Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Gość Arturo72

No dobra - upewniles mnie ze nie zmiescisz sie w tych 250 tys bo to co napisales, ze potrafisz, to 1% wszystkich robot w domu :D

Wymień pozostałe 99% robót o których zapomniałem i które są konieczne do zamieszkania w domu (od SSZ) ? No chyba,że kłapiesz co Ci przychodzi do głowy bez pomyślunku

No chyba,że to u Ciebie jest coś źle z matematyką...

P.S.

lampy,gniazdka też potrafię zamontować...

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Wymień pozostałe 99% robót o których zapomniałem i które są konieczne do zamieszkania w domu (od SSZ) ? No chyba,że kłapiesz co Ci przychodzi do głowy bez pomyślunku

No chyba,że to u Ciebie jest coś źle z matematyką...

P.S.

lampy,gniazdka też potrafię zamontować...

Uhuhhuuhu - po pierwsze nie chce mi sie - stracilem do ciebie szacunek po poscie jak na mnie najechales ze "zabieram kase biednym" prowadzac dzialalnosc gospodarcza (choc 100% moich klientow to firmy) - komunista jestes? Po drugie - pokazujesz tym samym dobitnie, ze nie wiesz, czym jest budowa domu wiec twoje szacunki 250 tys sa o kant dupy. Dowiesz sie w trakcie i zapewne niemilo sie rozczarujesz (kurde jakos mi nie zal!).

Gość Arturo72
Uhuhhuuhu - po pierwsze nie chce mi sie - stracilem do ciebie szacunek po poscie jak na mnie najechales ze "zabieram kase biednym" prowadzac dzialalnosc gospodarcza (choc 100% moich klientow to firmy) - komunista jestes? Po drugie - pokazujesz tym samym dobitnie, ze nie wiesz, czym jest budowa domu wiec twoje szacunki 250 tys sa o kant dupy. Dowiesz sie w trakcie i zapewne niemilo sie rozczarujesz (kurde jakos mi nie zal!).

Po pierwsze jak pisałem i potwierdzam,że pier...lisz głupoty np.z 1%,chińszczyzną,szlifowaniem itp.,po drugie nie prowadzę już działalności,po trzecie wiem,że najeżdżasz na mnie za to "zabierasz kase biednym" (podtrzymuje,chociaż było to sformułowane w innym kontekście),po czwarte,chciałbym już być po budowie,żeby przedstawić Ci całkowity kosztorys,żeby udowodnić,że się myliłeś to może nie bedziesz już tak "wylewny",po piąte,jeśli ja komuś robię przysługę(mam takie możliwości) to nie za kasę bo wiem,że ten ktoś "odda" mi np.w inny sposób np.robiąc instalację elektryczną czy kafelkowanie,po szóste nie jesteś takim guru jakim sobie wyobrażasz być,po siódme z moim budżetem nie wybrałem domu np.300m2 czy innego bardziej skomplikowanego,żeby nie babrać się przez kilka lat z wykończeniem jak Ty i może tego Ci jest żal,skoro cały czas porównujesz swoją budowę do mojej ? Że może mi się uda ?

Taka jest między nami różnica.

to dzisiaj już ????? myślałam że po 20-tym

to lece sprawdzić :)

edit: mnie sie udało :) Maja dostała sie tam gdzie chciałam :)

To tak ciężko teraz z dostaniem się do przedszkola :/ a ja byłam w handlobudzie jakimś cudem dojechałam czekamy bardzo miły pan ja jak zwykle roztrzepaniec całą gębą

Adam - odpuście juz, lepiej napisz jakiego producenta masz rurki do podłogówki, rodzielacz i te bajery przy nim. Bo mąż juz mi powiedział, że nie będzie nic robił póki Ciebie nie zapytam i zrobi wszystko tak jak ma Adam i będzie miał świety spokój (jak mu powiedziałam, że ma zmienic otuliny na wodzie)

Po pierwsze jak pisałem i potwierdzam,że pier...lisz głupoty np.z 1%

Bedziesz mogl potwierdzac jak juz zbudujesz. Narazie jestes czystym teoretykiem. Przypominam ze to nie tylko moja opinia ale chyba wiekszosci (Maciek probowal cie bronic ale chyba nie zdawal sobie sprawy ze masz dwie lewe rece). Gdybys potrafil murowac, tynkowac, zaprawic drzwi, parapety, obudowac kominek, zaprojektowac i wykonac wszystkie instalacje, kafelkowac i robic milion innych rzeczy to stosujac tanie materialy - bylbys w stanie wybudowac ten dom za 250 tys pln. Ale jezeli twoje umiejetnosci koncza sie na pieprzeniu farmazonow i kladzeniu paneli (ktorych polozenie jest darmowe w wiekszosci sklepow) to marnie to widze :)

,po drugie nie prowadzę już działalności,po trzecie wiem,że najeżdżasz na mnie za to "zabierasz kase biednym" (podtrzymuje,chociaż było to sformułowane w innym kontekście),

Zabierac = krasc, wogole nie wiesz co robie i czym sie zajmuje a wyzywasz mnie od zlodziei. Idz sie chlopie leczyc!

po czwarte,chciałbym już być po budowie,żeby przedstawić Ci całkowity kosztorys,żeby udowodnić,że się myliłeś to może nie bedziesz już tak "wylewny",

Ja tez bym chcial zebys juz byl po, przestalbys pieprzyc glupoty, teoretyku :)

po piąte,jeśli ja komuś robię przysługę(mam takie możliwości) to nie za kasę bo wiem,że ten ktoś "odda" mi np.w inny sposób np.robiąc instalację elektryczną czy kafelkowanie,

Czyli poprostu "transakcja wiazana" - barter tak zwany. Nie wiem tylko czemuby tego nie wliczac do kosztow - robiac te przysluge komus innemu, dostalbys kase, ktora potem wydalbys spowrotem na innego fachowca. Ty to wolisz nazywac "za krzynke". Zreszta zycie zweryfikuje czy uda sie zrobic naprawde tyle rzeczy "za krzynke".

po szóste nie jesteś takim guru jakim sobie wyobrażasz być

A ja sie uwazam za guru? Wow, pokaz w ktorym miejscu :)

,po siódme z moim budżetem nie wybrałem domu np.300m2 czy innego bardziej skomplikowanego,żeby nie babrać się przez kilka lat z wykończeniem jak Ty i może tego Ci jest żal,skoro cały czas porównujesz swoją budowę do mojej ? Że może mi się uda ?

Taka jest między nami różnica.

Buahaha. Kilka lat z wykonczeniem? Wykonczenia zaczalem robic koncem 2009, czyli jakies poltorej roku temu i wiekszosc mam juz zrobione. Z budzetem 250 tys wybralbym maksymalnie domek 100m2 z dachem dwuspadowym, bez piwnic, nie liczac zbytnio na zrobienie ogrodzenia, podjazdow, czy ogrodu. No i warunek, ze robilbym 100% wszystkiego sam (moze poza tynkami zew, wew i wylewkami, bo do tego trzeba miec sprzet za paredziesiat tys pln i sporo doswiadczenia, zeby zrobic dobrze ;)

Adam - odpuście juz, lepiej napisz jakiego producenta masz rurki do podłogówki, rodzielacz i te bajery przy nim. Bo mąż juz mi powiedział, że nie będzie nic robił póki Ciebie nie zapytam i zrobi wszystko tak jak ma Adam i będzie miał świety spokój (jak mu powiedziałam, że ma zmienic otuliny na wodzie)

Hehehe ;) Rurki WAVIN (tigris, innych chyba na allegro zreszta nie znajdziesz):

http://allegro.pl/listing.php/search?string=pex+wavin&sourceid=Mozilla-search

A rozdzielacze z szafkami na http://www.sklepco.pl, opychaja tez na allegro pod userem "sklep-co". Jest kilka rodzai - ja mam tego typu:

http://allegro.pl/rozdzielacz-9-wkladki-rotametry-sekcja-so-i1552650444.html

Wazne zeby mialy rotametry, odpowietrzniki, zawory spustowe i wkladki na zawory termostatyczne (przydaje sie przy odpowietrzaniu). No chyba ze macie uklad mieszany z grzejnikami wtedy ew. wersja z pompa i mieszaczem.. :)

Hehehe ;) Rurki WAVIN (tigris, innych chyba na allegro zreszta nie znajdziesz):

http://allegro.pl/listing.php/search?string=pex+wavin&sourceid=Mozilla-search

A rozdzielacze z szafkami na www.sklepco.pl, opychaja tez na allegro pod userem "sklep-co". Jest kilka rodzai - ja mam tego typu:

http://allegro.pl/rozdzielacz-9-wkladki-rotametry-sekcja-so-i1552650444.html

Wazne zeby mialy rotametry, odpowietrzniki, zawory spustowe i wkladki na zawory termostatyczne (przydaje sie przy odpowietrzaniu). No chyba ze macie uklad mieszany z grzejnikami wtedy ew. wersja z pompa i mieszaczem.. :)

Mamy tylko podłogówkę. Wieczorem jak wróci z budowy napiszę o co mam dopytać. Masz sterowanie w kazdym pokoju

Mam pytanie ... na juz ;)

Czym najlepiej utwardzić podjazd na działkę???

Wczoraj przywieźli nam drzewo i niestety przez te pierońskie deszcze auto zakopało się i wyrab…o niezłą dziurę! W dniu dzisiejszym miała być dostawa piasku, ale ze względu na gliniasty podjazd byliśmy zmuszeni przesunąć termin.

Standardowe pytanie ….Co, gdzie i za ile?? ;)

Mam pytanie ... na juz ;)

Czym najlepiej utwardzić podjazd na działkę???

Wczoraj przywieźli nam drzewo i niestety przez te pierońskie deszcze auto zakopało się i wyrab…o niezłą dziurę! W dniu dzisiejszym miała być dostawa piasku, ale ze względu na gliniasty podjazd byliśmy zmuszeni przesunąć termin.

Standardowe pytanie ….Co, gdzie i za ile?? ;)

My usypywaliśmy drogę w zeszłym roku. Ok 150 m dojazdowej jakimś takim szarym kamieniem (nie wiem dokładnie co to jest, ale narazie się sprawuje bez zarzutów). Ładnie się ubiło i jesteśmy zadowoleni. Tu numer do gościa, który nam to woził 503 588 227. Nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje, bo jak pisałam robiliśmy to w zeszłym roku. Cena jak dobrze pamiętam to na cały ten odcinek wyszło ok 900 zł.

My usypywaliśmy drogę w zeszłym roku. Ok 150 m dojazdowej jakimś takim szarym kamieniem (nie wiem dokładnie co to jest, ale narazie się sprawuje bez zarzutów). Ładnie się ubiło i jesteśmy zadowoleni. Tu numer do gościa, który nam to woził 503 588 227. Nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje, bo jak pisałam robiliśmy to w zeszłym roku. Cena jak dobrze pamiętam to na cały ten odcinek wyszło ok 900 zł.

Dzięki wielkie,

dzwonie aby zrobic rozeznanie w temacie :)