DagaAdam 20.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 że też raz miałam coś taniej... impregnowaną miałam za 620 wiem, ze było....ale jestem tak padnieta ( przepakowałam dziś dwukrotnie jakieś 300kg, ze sklepu do auta i z auta do garażu - takiej gleby w tym aucie jak dziś nie miałam jeszcze nigdy ), Ja maks pakowalem i wypakowywalem 1,3t do swojego - tona cegiel i pare workow zaprawy A ja dzisiaj kupilem chmiel japonski i rdest auberta - bede sial do doniczek i za 2-3 tyg na front na ogrodzenie. Trzeba sie szybko zaslonic, a te pnacza robia to szczelnie nawet w 6-8 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ale w twoim nigdy nie bedziesz miał gleby a ja nie dość że mam obniżone zawieszenie to jeszcze wpakowane tyle kg ale podobało mi sie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Uo to cos drogo. Ja mialem roznice rzedu chyba 100 pln na kubiku za impregnacje! Normalnie bodaj 650, a impregnowana 750. Mialem kolo 13m3 i placilem jakos ok 10k pln. mylicie pojecia, zwykla impregnacja kosztowala 50-100zl wiecej ale cisnieniowa duzo wiecej na kazdym kubiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ile trzeba czekać z nicnierobieniem po wylewkach zwykłych ? namiary na wylewkarzy wciąż aktualne ? nikt sie nie popsuł po drodze ? nic nie robic mozesz az w miare nie stwardnie, wazne tylko zeby nie wietrzyc ani nie wygrzewac za szybko czyli okolo 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 mylicie pojecia, zwykla impregnacja kosztowala 50-100zl wiecej ale cisnieniowa duzo wiecej na kazdym kubiku Ej no wiem co mowie;) W moim wypadku roznica miedzy zwykla zanurzeniowa, a cisnieniowa byla tak mala ze nie oplacalo sie oszczedzac. Tartak gdzies w Kielcach, polecony mi przez znajomego (Adama - szefa z Bauerdachu), ktory od lat dachy robi (to jeszcze inny Adam niz ten polecany zwykle przezemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ej no wiem co mowie;) W moim wypadku roznica miedzy zwykla zanurzeniowa, a cisnieniowa byla tak mala ze nie oplacalo sie oszczedzac. Tartak gdzies w Kielcach, polecony mi przez znajomego (Adama - szefa z Bauerdachu), ktory od lat dachy robi (to jeszcze inny Adam niz ten polecany zwykle przezemnie to mieliscie szczescie.tak czy siak mi wszedzie mowili, ze zwykla impregnacja nie ma zadnego sensu a cisnieniuowa byla za droga, wiec kupilem impregnat i sam malowalem na bardzo mokro 2 razy, chyba tylko dla swietego spokoju i ladnego koloru ;/ po przecieciu bylo widac, ze drzewo prawie nic sie nie napilo ;] impregnat bralem glownie przeciw grzybom bo na niepalnosc nie licze, widzialem jak sie pali niepalna tasma gornicza wiec nie wierze w niepalne plyty gipsowe czy farby do drewna ktore maja chronic przed pozarem czy ktore maja opozniac zajecie sie drewna przez ogien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.04.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 nic nie robic mozesz az w miare nie stwardnie, wazne tylko zeby nie wietrzyc ani nie wygrzewac za szybko czyli okolo 6 tygodni a płytki kiedy ? po 6 tygodniach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.04.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 a płytki kiedy ? po 6 tygodniach ???? Wylewki betonowe (a takie sa miksokretowe) powinny byc wilgotne przez 4 tygodnie - w tym czasie beton wiaze. Po tym czasie w teorii beton ma juz 100% zakladanej wytrzymalosci i mozna ta wilgoc "przymusowo" odparowac. Tyle ze wylewki sa robione z drobnego kruszywa, w dodatku sa dosc cienkie. Nie mozna odpalic grzania podlogowka na maksa i liczyc ze szybko wyschnie - bo rogi sie podniosa i wylewka sie pokrzywi / popeka (gorna powierzchnia bedzie miala wyzsza temperature niz spod i wylewka bedzie probowala sie "zamknac" jak kwiat Najbezpieczniej to nie wlaczac ogrzewania tylko ostro wietrzyc, ew. pozyczyc jakis osuszacz do pomieszczen gdzie chcesz juz te kafelki klasc (np. lazienki), a juz szczegolnie do pomieszczen gdzie nie ma okien i wietrzenie idzie z trudem! No jakbys miala wentylacje mechaniczna to bylaby inna bajka ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.04.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 parter to pikuś bo zakładam wylewki anhydrytowe, ale najbardziej zależy mi na piwnicy zeby graty posprzątać z otoczenia (drewno na opał, reszty z budowy) i pozbyć sie blaszaka....a w piwnicy zakładam wylewki zwykłe, bez podłogówki i na to płytki...czyli po 4 tygodniach moge rozpocząć wietrzenie ? masakra jakas przeciez to miesiąc w plecy...z wietrzeniem nie bedzie problemu bo są okna i drzwi w piwnicy....tylko te 4 tyg mnie ...irytują że tak powiem to płytki po ilu...po 6 tyg ? a wasze reku działają także w piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.04.2011 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 parter to pikuś bo zakładam wylewki anhydrytowe, ale najbardziej zależy mi na piwnicy zeby graty posprzątać z otoczenia (drewno na opał, reszty z budowy) i pozbyć sie blaszaka....a w piwnicy zakładam wylewki zwykłe, bez podłogówki i na to płytki...czyli po 4 tygodniach moge rozpocząć wietrzenie ? masakra jakas przeciez to miesiąc w plecy...z wietrzeniem nie bedzie problemu bo są okna i drzwi w piwnicy....tylko te 4 tyg mnie ...irytują że tak powiem to płytki po ilu...po 6 tyg ? a wasze reku działają także w piwnicy ? no niestety taki to wygladaa ze wylewki potzrebuja czasu ... ja zaplanowalam wakacje w tym czasie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 21.04.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy jeżeli w tym roku nie rozlicze faktur za 2010 rok czy bedę mógł to zrobić óźniej, chodzi mi o różnice w podatku Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 21.04.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ktoś pytał o stal to cena z wczoraj 2850zł z fakturą. Ja miałem szalunki płytami i po częściowym rozszałowaniu tam gdzie płyta idealnie lezała to jest jak lustro z małymi skazami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 21.04.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy jeżeli w tym roku nie rozlicze faktur za 2010 rok czy bedę mógł to zrobić óźniej, chodzi mi o różnice w podatku Vat. Możesz się rozliczyć nawet w 2015 roku. Zasada jest taka, że rozliczenie możesz zrobić tylko 1 raz w roku kalendarzowym. Nawet gdybyś rozliczył się w tym roku, a zapomniał np. rozliczyć kilka fv to możesz je dołożyć do kolejnego rozliczenia, ale dopiero w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 21.04.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dziękuję bardzo o to mi właśnie chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 21.04.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 parter to pikuś bo zakładam wylewki anhydrytowe, ale najbardziej zależy mi na piwnicy zeby graty posprzątać z otoczenia (drewno na opał, reszty z budowy) i pozbyć sie blaszaka....a w piwnicy zakładam wylewki zwykłe, bez podłogówki i na to płytki...czyli po 4 tygodniach moge rozpocząć wietrzenie ? masakra jakas przeciez to miesiąc w plecy...z wietrzeniem nie bedzie problemu bo są okna i drzwi w piwnicy....tylko te 4 tyg mnie ...irytują że tak powiem to płytki po ilu...po 6 tyg ? a wasze reku działają także w piwnicy ? Pati nikt ci nie powie po jakim czasie mozesz klasc plytki, minimum to pewnie ze 6 tygodni, ale to moze byc roznie sprawdzenie czy mozna klasc plytki jest dosc proste (chyba ze mnie murarz w preta robil bo od niego to wiem) kladziesz kawalek folii na wylewke przykrywasz po bokach deskami czy ceglami i jak bedziesz miala wilgotna folie to nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 21.04.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ktoś pytał o stal to cena z wczoraj 2850zł z fakturą. Ja miałem szalunki płytami i po częściowym rozszałowaniu tam gdzie płyta idealnie lezała to jest jak lustro z małymi skazami to gratulacje, masz jeden problem z glowy, ja tez mialem stropy jak lustro i nie mialem wyboru jakie tynki na sufit! teraz mozesz dac albo tynk gipsowy albo podiweszany sufit. jak sie okazalo troche go spadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 21.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 to gratulacje, masz jeden problem z glowy, ja tez mialem stropy jak lustro i nie mialem wyboru jakie tynki na sufit! teraz mozesz dac albo tynk gipsowy albo podiweszany sufit. jak sie okazalo troche go spadlo Hmmm nie wiem czy mi teraz doradzasz czy jak?? Chodziło mi o to, że tam gdzie juz mam rozszałowane to fajnie to wyglada, wiadmo że tam gdzie się płyty łączą to są widoczne łaczenia i odchyłki mieczy nimi kilku milimetrów, ale to piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 21.04.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Tylko jak strop na lusterko to sie troszke tynk gorzej moze trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 21.04.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Gdzie najtaniej w okolicy dostane stal zbrojeniową? Szalował ktoś strop monolityczny płytami OSB? Jak wyszło? czy płyty nie napęczniały? hej, U mnie wykonawca tak zrobil.... porazka poprostu. Plyty pecznieja, potem czesto wiaza sie z betonem/stropem, ciezko to oderwac a czesc czesto zostaje po oderwaniu na suficie . Jedyny plus to latwiej sie z tego szalunki robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 21.04.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 no i sporo drozej niz dechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts