mea 09.04.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 padam na dziob ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 09.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Mea jak tam mój mężuś Was przyjął??Dzisiaj gości a gości mieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Mea jak tam mój mężuś Was przyjął??Dzisiaj gości a gości mieliśmy. Obaj mariusze /moj i twoj/ byli nadwyraz zgodni w temacie "i tak o wszystkim decyduje zona" i to lubie tynki spoko ... w sumie myslalam ze ich juz gladzic nie bede ale troche sie zastanawiam ... jedna warstwa dobrze im zrobi ... kogo tam jeszcze dzis goscilas ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Rany boskie 5:50 sobota, a Ty juz na nogach! Ja dopiero teraz wstalem, a wlasciwie to pies mnie wytargal z wyra Ja dzisiaj robie dalej ogrodzenie. Wczoraj byl lekki thiller - okazuje sie ze na jednym z moich drzew (brzoza) ktos sie prawdopodobnie kiedys powiesil - wisi na nim krzyz z rozancem, a w stosie lisci znalezlismy kilka zniczy I teraz najgorsze, ze akurat to drzewo przeszkadza mi bo jest mocno pochylone i od poziomu terenu do niego jest z 1,2m. A ja tam wszedzie daje siatke wys. 2m. Jakby ten samobojca nie mogl sobie wybrac kurna jakiegos bardziej dostojnego drzewa - obok rosnie piekny dąb! Normalnie to bym wycial po cichu ale jak tam jeszcze ktos przychodzi to moze zrobic raban ze drzewo zniknelo. Wiec.. bedzie trzeba legalnie wszystko zalatwic - wniosek o wycinke etc. A jezeli z jakichs powodow pozwolenia nie dostane - to sam nie wiem - chyba bede musial zrobic specjalny otwor w siatce na to cholerne drzewo Znajomy też miał problem z jednym drzewem, sąsiadów raczej ma "uczynnych" więc nie mógł wyciąć po cichu a zgody nie dostał. Po cichu zrobił dziurkę w drzewie i lał w niego randapa. Jak drzewko uschło pozwolenie dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 09.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 A ja mam pytanie natury technicznej, czy przed zgłoszeniem domu można tam "wprowadzić" meble ???? Oczywiście nie mieszkać, ale czy może być na gotowo i potem zgłoszenie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 A ja mam pytanie natury technicznej, czy przed zgłoszeniem domu można tam "wprowadzić" meble ???? Oczywiście nie mieszkać, ale czy może być na gotowo i potem zgłoszenie ????? 80 % ludzia mieszka przed odbiorem pewnie ze mozna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 panowie "wszystkowiedzacy" mozecie mi powiedziec jakie przewody musze dac do termostatow do sterowania podlogowka ?? hydraulik powiedzial mi tylko ze dwuzylowe ale nie powiedzial jak grube!! i jeszcze czy do rozdzielacza do grzejnikow trzeba prowadzic jakies zasilanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 panowie "wszystkowiedzacy" mozecie mi powiedziec jakie przewody musze dac do termostatow do sterowania podlogowka ?? hydraulik powiedzial mi tylko ze dwuzylowe ale nie powiedzial jak grube!! i jeszcze czy do rozdzielacza do grzejnikow trzeba prowadzic jakies zasilanie ?? Zależy jakie będziesz mieć elektrozawory mogą być na ~24V lub ~230V. Myślę, że 2x0,75 do termostatów będzie ok. Co do rozdzielacza dla grzejników to musisz mieć pociągnięte zasilanie dla elektrozaworów. Dla rozdzielacza od podłogówki zasilanie dla pompy, jeżeli będzie z mieszaczem ograniczającym temperaturę zasilania. Jeżeli mieszacz ograniczający temp. zasilania podłogówki będzie w kotłowni to wydaje mi się, że nie będzie potrzeba tam żadnych kabelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.04.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 panowie "wszystkowiedzacy" mozecie mi powiedziec jakie przewody musze dac do termostatow do sterowania podlogowka ?? hydraulik powiedzial mi tylko ze dwuzylowe ale nie powiedzial jak grube!! i jeszcze czy do rozdzielacza do grzejnikow trzeba prowadzic jakies zasilanie ?? Chcesz sterować pętlami podłogówki przez elektrozawory ? Czy może pompą w mieszaczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Chcesz sterować pętlami podłogówki przez elektrozawory ? Czy może pompą w mieszaczu ? chyba elektrozawory do skrzynki kazali dac 230V wiec pojdzie standard 3x2,5 ... ale pomiedzy skrzynka a termostatami nie wiedzialam co dac ... nie mam 2x0,75 ... chyba bede musiala kupic cos dwuzylowego bo jak patrze to dwuzylowe mam tylko 2x0,5 a to malo troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.04.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 chyba elektrozawory do skrzynki kazali dac 230V wiec pojdzie standard 3x2,5 ... ale pomiedzy skrzynka a termostatami nie wiedzialam co dac ... nie mam 2x0,75 ... chyba bede musiala kupic cos dwuzylowego bo jak patrze to dwuzylowe mam tylko 2x0,5 a to malo troche Przekrój jest ok ale czy to jest kabelek z izolacją na 300V lub więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.04.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 a mi sie po zagrzaniu podlogi delikattnie o jakis 3mm podniosly wylewki w miejscach dylatacji, mam to szlofowac czy panele na piance to wyrownaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 10.04.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Elooooooooooooooooooo pogoda się poprawiła ale jakoś zimnawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.04.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 a mi sie po zagrzaniu podlogi delikattnie o jakis 3mm podniosly wylewki w miejscach dylatacji, mam to szlofowac czy panele na piance to wyrownaja? Aż się boję Ci pisać , jak długo Wam już leży ta posadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Przekrój jest ok ale czy to jest kabelek z izolacją na 300V lub więcej ? tak to jest z izolacja na 300V mam go kupiony do sterowania roletami a powinno conieco zostac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 10.04.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Słońce piękne, ale jest zimno ha ha Ja wczoraj sprzątałem piwnice po stemplach. I segregacja drzewa do ponownego wykorzystania i reszta do spalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Elooooooooooooooooooo pogoda się poprawiła ale jakoś zimnawo zapowiada sie piekne popoludnie /jak sie troszke ociepli/ moze wiecie gdzie w rybniku znajde jakis fajny plac zabaw dla mojej corci ?? ten w parku juz sie jej znudzil !! /super plac zabaw jest w Karwinie ale to sobie zostawie na lato :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 10.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 tak to jest z izolacja na 300V mam go kupiony do sterowania roletami a powinno conieco zostac !! To będzie dobry te elektrozawory mają tylko 3W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Słońce piękne, ale jest zimno ha ha Ja wczoraj sprzątałem piwnice po stemplach. I segregacja drzewa do ponownego wykorzystania i reszta do spalenia. a my wczoraj robilismy pierwszego grilla na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 To będzie dobry te elektrozawory mają tylko 3W. a to spoko bo tego kabla na luzach mi starczy mam go 200m wiec steowanie zrobie i elektrozawory tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts