GabrysiaBP 17.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Aha Mea zobacz tego simona w El-Składzie na Grunwaldzkiej.Kurcze nikt nie chce mojej budy,oddam tylko za własny transport,chcę się jej już pozbyć,bo mi przeszkadza bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 17.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 irb wspominałas/es ze do ekon. masz zaledwie 5 min wiec zakładam ze blokowiska i nowiny sa dobrze Tobie znane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.04.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 mea czy u Ciebie murował Pan Zniszczoł ? Mozecie polecic sprawdzonego i dobrego murarza który "potrafi" murowac w systemie porotherm profi?? tak a czemu pytasz ?? u mnie normalnie na zaprawe murowali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 17.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 juz myslałam ze do jutra bede musiała poczekac Pytam o P. Tomasza gdyz szukam dobrego murarza a z tego co pamietam to wspominałas ze jestes zadowolona z ich pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 17.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 irb wspominałas/es ze do ekon. masz zaledwie 5 min wiec zakładam ze blokowiska i nowiny sa dobrze Tobie znane? Powiedzmy ze TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.04.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Uziemienia.... temat szeroki i głęboki jak Rów Mariański.Dość przystępny opis znajduje się na stronie http://bezel.com.pl/index.php/instalacje-elektryczne/uziemnienia.html Uziemienia w rodzimej budowlance są traktowane trochę po macoszemu.W przemyśle jest o niebo lepiej, a w szczególności przemysł chemiczny, petrochemiczny lub energetyczny to jest to totalny kosmos.W budowlance na zachód od Odry uziom fundamentowy jest obowiązkowy. Nie ma się co rozpisywać, przepisy są jasne w tej kwestii. Jednak uwarunkowania genetyczno-historyczne Polaka każą mu omijać i łamać wszelkie przepisy/zakazy/nakazy.A z praktyki powiem, że piorunochrony, ochronniki i alarmy montowane są hurtowo w okolicy gdzie dojdzie do spalenia budynku od uderzenia pioruna, uszkodzenia elektroniki od niewiadomo czego lub kilku kradzieży w biały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.04.2011 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 w piwnicy i na części niepodpiwniczonej stosujemy własnie siplast - http://old.muratorplus.pl/17078_10686.htm nie jest tani (w Budozbycie 10l za 120zl starcza na jakies 40m2) ale czymś trzeba tak czy siak zagruntowac, na to papa termozgrzewalna zwykła na zakładkę, na to folia i styro Pati a ten simplast jest chyba na rozpuszczalnikach, mozesz to mieć pod ogrzewanie podłogowe, nie boisz się, że będziesz mieć jakieś zapachy. Ja sie zastanawiam nad papą pod ogrzewanie i boję się "zapachów" tej papy. Kiedys był taki watek na forum, że było czuć "zapachy" i tam pisali, ze te zapachy były spowodowane jakimś mazidłem, który zawierał rozpuszczalniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 18.04.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Sie wtrace no ano papa z gruntu smierdzi u jednych rzeczywiscie jedzie a u innych nie, (tak samo jest z panelami na podlogowce) wiec Pati podjela to ryzyko, ale chyba jak da porzadna folie budowlana to powinno byc dobrze (wbrew pozorom czarna folia jest roznej jakosci ja mialem jedna cienka i jedna gruba i porzadna a w teorii mialy byc identyczne, ale w koncu tak samo jest ze styro eps100 jeden jest twardy a drugi miekki jakosc jakosci nierowna) BTW nie wiem kto u mnie byl ogladac wylewki bo sie juz pogubilem, ale dzieki za piwo (fajnie schowane jakbym prezentow od zajaczka szukal). BTW Netmar przemysl ta sciane jednowarstwowa (bo chyba taka chcesz miec) ciezko to zrobic kasy w cholere na zaprawe a i tak pewnie bedziesz ocieplac po pierwszym sezonie grzewczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.04.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 jasek a ty dawałeś papę, czy folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.04.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Netmar przemysl ta sciane jednowarstwowa (bo chyba taka chcesz miec) ciezko to zrobic kasy w cholere na zaprawe a i tak pewnie bedziesz ocieplac po pierwszym sezonie grzewczym. Nie nie zadna sciana jednowarstwowa! Na 100% bedzie ocieplenie i nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 18.04.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 jasek a ty dawałeś papę, czy folię folia podwojnie na pape mi bylo szkoda kasy no i troche sie balem alternatywnych zapachow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 18.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie nie zadna sciana jednowarstwowa! Na 100% bedzie ocieplenie i nie ma innej opcji ufff no to spoko to po co sie pakujesz w ciepla zaprawe (ciezko ci bedzie znalezc majstra co ci to dobrze zrobi a i slono sobie za to policzy) lepiej zwykla zaprawa a roznice w cenie zamienic na wiecej cm styro ot takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.04.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie nie zadna sciana jednowarstwowa! Na 100% bedzie ocieplenie i nie ma innej opcji To po co jakis pewnie drogi system profi porothermu? Murowalbym z tego co tansze, na najtanszej zaprawie. Styro przykryje i zaizoluje. Nie bedzie roznicy (tylko w portfelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 18.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 co my sie tak dzisiaj zgadzamy Arturo gdzie jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.04.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 co my sie tak dzisiaj zgadzamy Arturo gdzie jestes Jestem,oczywiście,że tylko 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 18.04.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Swieta ida jacy zgodni hyc hyc hazok juz sie zbliza a ja sie avatara dorobilem taki sprytny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 To po co jakis pewnie drogi system profi porothermu? Murowalbym z tego co tansze, na najtanszej zaprawie. Styro przykryje i zaizoluje. Nie bedzie roznicy (tylko w portfelu:) ja tez bym budowal z najtanszego sposrod w miare rownych kamieni i na to 20cm styro , co do cieplej zaprawy to producent pustakow profi daje ja za darmo do kamieni i podobno przyjezdza tez wymurowac pierwsze raje kamieni bo musza byc idealnie rowno. tak sie tez ostatnio zastanawialem jakby zamiast chudziaka zostawic pod nim diure, podszalowac deskami i zrobic strop zelbetowy?! troche wiecej kasy ale pod domem byla by pustka w miare ciepla i nie podchodzilaby zadna woda:) a deski niech sobie tam kiedys zgnija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.04.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 folia podwojnie na pape mi bylo szkoda kasy no i troche sie balem alternatywnych zapachow bez przecinków, ale domyslam się, ze tylko folia ( a nie folia na pape), jakoś te folie sklejałes, zgrzewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.04.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 bez przecinków, ale domyslam się, ze tylko folia ( a nie folia na pape), jakoś te folie sklejałes, zgrzewałeś? ja gruba folie dawalem na metrowy zaklad. a powiedzcie czemu folii budowlanej nie mozna dawac na welne na poddaszu? tez paroizoluje a jest 70% tansza od tych zoltych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.04.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 ja tez bym budowal z najtanszego sposrod w miare rownych kamieni i na to 20cm styro , co do cieplej zaprawy to producent pustakow profi daje ja za darmo do kamieni i podobno przyjezdza tez wymurowac pierwsze raje kamieni bo musza byc idealnie rowno. tak sie tez ostatnio zastanawialem jakby zamiast chudziaka zostawic pod nim diure, podszalowac deskami i zrobic strop zelbetowy?! troche wiecej kasy ale pod domem byla by pustka w miare ciepla i nie podchodzilaby zadna woda:) a deski niech sobie tam kiedys zgnija Za drogo by wyszlo Lepiej utwardzic piaskiem, a gorne 30-40cm wysypac keramzytem. Keramzyt nie podciaga wody i dobrze izoluje. Bedzie i sucho i cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts