Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

jak wam sie burza podobala ?? nas zastala podczas grillowania na budowie ... przy okazji wiemy ze nasza folia dachowa podcieka w 3 miejscach !! dwa przy wylazie dachowym a jedno takie na srodku !! i za cholere nie wiemy czemu ... maz zrobil foty, dekarz zawiadomiony i ma przykjechac poprawiac ... glowa mala ...

taka solidnba burza jest dobra na takim etapie jak my jestesmy mea....potem byłby problem a teraz mozna wykluczyc stosunkowo łątwo błędy dekarzy.....mnie też przecieka przy oknie i przy kominie

no wlasnie ... pytanie jak to teraz naprawic ?? niech sie dekarze martwia ...

fakt jest taki ze ulewa byla konkretna ... a jak przypierniczylo gdzies niedaleko z pioruna to sie malo chlebem nie udlawilam !!! a na chwalowickiej ledwo popadalo ...

jesli chodzi o tynki wewn. to korzystniej jest placic za robocizne+ material czy tylko robocizna a material we wlasnym zakresie?

dlugo nad tym myslalam ale przekonalo mnie to co kiedys napisal chyba Maciek ... jak kupujesz material samemu to niestety ale firmie nei zalezy na tym zeby robic to w miare oszczednie bo po co skoro nie oni za to placa ... wniosek ?? idzie dwa razy tyle materialu a porownanie cenowe w skali mojego domu wyszlo na oszczednosc okolo tysiaca zlotych /zakladajac ze policzylam wszystko czego trzeba do tynkowania ... / a tak bogiem a prawda pewnie bym do tego doplacila kilka tysiakow ... a to na "nieprzewidziane wykonczenia" a to na "dodatki" o ktorych nie wiem ... dlatego wybralam opcje "tynki robocizna + material" w przypadku elewacji za to wybiore opcje samej robocizny a material kupie ja ...

Wczoraj był u mnie kolega i jak zobaczył jakie ja mam kamienie na działce chodzi i piaskowiec z którym ja się morduje przy obsypywaniu domu to powiedział mi ze mam dać ogłoszenie może ktoś będzie chciał.

Kamienie małe duże poobklejane glina ale fajne może ktoś by chciał na jakieś skalniaki :-)

Wczoraj był u mnie kolega i jak zobaczył jakie ja mam kamienie na działce chodzi i piaskowiec z którym ja się morduje przy obsypywaniu domu to powiedział mi ze mam dać ogłoszenie może ktoś będzie chciał.

Kamienie małe duże poobklejane glina ale fajne może ktoś by chciał na jakieś skalniaki :-)

Zrob fote!! Jak fajne to ja bylbym zainteresowany - do oczka wodnego by sie nadaly :-)

jesli chodzi o tynki wewn. to korzystniej jest placic za robocizne+ material czy tylko robocizna a material we wlasnym zakresie?

idzie znalezc firmy od 11zl z m2 za sama robocizne, jak ja liczylem u mnie 22zl robota z materialem i odliczylem faktury to wyszlo chyba 16zl robocizny. ale faktycznie tynku miejscami 0,5cm ;/ teraz w ciemno bralbym sama robocizne i osobno material mimo rabatow jakie firmy dostaja w skladach

mam do was pytanie ... chce kupic tansze panele do pokojow na pietro ... na cos konkretnego mam zwracac uwage ?? bo widzialam takie ktore mi sie podobaja w LM za 19,80zl/m2 ... pokusila bym sie na nie ale nie wiem jakie sa dobre a jakie mam sobie darowac ... mozecie cos doradzic ??

http://www.leroymerlin.pl/produkty/panel-podlogowy-hdf-dekor-dab-newton,1103734572,1303306496.html#