Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

My mamy suwane 2,7 z AP Żory i nawet największemu wrogowi ich nie polecę.Jedyny nasz błąd na budowie.Reklamowaliśmy już 6 razy,dzisiaj już mąz afere zrobił i w przyszłym tygodniu mają coś wymieniać.

A jakie masz to okno - uchylno-przesuwne czy "zwykla" suwanka? Tzn. jak zamykasz - najpierw musisz docisnac skrzydlo do ramy i przekrecic klamke (wtedy skrzydlo sie dociska do ramy), czy poprostu przesuwasz (jak szafe przesuwna) i przesuwasz klamke ?

Jezeli masz takie problemy (choc w sumie nie napisalas co konkretnie) to pewnie masz opcje nr 2. Obawiam sie Maciek ze Ty tez takie bedziesz mial ? ;)

Wow,tyle to ja zamierzam dać za wszystkie okna z pakietem 3 szybowym ;)

dlatego to nasze jedyne okno z 2-ma szybami, ale okno , ktore ma Monika maja tescie i kiedys tez w miare dobrze chodzilo, dzisiaj niestety trzeba energicznie szarpnac ;/

zeby nie bylo, ze chwale tylko swoje, znajomy w podobnym czasie bral identyczne okno jak my i tez w oknoplascie, naprawiali je juz 3 razy i chyba bedzie wymiana calego okna ;]

sa w moim dzienniku !!

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=4679408#post4679408

no i zdjecia w stopce - okna i dalej :)

..dzięki :)

Bez linku nie potrafię wchodzić do dziennika budowy :)

Ps. Czytam Was od kilunastu miesięcy :) jestem pełna podziwu dla Waszej grupy :):)

pozdrawiam wszystkich :)

Wow,tyle to ja zamierzam dać za wszystkie okna z pakietem 3 szybowym ;)

No ale Ty musisz miec mikro-okienka jak w iglo. Kazdego szkoda :cool: W samym salonie mam prawie tyle samo szyb niz Ty w calym domu. Choc dziwie sie, bo projektujac dom pasywny powinienes miec cala sciane poludniowa przeszklona.

pozdr.

Gość Arturo72
No ale Ty musisz miec mikro-okienka jak w iglo. Kazdego szkoda :cool: W samym salonie mam prawie tyle samo szyb niz Ty w calym domu. Choc dziwie sie, bo projektujac dom pasywny powinienes miec cala sciane poludniowa przeszklona.

pozdr.

A gdzie tam mikro okienka 150x150,w salonie otwór okienny jest 300x210 ale jest coś takiego jak fixy w ofertach okiennych :)

Po prostu oszczedzam na poziomie projektu ;)

Nie będę miał pasywnego a tylko energooszczedny,który nie wymaga tak dużych poświęceń ;)

Artur..na oknach chyba nie warto oszczędzać :)

Jak najbardziej się zgadzam z tym stwierdzeniem i daleki jestem od oszczedzania na oknach ale na ilości okien na poziomie projektu to już warto przyoszczedzić :)

np.szwagier przy takiej samej pow.uz.ma 15 okien i zapłacił ok.20tys.zł :)

A gdzie tam mikro okienka 150x150,w salonie otwór okienny jest 300x210 ale są również fixy w ofartach okiennych :)

Po prostu oszczedzam na poziomie projektu ;)

Nie będę miał pasywnego a tylko energooszczedny,który nie wymaga tak dużych poświęceń ;)

Ja wlasnie siedze przy oknie wykuszowym 250 x 190 plus dwa boczki 40x190. 150x150 to przy tym iglo :D

A swoja droga - jakie to beda okna za 7,5k pln z pakietem trzyszybowym ? Jaka firma, jaki profil, jakie dokladnie szklenie ? Cos taniawo :)

ja już odpuściłam, każdy jest dorosły i ma własną wolę, jeśli ktoś mnie bedzie pytał to będę go polecać ale nie mam zamiaru sie już licytować, robił u Gosi, u mnie, wkrótce wchodzi do anny i dzogurta, zobaczymy jak bedzie :)

Witam po dłuższej przerwie.

A p. Damian właśnie u mnie tynkuje. W wyborze nie kierowałem się tylko ceną ale przede wszystkim byl najbardziej przekonujący jeżeli chodzi o pewne rozwiązania technicznych problemów związanych z tynkowaniem miejsc niestandardowych.

Zobaczymy jak będzie.

Gość Arturo72
Ja wlasnie siedze przy oknie wykuszowym 250 x 190 plus dwa boczki 40x190. 150x150 to przy tym iglo :D

A swoja droga - jakie to beda okna za 7,5k pln z pakietem trzyszybowym ? Jaka firma, jaki profil, jakie dokladnie szklenie ? Cos taniawo :)

Być może iglo,chociaż po wrażeniach innych mieszkających w tym domku tego nie można powiedzieć ale ja mam budżet na budowę niższy niż Ty 50%,zresztą 60% mniej pow.uż ;)

Eurocolor Econo 86,4x150x150,1x120x150,fix 2x80x210,2x80s210

Gość Arturo72
twoj optymizm jest wiecej niz niepoprawny :)

Z reguły jestem niepoprawnym optymistą ale przez kilka ładnych lat sprawdza się moje podejście do życia :)

Primo pierwsze-buduje się

Primo drugie-jeżdzę "najbardziej" awaryjnym autem wg statystyk,które...przez 5 lat się nie popsuło ;)

Gość Arturo72
jak bedzie ci tak szlo z budowa jak z pieprzeniem to masz szanse mnie wyprzedzic :) chociaz narazie skutecznie wbiles paliki pod ogrodzenie :)

Wiecej dzieci to raczej mieć nie będę(jedno wystarczy) ;)

W sobotę idzie siateczka i prąd,PnB się robi :)