona z racji ze wegiel sie wypalil bedzie twarda i tak jak Adam pisal - zdecydowanie najlepsza do utwardzenia ... od biedy moze byc nawet dekoracyjna /tu juz pozostawiam to pod indywidualna ocene i poczucie estetyki jak rowniez wykonanie widzialam np piekny podjazd z czerwonej bergi wykonczony granitowymi kraweznikami :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzięki serdeczne za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 06.04.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Arturo nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Arturo nie wierzę ?? Za to,że podziękowałem czy,że jestem taki delikatny ? Jakoś taki raczej obyty jestem Za poradę,żeby budować np z ceramiki czy palić ekogroszkiem to podziękuję ale...z przekorą W temacie kruszyw jestem zielony na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.04.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ok,dzięki,czyli berga odpada.Widzę,że masz ławy fundamentowe,zrezygnowałaś z płyty ? hmmm...jeśli dobrze mi sie wydaje to mam płyte pod kuchnią i salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 hmmm...jeśli dobrze mi sie wydaje to mam płyte pod kuchnią i salonem Taki chudziak...to też płyta Ja nie mam tradycyjnych fundamentów ale mam płytę fundamentową pod caluśkim domem,zamiast ław fundamentowych,ławic czy jak to się tam nazywa 25cm żelbetu bezpośrednio na gruncie i na płycie mam już stawiane ściany zewnętrzne(bez ścian z bloczków fundamentowych) Jako,że płyta będzie posadowiona powyżej granicy przemarzania,muszę wymienić 40cm gruntu rodzimego na niewysadzinowy i stąd dylemat co dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.04.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Phi ! Ja w sobotę pyknąłem 40szt słupków http://images41.fotosik.pl/777/55b55dbb9384ca4b.jpg P.S. Dla potomnych,dołkownica jest najlepszą rzeczą do wiercenia dołków a po co te pale sadzisz w ziemi? bedziesz jakies rosliny na nich szczepil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 a po co te pale sadzisz w ziemi? bedziesz jakies rosliny na nich szczepil? A po to,żeby ładnie wyglądało,siateczka i bedzie cacy,żeby żaden INB nie zarzucił mi,że działka nie ogrodzona na czas budowy,żeby zaznaczyć swoją własność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.04.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Taki chudziak...to też płyta Ja nie mam tradycyjnych fundamentów ale mam płytę fundamentową pod caluśkim domem,zamiast ław fundamentowych,ławic czy jak to się tam nazywa 25cm żelbetu bezpośrednio na gruncie i na płycie mam już stawiane ściany zewnętrzne(bez ścian z bloczków fundamentowych) Jako,że płyta będzie posadowiona powyżej granicy przemarzania,muszę wymienić 40cm gruntu rodzimego na niewysadzinowy i stąd dylemat co dawać. u mnie z racji częściowego podpiwniczenia płyta jest jedynie na części niepodpiwniczonej - zbrojony po całości powierzchni beton, ale płyta położona na fundamentach schodkowych, cała przestrzeń pod spodem - znacznie wiecej niz 40cm, jest tego myślę jakies 150cm albo i wiecej... zasypana piaskiem (weszło tam ponad 200 ton ) , mam nadzieje ze to uchroni mi dom przed nierównym osiadaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 u mnie z racji częściowego podpiwniczenia płyta jest jedynie na części niepodpiwniczonej - zbrojony po całości powierzchni beton, ale płyta położona na fundamentach schodkowych, cała przestrzeń pod spodem - znacznie wiecej niz 40cm, jest tego myślę jakies 150cm albo i wiecej... zasypana piaskiem (weszło tam ponad 200 ton ) , mam nadzieje ze to uchroni mi dom przed nierównym osiadaniem Łoj jaki skomplikowany fundament przez piwnicę.Spokojnie powinno ustać,wszak konstruktor musiał to wyliczyć a oni lubią zabezpieczać z nawiązką Rdzenie chyba także przy okazji.Ja mam rdzenie ale na szkody górnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts