DagaAdam 29.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 tak szczerze ci powiem ze jestem sklonna wynajac cie na te dwa dni zebys mi wykorytowal i porozgarnial a potem bede bawic sie sama musilabym sie tylko dowiedziec jak przygotowac zaprawe pod taki granit ... mam juz namiary gdzie tania wanne kosteczki zamowic /powinno mi starczyc/ no ale tak jak mowie - temat na nastepna wiosne No luzik Wystarczy wypozyczyc za 120-150 pln na jeden dzien taka solidna 300-400kg zageszczarke i zrobienie podbudowy to jeden dzien. Potem to juz zabawa. Pod granit robisz standardowo piasek:cement w stosunku 10:1. Mozna nawet wysypac piasek, rozplantowac, wysypac cement i przemieszac grabkami. Ew. mieszac dokladnie w tym stosunku w betoniarce na sucho. Ale to chyba nie ma sensu i duzo wiecej roboty No i granit - kazda kostke dobijasz osobno gumowym mlotkiem Na koniec zasypka - jest specjalne kruszywo chyba z ciecia granitu - frakcja bodaj 0-6mm, taka maczka granitowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.04.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Tak - bednarkę. A w przewodzie z PCV? Piorun to tysiace, jak nie setki tysiecy V, PCV tez chyba sfajczy. Brzydko wyglada na elewacji ale chyba nic z tym nie zrobisz.. Trzeba sie pogodzic! Albo zrezygnowac z tego sciagacza piorunow wogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 29.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Piorun to tysiace, jak nie setki tysiecy V, PCV tez chyba sfajczy. Brzydko wyglada na elewacji ale chyba nic z tym nie zrobisz.. Trzeba sie pogodzic! Albo zrezygnowac z tego sciagacza piorunow wogole Mam bednarkę z fundów wyprowadzoną i blachodachówkę. Roboty dużo z tym nie będzie. Piorun to dużo V ale w krótkim czasie. Dużo opinii jest, że PCV nie ruszy a niektórzy twierdzą że nawet styro nie zdąży zaszkodzić. Cholera wie jak to jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.04.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 cala wyplate moją czy jej to prawie jak kościół przy rozwodzie kościelnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Pa...cja normalnie jak cie spotkam to ci trzasnę... a za nazwe płytek dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 moją czy jej to prawie jak kościół przy rozwodzie kościelnym hehe,,,, najpierw by trza porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 29.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jak działa ta instalacja kropelkowa o której piszesz? Ogródek sam się podlewa Rozprowadzasz w rabatch specjalny wąż, zakopujesz w ziemi, do tego elektrozawory z programatorem, na trawnik jakieś armatki o odpowiednim zasięgu i nie musisz dziennie bakać ze szlauchem. Najlepiej wrzuć na googlu temat podlewanie kropelkowe, na razie to rozpracowuję, w sumie żadna filozofia a ułatwia życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ogródek sam się podlewa Rozprowadzasz w rabatch specjalny wąż, zakopujesz w ziemi, do tego elektrozawory z programatorem, na trawnik jakieś armatki o odpowiednim zasięgu i nie musisz dziennie bakać ze szlauchem. Najlepiej wrzuć na googlu temat podlewanie kropelkowe, na razie to rozpracowuję, w sumie żadna filozofia a ułatwia życie. Hehe na to się mówi linia kroplująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.04.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Najlepiej wrzuć na googlu temat podlewanie kropelkowe, na razie to rozpracowuję, w sumie żadna filozofia a ułatwia życie. Tylko trzeba pamietac zeby wyprowadzic do ogrodu grube rursko (najlepiej PE25 albo PE32) PRZED ew. reduktorem cisnienia jak kto ma zamontowany w instalacji! Teraz podlewam szlauchem podlaczonym do normalnego wyjscia kranowego na tarasie zrobionego na PEX16 (jak wszystkie inne podejscia w domu) za reduktorem ktory mi obniza do ok 3,5bar i to idzie WOOOLNNNNOOOOO Wezem 1/2' tragedia (ale mam taki fajny nieskrecajacy sie i czasem nim leje), wezem 3/4' troche lepiej. Ale przy robieniu opaski wyprowadze sobie do ogrodka takie grubsze rursko z mozliwoscia podlaczenia weza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 29.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Tak - bednarkę. A w przewodzie z PCV? ... gdzieś wyczytałem że dają przewód w rurce stalowej ale czy to wystarczy to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 moją czy jej to prawie jak kościół przy rozwodzie kościelnym malzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.04.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 normalnie jak cie spotkam to ci trzasnę... a za nazwe płytek dziękuje przeciez nie napisalem Patrycja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.04.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 malzonka ech....stereotypy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.04.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 nie no, u nas kazdy ma swoje zadanie, ja to bardziej od spraw tech a żoncia od spraw $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 30.04.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Daga&Adam 200m2 to 27ton 4/6 i takiej nie jestes w stanie sam wiecej jak 0,8-1,0t dziennie bite 10-11h ulozyc o ile masz "plan" juz spoko rozciagniety.wiem bo swoja ulozylem osobiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.04.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Daga&Adam 200m2 to 27ton 4/6 i takiej nie jestes w stanie sam wiecej jak 0,8-1,0t dziennie bite 10-11h ulozyc o ile masz "plan" juz spoko rozciagniety. wiem bo swoja ulozylem osobiscie ja sobie na to arezerwuje wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Daga&Adam 200m2 to 27ton 4/6 i takiej nie jestes w stanie sam wiecej jak 0,8-1,0t dziennie bite 10-11h ulozyc o ile masz "plan" juz spoko rozciagniety. wiem bo swoja ulozylem osobiscie Ja na pewno nie ale brukarz ktoremu czasem pomagam kopareczka przy podbudowie sam ulozyl w 2 tygodnie 200m2 Tyle ze on to juz jedzie hurtowo Mi to rybka - moge i miesiac ukladac No chyba ze dysponujemy taka maszyna: http://www.wykop.pl/link/523407/tak-sie-uklada-kostke-w-holandii/ To mozna to nawet w jeden dzien polozyc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 30.04.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam Potrzebuję namiary na kogoś, kto mógłby nam zrobić projekt wjazdu na posesję z drogi publicznej. Z góry dziękuję i pozdrawiamkasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.04.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Macieju"najmocniej cię przepraszam,że robię dziadostwo życiowe na forum. Czytać cię chyba jednak w tej szkole nie nauczyli,a już napewno nie ze zrozumieniem,bo widzę,że z tym masz ogromny problem. ale ja nie mowilem, ze Ty robisz dziadostwo tylko IRB, co do czytania to Ciebie chyba tez nie nauczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.04.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 prosze was trzymajcie poziom Gabrysiu ja już zrezygnowałam z kafli drewnopodobnych ale akurat położone u Maćka mi sie podobają u Ciebie nie widziałam albo przeoczyłam aaaa....pudelek rządzi nikt nie czyta ale wszyscy wiedzą o czym pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts