DagaAdam 13.04.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mnie tez radek obslugiwal przy dachu ale za cholere nie potrafie sie koncowej faktury doprosic !! Hyhy, syn szefa to se moze pozwolic ;D A tak powaznie - najlepiej zajedz i na miejscu go pomecz to na pewno wystawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mea - kto Ci robil hydraulike ? Czemu masz trojniki z cyrkulacji poltorej metra przed kranem ?? !! Cyrkulacje powinno sie doprowadzac doslownie na centymetry (ja mam trojnik tuz za zaworem w scianie). Taka cyrkulacja jak Ty masz mimo, ze komfort poprawi, to jednak dalej bedzie trzeba czekac te 3-5 sekund na ciepla. U mnie leci ODRAZU! Jeszcze mozesz poprawic, a wykonawce walnac czyms twardym wlasciwie to cyrkulacja podchodzi wszedzie w podlodze do miejsca gdzie jest podejscie do baterii ... moim zdaniem jest to wystarczajace!! bez przesady ale metr rurki zanim wyplynie to mina max 2 sekundy !! jeden wyjatek to prysznic na dole ... i to prawdopodobnie bedzie naprawiane!! podobnie jak skrzynka do rozdzielacza z podlogowki - rurki beda nam wychodzily w schodku do piwnicy !! no i drzwi sie beda zamykac pod wylewka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hyhy, syn szefa to se moze pozwolic ;D A tak powaznie - najlepiej zajedz i na miejscu go pomecz to na pewno wystawi sek w tym ze nie mam czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 wlasciwie to cyrkulacja podchodzi wszedzie w podlodze do miejsca gdzie jest podejscie do baterii ... moim zdaniem jest to wystarczajace!! bez przesady ale metr rurki zanim wyplynie to mina max 2 sekundy !! jeden wyjatek to prysznic na dole ... i to prawdopodobnie bedzie naprawiane!! podobnie jak skrzynka do rozdzielacza z podlogowki - rurki beda nam wychodzily w schodku do piwnicy !! no i drzwi sie beda zamykac pod wylewka!!! No ale jak juz robic to do porzadku - ja tam wole miec odrazu niz po 3 sekundach - materialu na 10 pln wiecej na caly dom, tylko sie pewnie kuc wiecej nie chcialo bo musi dojsc trzecia rurka No i mam nadzieje ze masz poizolowane (w grubych, przynajmniej 1cm otulinach) rurki z CWU + cyrkulacji ? Cyrkulacja to prawdziwy wysysacz ciepla Poki wszystko jest na wierzchu ja bym to poprawil.. Jak juz ciagneli te ilesnascie metrow rury cyrkulacyjnej to metr wiecej by ich nie zbawilo!! Dla mnie to fuszera (funkcjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No ale jak juz robic to do porzadku - ja tam wole miec odrazu niz po 3 sekundach - materialu na 10 pln wiecej na caly dom, tylko sie pewnie kuc wiecej nie chcialo bo musi dojsc trzecia rurka No i mam nadzieje ze masz poizolowane (w grubych, przynajmniej 1cm otulinach) rurki z CWU + cyrkulacji ? Cyrkulacja to prawdziwy wysysacz ciepla Poki wszystko jest na wierzchu ja bym to poprawil.. Jak juz ciagneli te ilesnascie metrow rury cyrkulacyjnej to metr wiecej by ich nie zbawilo!! Dla mnie to fuszera (funkcjonalna otuliny wymieniamy na cieplejsze ... te szare beda tylko w styro w podlodze a w sciany gdzie nie bedzie dodatkowej izolacji damy takie cieplejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 otuliny wymieniamy na cieplejsze ... te szare beda tylko w styro w podlodze a w sciany gdzie nie bedzie dodatkowej izolacji damy takie cieplejsze Ja w nastepnym domu to sobie zaplanuje ciagi instalacyjne takie jak dla rury kanalizacyjnej 110 - 10x10cm styropianu i w srodku rurki z CWU i cyrkulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja w nastepnym domu to sobie zaplanuje ciagi instalacyjne takie jak dla rury kanalizacyjnej 110 - 10x10cm styropianu i w srodku rurki z CWU i cyrkulacji przesada w kazda strone jest szkodliwa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 przesada w kazda strone jest szkodliwa!! Ale czemu to ma byc przesada ? Poczytaj watek "cyrkulacja - wor bez dna". Cyrkulacja potrafi wyssac kulkaset, a nawet kilka tysiecy (!) kWh. Pal licho w zime bo te straty to zyski dla domu ale w lato niedosc, ze nam podgrzewa niepotrzebnie dom to jeszcze za to placimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 13.04.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 DZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY Ja dzisiaj dzień maskara gardło boli migdały jak piłki do pingponga kaszel już mnie przezywają pieroński tuberoku ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ale czemu to ma byc przesada ? Poczytaj watek "cyrkulacja - wor bez dna". Cyrkulacja potrafi wyssac kulkaset, a nawet kilka tysiecy (!) kWh. Pal licho w zime bo te straty to zyski dla domu ale w lato niedosc, ze nam podgrzewa niepotrzebnie dom to jeszcze za to placimy u mnie najpewniej i tak piec pojdzie caly rok wiec chyba nawet tego nie odczuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 u mnie najpewniej i tak piec pojdzie caly rok wiec chyba nawet tego nie odczuje ... No na weglu bedzie tanio. Ale odczuc to odczujesz - ot bedzie w domu cieplej - w lato to nic fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No na weglu bedzie tanio. Ale odczuc to odczujesz - ot bedzie w domu cieplej - w lato to nic fajnego wszystkie rurki cyrkulacji /za wyj pionu ktory dobrze zaizoluje/ idzie w styro ... wiec ma co je zaizolowac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.04.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 zamówiłam do jednej łazienki drabinki w wersji chrom...podobno daje mniej ciepła, ktoś to sprawdził organoleptycznie ? gość z Purmo tak mi powiedział...ale nie odradził tylko uprzedził....więc zostałam przy swoim wyborze miał ktoś doczynienia z firmą grzewczą Fuego ? chce u nich kupić piec do CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 zamówiłam do jednej łazienki drabinki w wersji chrom...podobno daje mniej ciepła, ktoś to sprawdził organoleptycznie ? gość z Purmo tak mi powiedział...ale nie odradził tylko uprzedził....więc zostałam przy swoim wyborze miał ktoś doczynienia z firmą grzewczą Fuego ? chce u nich kupić piec do CO podkreci sie termostat o jeden wyzej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 mam pytanie widzial ktos z was moze te plytki "na zywo" ?? bo na zdjeciach /przynajmniej u mnie na kompie/ sa bordowe ale boje sie ze moga podchodzic pod jakies fioletowo/rozowe ... http://allegro.pl/sirocco-plytki-tubadzin-tanio-transport-grat-i1548669913.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 zamówiłam do jednej łazienki drabinki w wersji chrom...podobno daje mniej ciepła, ktoś to sprawdził organoleptycznie ? gość z Purmo tak mi powiedział...ale nie odradził tylko uprzedził....więc zostałam przy swoim wyborze Kurde jak !? Ale chrom VS co - malowany ? Bo chrom to przeciez tylko wykonczenie stali, cienka warstwa. IMO wiekszego wplywu na przewodnosc cieplna niz malowanie farba proszkowa to nie moze miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 mea widziałam je na żywo bo dekor mi sie podobał, jest to bardziej czerwony niż róż... Adam ja już o tym gdzies czytałam wcześniej, ze te chromy tak mają, gorące tak że nie da sie dotknąć ale oddają mniej ciepła niż zwykłe białe, dlatego pytałam gościa bezpośrednio z purmo i to potwierdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Adam ja już o tym gdzies czytałam wcześniej, ze te chromy tak mają, gorące tak że nie da sie dotknąć ale oddają mniej ciepła niż zwykłe białe, dlatego pytałam gościa bezpośrednio z purmo i to potwierdził Dziwne. Wieksza temperatura znaczy ze jest wieksza wymiana ciepla Oddawalyby mniej ciepla gdyby byly chlodne Mysle ze ewentualne roznice to jakies promile i nie warto sie tym przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 mea widziałam je na żywo bo dekor mi sie podobał, jest to bardziej czerwony niż róż... mnie wlasnie chodzi o czerwien!! a gdzie je widzialas ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 queene ale przeciez w lazience taka drabinka sluzy jedynie za suszarke do recznikow!! cieplo ma ci oddawac podloga ! /bynajmniej tak to bedzie u mnie wygladalo )/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts