irb 10.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mea w Rybniku to może w ośrodku pod żaglami tam gdzie był dionopark no a tak kurcze to nie wiem ja bezdzietne stworzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 10.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 zapowiada sie piekne popoludnie /jak sie troszke ociepli/ moze wiecie gdzie w rybniku znajde jakis fajny plac zabaw dla mojej corci ?? ten w parku juz sie jej znudzil !! /super plac zabaw jest w Karwinie ale to sobie zostawie na lato :)/ To ja proszę o każde piękne popołudnie a co do placu zabaw to w ośrodku w Stodołach jest pełno atrakcji dla dzieci tam gdzie był DIOPARK. Jeśli mała się nie boi zwierzaków to w Indeksie są oprowadzanki na kucykach dużo rodziców tam bywa ze swoimi pocieachami. Z tego ośrodka spacerek w stronę tamy potem na dół na ośrodek na kucyka i niedziela elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 moze sie wybierzemy popoludniu !! cos trzeba robic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Aż się boję Ci pisać , jak długo Wam już leży ta posadzka ? wylewki zrobione w styczniu, od tygodnia grzane, ten "dziubek" jest maly, golym okiem go nie widac i dopiero jak poloze na niego late 2m minimalnie sie husta. nie wiem czy go szlifowac czy samo sie straci po polozeniu paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.04.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No nam podniosło w rogach na złączach dylatacji od 1 cm do 1,5 cm Kuliśmy wszystko wzdłuż i uzupełnialiśmy ( na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.04.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 zapowiada sie piekne popoludnie /jak sie troszke ociepli/ moze wiecie gdzie w rybniku znajde jakis fajny plac zabaw dla mojej corci ?? ten w parku juz sie jej znudzil !! /super plac zabaw jest w Karwinie ale to sobie zostawie na lato :)/ Mea w Marklowicach )) http://www.google.pl/search?q=tropikalna+wyspa+marklowice&hl=pl&biw=1280&bih=610&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=AJShTfXWM8agOrGU_DQ&ved=0CBkQsAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.04.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 dokładnie, ten park w Marklowicach koło kościoła jest mega przynajmniej z drogi bo w środku nie byłam , ale prezentuje sie imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mea w Marklowicach )) http://www.google.pl/search?q=tropikalna+wyspa+marklowice&hl=pl&biw=1280&bih=610&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=AJShTfXWM8agOrGU_DQ&ved=0CBkQsAQ tam jest rewelacyjnie!! super !! pewnie sie tam dzis wybierzemy dzieki ewa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 10.04.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam,taki mamy problem, że wykonując wcinkę do wodociągów wykonawca wyciął kawałek asfaltu z drogi gminnej. Położył go z powrotem na miejsce ale z czasem nieco się to zapadło. Teraz straszą nas jakimiś pismami z urzędu miasta, że mamy przywrócić pierwotny stan nawierzchni drogi - nie wiecie gdzie można zamówić taką usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.04.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, taki mamy problem, że wykonując wcinkę do wodociągów wykonawca wyciął kawałek asfaltu z drogi gminnej. Położył go z powrotem na miejsce ale z czasem nieco się to zapadło. Teraz straszą nas jakimiś pismami z urzędu miasta, że mamy przywrócić pierwotny stan nawierzchni drogi - nie wiecie gdzie można zamówić taką usługę? Kup troche klinca - najlepiej dolomitu zoltego - jak to tylko kawalek to zaplacisz pare / dziesiat zlotych. Sciagnij asfalt, wysyp kliniec, ubij. Ubic najlepiej "stopa" wibracyjna - do wypozyczenia w kilku wypozyczalniach w okolicy Rybnika / Wodzislawia. 20-30 pln / h - pol godziny spokojnie wystarczy ale plus dojazd tam i spowrotem - w godzine moze sie uwiniesz Jak juz bedzie ubite - poloz spowrotem ten kawalek asfaltu i zalej szczeliny jakas masa smolowa na zimno - do kupienia zapewne w kazdej hurtowni za ~50-100 pln od wiaderka. Gotowe 2-3h roboty i 100-150 pln i sprawa zalatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.04.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 tam jest rewelacyjnie!! super !! pewnie sie tam dzis wybierzemy dzieki ewa!! E no, trza było dryndnąć to byśmy się razem wybrali )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 E no, trza było dryndnąć to byśmy się razem wybrali )) bylismy doslownie 5 min bo nas z tamtad wywialo !!! wichura jest straszliwa!! obiecuje ze nastepnym razem zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.04.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 panowie "wszystkowiedzacy" mozecie mi powiedziec jakie przewody musze dac do termostatow do sterowania podlogowka ?? hydraulik powiedzial mi tylko ze dwuzylowe ale nie powiedzial jak grube!! i jeszcze czy do rozdzielacza do grzejnikow trzeba prowadzic jakies zasilanie ?? Do termostatów wystarcza OMY 2x0,5... 2x0,75 Raz hydraulik zażyczył sobie przewód 3-żyłowy, do czego była trzecia żyła nie wiem (może ekran/uziemienie?). 3-żyłowy mógłby być potencjalnie wykorzystany do dwutorowego regulatora temp. Dwutorowy, ferie zimowe w Alpach, system pracuje na +17, wracamy, esemesik i przestawiamy temperaturę na +21. Namiastka inteligencji w budynku tanim kosztem. **** Do rozdzielacza wystarcza 3x0,75...3x2,5. Ze względu na moce nie ma co pchać super-grubych przewodów. Kwintesencją jest doprowadzenie tego zasilania z określonego miejsca, a nie z najbliższego gniazdka. Z określonego, bo jeśli w przyszłości zechcemy podtrzymanie bateryjne (UPS) to wszystko w kotłowni będzie chodzić prócz rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 10.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Interesuje mnie Wasza opinia w kwestii izolacji poziomej ław fundamentowych.Zaprojektowane mam ławy szerokości 70cm. Uparłem się na system ICOPAL i po obejrzeniu ich filmu instruktażowego zacząłem sie zastanawiać nad taką oto kwestią.Film ukazuje że papą zgrzewalną przykrywa się całą szerokość ław. Jeżeli rolka tej papy ma szerokość 100 cm to nie trzeba być geniuszem by stwierdzić że stosując się do ich zaleceń z każdej rolki jako odpad będzie zostawało około 1/3. W tym miejscu moje pytanie , co myślicie o tym by na ławy dawać paski papy szerokości 50 cm, wówczas w teorii nie było by żadnych odpadów, co skutkowało by zamówieniem o 1/2 mniejszej ilości rolek. Ścianka fundamentowa będzie szerokości 24 cm więc to i tak z powodzeniem powinno wystarczyć. Być może są jakieś wytyczne mówiące o tym że należy przykrywać ławy na całej szerokości. Napiszcie, jak to wyglądało u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Interesuje mnie Wasza opinia w kwestii izolacji poziomej ław fundamentowych. Zaprojektowane mam ławy szerokości 70cm. Uparłem się na system ICOPAL i po obejrzeniu ich filmu instruktażowego zacząłem sie zastanawiać nad taką oto kwestią. Film ukazuje że papą zgrzewalną przykrywa się całą szerokość ław. Jeżeli rolka tej papy ma szerokość 100 cm to nie trzeba być geniuszem by stwierdzić że stosując się do ich zaleceń z każdej rolki jako odpad będzie zostawało około 1/3. W tym miejscu moje pytanie , co myślicie o tym by na ławy dawać paski papy szerokości 50 cm, wówczas w teorii nie było by żadnych odpadów, co skutkowało by zamówieniem o 1/2 mniejszej ilości rolek. Ścianka fundamentowa będzie szerokości 24 cm więc to i tak z powodzeniem powinno wystarczyć. Być może są jakieś wytyczne mówiące o tym że należy przykrywać ławy na całej szerokości. Napiszcie, jak to wyglądało u Was. my mamy przykryte 50 cm lawy ... a tez mam dwie lawy 70 a reszte 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 10.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Kup troche klinca - najlepiej dolomitu zoltego - jak to tylko kawalek to zaplacisz pare / dziesiat zlotych. Sciagnij asfalt, wysyp kliniec, ubij. Ubic najlepiej "stopa" wibracyjna - do wypozyczenia w kilku wypozyczalniach w okolicy Rybnika / Wodzislawia. 20-30 pln / h - pol godziny spokojnie wystarczy ale plus dojazd tam i spowrotem - w godzine moze sie uwiniesz Jak juz bedzie ubite - poloz spowrotem ten kawalek asfaltu i zalej szczeliny jakas masa smolowa na zimno - do kupienia zapewne w kazdej hurtowni za ~50-100 pln od wiaderka. Gotowe 2-3h roboty i 100-150 pln i sprawa zalatwiona Spróbuję - dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.04.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Interesuje mnie Wasza opinia w kwestii izolacji poziomej ław fundamentowych. A jakie masz warunki gruntowe? Bo od tego wszystko zalezy. Ja mam pod domem piasek. W kanale na poziomie -2m sucho jak pieprz. Dalem 2 x folie fundamentowa, zrobilem drenaz, jest sucho Podstawa to warunki gruntowe - po co przeplacac jezeli masz pod domem sahare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.04.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Interesuje mnie Wasza opinia w kwestii izolacji poziomej ław fundamentowych. Zaprojektowane mam ławy szerokości 70cm. Uparłem się na system ICOPAL i po obejrzeniu ich filmu instruktażowego zacząłem sie zastanawiać nad taką oto kwestią. Film ukazuje że papą zgrzewalną przykrywa się całą szerokość ław. Jeżeli rolka tej papy ma szerokość 100 cm to nie trzeba być geniuszem by stwierdzić że stosując się do ich zaleceń z każdej rolki jako odpad będzie zostawało około 1/3. W tym miejscu moje pytanie , co myślicie o tym by na ławy dawać paski papy szerokości 50 cm, wówczas w teorii nie było by żadnych odpadów, co skutkowało by zamówieniem o 1/2 mniejszej ilości rolek. Ścianka fundamentowa będzie szerokości 24 cm więc to i tak z powodzeniem powinno wystarczyć. Być może są jakieś wytyczne mówiące o tym że należy przykrywać ławy na całej szerokości. Napiszcie, jak to wyglądało u Was. moim zdaniem izolacja ław to nie miejsce na oszczędzanie , lepiej połóż z zapasem, nie wiem jaki jest sens izolacji skoro będzie położona tylko na 3/4 ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.04.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No nam podniosło w rogach na złączach dylatacji od 1 cm do 1,5 cm Kuliśmy wszystko wzdłuż i uzupełnialiśmy ( na nowo eee, to nie jest tak zle u mnie, wezme tarcze diamentowa i tylko minimalnie przejade i bedzie bajka. co do mialu z jankowic to sie okazalo, ze nie jest taki zly, sypie z popielnika prosto do zasobnika i tez sie pali jeden opal ktory pali sie 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, taki mamy problem, że wykonując wcinkę do wodociągów wykonawca wyciął kawałek asfaltu z drogi gminnej. Położył go z powrotem na miejsce ale z czasem nieco się to zapadło. Teraz straszą nas jakimiś pismami z urzędu miasta, że mamy przywrócić pierwotny stan nawierzchni drogi - nie wiecie gdzie można zamówić taką usługę? a jesliby wykonawca cofiac samochodem zwalil slup energetyczny czy tez bys musiala z wlasnej kieszeni go robic na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts