Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

weźcie sobie na wstrzymanie, sorry ale nie chce mi sie czytać waszych wzajemnych obelg :p

ktoś pytał wczesniej o przedszkole - nie trudno sie dostać ale sposób rekrutacji nie zapewnia dostania sie do przedszkola do którego chce sie posłać dziecko

co do "krzynki" - z dobrymi znajomymi jest to możliwe, u nas było podobnie - mąż pomagał kumplowi przy oknach, kumpel robi nam elektrykę po kosztach, nie widzę w tym nic złego i nie uważam że kogoś okradam

jak wyglądają terminy u polecanych wylewkarzy - pytał ktoś ostatnio ? najpierw chce zrobic zwykle wylewki w piwnicy i nie wiem czy juz umawiac, nie jest tego dużo (100m2)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Aaa to tu do mnie pijesz tak ? .

hehe do mnie tez pije :) !!

:)

Do nikogo nie pije,nie jestem złośliwy ale widać,ze każdy ma takie czy inne grzeszki na sumieniu także proponowałem zanim się oskarży przemyśleś sprawę ;)

jak wyglądają terminy u polecanych wylewkarzy - pytał ktoś ostatnio ? najpierw chce zrobic zwykle wylewki w piwnicy i nie wiem czy juz umawiac, nie jest tego dużo (100m2)

Wylewkarze raczej maja bliskie wolne terminy bo tez machaja po 200-300m2 / dzien. Ale lepiej to zawsze zadzwonic i spytac :)

Akurat elektryk będzie "zarabiał" w pracy a robił na budowie a jeszcze jakieś nadgodzinki mu się trafią i oko na coć przymrużę.Na to sobie mogę pozwolić.Nie będę pisał gdzie pracuję,bo znajdzie się dobra dusza i doniesie do prezesa ;)

Co do urlopu to raz sobie wziąłem 3 dni i z kumplem pojechaliśmy po autko pod holenderską granicę,lubię prowadzić także zrobiłem to z czystej przyjemności za darmo swoim autkiem :)

Nie włączałem się do dyskusji. Ale to co tu napisałeś to świadczy o Tobie nienajlepiej ."Zarabiał w pracy" dobre.I masz racje powinna sie znaleźć taka dobra dusza może byś się nauczył przyzwoitości , której Ci bezwzględnie brakuje.

no więc myślę że sie wstrzele w jakiś wolny termin

Adam....a kiedy przyjdziesz zrobic mi schody do piwnicy ? mam już wybierać płytki ? tysiak czeka odłożony :D

He, az mi przypomnialas ze schody do piwnicy musze machnac. A akurat na "moje" plytki jest promocja w OBI z 36 na 29 pln / m2 :-) Jak zrobie to sie pochwale i ocenisz czy dalej chcesz moja usluge ha ha :p Szczerze to nigdy schodow nie robilem wiec nie mam zielonego pojecia jak to wyjdzie ;) Akurat te moje plytki sa szkliwione i ciezko nawet po prostej obciac tak zeby szkliwo nie popekalo :( Musze sie na jakas nowa wypas tarcze szarpnac, moze bedzie lepiej :)

Ludzie kurdę, skończcie tę polemikę z Arturo, bo nie byłem na forum 1 dzień a przez 4 strony czytam to samo. :mad:

Może zróbmy offtopic dla Arturo w oddzielnym wątku, a tutaj bądźmy bardziej MERYTORYCZNI, bo ludzie chcą tu konkretów, a nie nawalanki przez 4 strony.

Kupowałeś może tam stelaż do wc z klawiszem "Skate Cosmopolitan" ?

Z tego co wiem to można ten klawisz montować w pionie i w poziomie ale czy wtedy ten klawisz z grawerem "grohe" można też obrócić tak żeby był w poziomie ?

... są takie :

http://www.grohe.pl/lib/0/catalogue_p1/farbbild250/38732006.gif

... a chciałbym żeby wyglądał tak :

http://www.grohe.pl/lib/0/catalogue_p1/farbbild250/F38776S7.gif

Tak, kupiłem u nich, ale Skate Arena, on jest taki trochę zaokrąglony.

Mnie się też ta dyskusja nie podoba, bardzo mi się nie podoba - przykro się czyta.

Ale z dobrych wieści - moja dziura między płytkami właśnie zaczyna wyglądać jak podłoga drewniana

i tak jak kocham moje schody tak kocham te kilkanaście metrów tego drzewa na posadzce.

I myślałam, że nigdy tego nie napiszę, ale chyba zaczął się początek końca - w środku :))) bo jeszcze kominek został.

Od przyszłego tygodnia tynki zewnętrzne.

I teraz pytanie warte 100 milionów - czym najszybciej usunąć wszędobylski pył gipsowy :(

10 razy myte i dalej siwe aaaaaaaaa

He, az mi przypomnialas ze schody do piwnicy musze machnac. A akurat na "moje" plytki jest promocja w OBI z 36 na 29 pln / m2 :-) Jak zrobie to sie pochwale i ocenisz czy dalej chcesz moja usluge ha ha :p Szczerze to nigdy schodow nie robilem wiec nie mam zielonego pojecia jak to wyjdzie ;) Akurat te moje plytki sa szkliwione i ciezko nawet po prostej obciac tak zeby szkliwo nie popekalo :( Musze sie na jakas nowa wypas tarcze szarpnac, moze bedzie lepiej :)

My w łazience mamy takie płytki :(( no i mamy te szczerby, jakoś to spróbuję "zamalować" :(

ale jest metoda ( u nas już po ptakach)

tniesz na prosto ( wtedy mniej szczerbi) i potem kątówką szlifujesz albo na takiej szlifierce z kamieniem.

Nie wiem czy pomogłam.

My w łazience mamy takie płytki :(( no i mamy te szczerby, jakoś to spróbuję "zamalować" :(

ale jest metoda ( u nas już po ptakach)

tniesz na prosto ( wtedy mniej szczerbi) i potem kątówką szlifujesz albo na takiej szlifierce z kamieniem.

Nie wiem czy pomogłam.

No tak sie powinno robic. Tzn. nie do konca - tniesz rzeczywiscie prosto (wtedy zwykle wychodzi dobrze), a potem tniesz to samo miejsce pod katem - tyle ze zaczynasz 2mm glebiej. Zostaje 2mm prostego pod katem 90st i dopiero skos. Bezposrednio po polozeniu plytek to widac ale po zafugowaniu nie ma sladu - i kancik jest przez to znacznie mocniejszy i nie bedzie sie dalej szczerbil :)

I teraz pytanie warte 100 milionów - czym najszybciej usunąć wszędobylski pył gipsowy :(

10 razy myte i dalej siwe aaaaaaaaa

Niestety ... czas, wietrzenie i 100 razy myte ... jeszcze dlugo po skonczeniu bedziesz miala ten pyl wszedzie!! znam to z czasow remontow na blokach ...

No ileż można latać na tym MOP-ie :))

Już powoli jak czarownica się czuję :(

kup sobie mopa samobieznego i zapuszczaj co godzine :D

a i jeszcze mi sie przypomnialo ... u nas skuteczny byl rainbow /odkurzacz wodny/ ktorego zapuszczalismy w pokoju/kuchni itd i filtrowal powietrze ... po kilku godzinach wycia i poscieraniu bylo troszke lepiej :D

po 1 ... DAJ MI NAMIAR NA TEGO ELEKTRYKA ZA KRZYNKE !! ciekawe jak wyglada jego robota skoro nic za nia nie bierze ... no i co on ma ci robic z tej elektryki ?? teraz wiem co mowie ... ja juz wiem czemu elektrycy tyle kasuja za robocizne!!

po 2 ... strasznie drogo cie te krzynki wyjda cos mam przeczucie :) PAMIETAJ ZE ZA DARMO UMARLO DAWNO TEMU !! i nawet znajomi za darmo nie pracuja!!!

moj elektryk wzial 3 tygodnie urlopu, kupil sam kable, skrzynke, kontakty itd. i wszystko zrobil za darmo ;d troche krzywo kable leca ale w kazdym gniazdku jest prad!

procz tego dzisiaj odebralem nadany numer budynku "10d" nie jest najgorzej :p