Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

czyli jesteś zadowolona z jego pracy...gdybys mogła spytać o moją 100metrową piwnicę w wolnym czasie..jeśli oczywiście ma taki np czekając aż u was coś wyschnie czy coś :) , chodzi o samą wylewke, cały styro położymy sami, nie bedzie tam podłogówki

termin około 10 maja...

Mogę zapytać i dam Ci znać.

Wiesz, póki co, jestem zadowolona, choć zrobił dopiero tynki wewnętrzne na górze. Wylewek nie widziałam, ale nie szukamy innego; zarezerwował dla nas termin i będzie wtedy, kiedy go potrzebujemy. Myślę, że będzie ok:) (haha, trzeba myśleć pozytywnie).

no ziemny to tak,,, ale juz "skrętke" .... chyba niema takiej do ziemi ??? czy jest

Jest - zelowana: http://allegro.pl/skretka-utp-drut-cat-5e-miedz-zewn-zelowana-1m-i1577864182.html

Jak masz tam sucho to mozesz wrzucic zwykla w takiej zwyklej plastikowej rurce - kupisz w kazdym elektrycznym :) Laczy sie to i jest w miare szczelne.

pozdr.

GRATULUJĘ piękny domek a tynk p... super wygląda....

a dziękujemy :-)

a dla zainteresowanych tynkami strukturalnymi, to ten ma to do siebie ze nie robi sie go z gipsu z wiaderka szpachelką, ale maluje sie sciane specjalnym klejem a potem sie gniecie papier i przykleje byle jak ,,,, takie jakby tapetowanie ale " na sztuke". potem znow sie maluje dla wzmocnienia a potem sie naklada kolor. mniej brudu a efekt taki sam. a kasowo wychodzi taniej niz normalny tynk strukturalny. w komplecie jest od razu papier, klej i farba.

a dziękujemy :-)

a dla zainteresowanych tynkami strukturalnymi, to ten ma to do siebie ze nie robi sie go z gipsu z wiaderka szpachelką, ale maluje sie sciane specjalnym klejem a potem sie gniecie papier i przykleje byle jak ,,,, takie jakby tapetowanie ale " na sztuke". potem znow sie maluje dla wzmocnienia a potem sie naklada kolor. mniej brudu a efekt taki sam. a kasowo wychodzi taniej niz normalny tynk strukturalny. w komplecie jest od razu papier, klej i farba.

Ile wychodzi za m2?

EDIT: juz sobie znalazlem. Fajne to - wykorzystam u siebie gdzies :)

szukalem teraz tego kabla ziemnego 3x2,5 mm ,,,,

na Allegro ---> firma z Mikołowa niecałe 3,50 za mb

Eltomont Radlin ---> 5,80 za mb

prawie polowa taniej ?!?!?!

dodam ze na allegro kabel polskiej produkcji

No tak wychodzi. Lokalne hurtownie jezeli chodzi o ceny kabli glupieja. Kable instalacyjne YDY tez kupowalem w MESKON w Katowicach (przez allegro) polowe taniej niz u nas. Wogole wszystkie male sklepy w okolicy z roznego rodzaju materialami instalacyjnymi maja chyba marze po 100%. Elmach - wentylacje - na rybnickiej w wodzislawiu (tuz przed farbami) rure sonoduct fi100 ma po uwaga.. 230 pln / 10mb! Na allegro kupilem po 90 pln *dokladnie* to samo :) Na glowy poupadali.

a tak BTW ... mamy juz pomalowane i troszke wytapetowane,,, taki kontrast na scianie kolankowej... No i nasze PERGAMENO ,,,, w REAL-u jest ładniejsze ;-)

https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#

Gratuluje, bardzo ładnie :))

Podobają mi się te zdecydowane kolory :)

Ciekawa jestem efektu końcowego.

Gratuluję

mam pytanko do tych co juz "puszczali" kabel w ziemi pod domofon czy zasilanie bramy,,, w czym go zakopaliscie ???

opcji mam kilka : rura 25 - 32 PE, bądź też rura 32 kanalizacyjna,, moze cos innego w dobrej cenie ???

my zakopalismy caala wizke w arocie ... jest tam jedna skretka /tak na zapas/ dwa kable ziemne 3x2,5 oraz 10x0,5 do domofonyu/

szukalem teraz tego kabla ziemnego 3x2,5 mm ,,,,

na Allegro ---> firma z Mikołowa niecałe 3,50 za mb

Eltomont Radlin ---> 5,80 za mb

prawie polowa taniej ?!?!?!

dodam ze na allegro kabel polskiej produkcji

ja w gotartowicach w elmisie zaplacilam 3 razy tyle co na allegro ... no ale tak to jest jak ma sie koparke na budowie i maz kaze jechac dokupic jeszcze 20m kabla ...