bdan 09.05.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Nam robi gość polecony właśnie z Wodzisławskiej z Rybnika. Ale dopiero zamówiliśmy , z profili Q-reling - zobaczymy jak to wyjdzie. Co do ocieplenia nam kleją wszystko na piance i każda szczelina piankowana. A jaka śliczna pianka taka "luziowa" hehehe Wygląda to jak tort ) Ewa sprawdź mi na jakiej piance kleją i zapytaj jeżeli możesz, czy maja doświdczenie ze stryo szarym , czy tez by go kleili na tej piance. Jak będziesz ostatecznie zadowolona to podaj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 mea culpa ja biore z tej firmy - 6cm wypelnienie z pianki http://www.lupol.pl/ kupuje przez aveko/oknoplast z zastrzezeniem w poscie powyzej to moj wzor http://www.lupol.pl/MALOWANE/sloneczko-kura.jpg pan karol liczy sobie ok 3500 - 4000 5,5 cm wypelnienei styro i igla wykonanie /namiary w namiarach od Aga nr1/ w koboirze ponizej 5 bedzie ciezko ale z machoniu wiec to uz samo za siebie mowi te gliwice to musze poszukac ... Fajne te Twoje drzwi. Jaki masz wymiar i koszt. Mozna je gdzieś zobaczyć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 09.05.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ewa sprawdź mi na jakiej piance kleją i zapytaj jeżeli możesz, czy maja doświdczenie ze stryo szarym , czy tez by go kleili na tej piance. Jak będziesz ostatecznie zadowolona to podaj namiary Ta pianka to ceresit do klejenia właśnie styropianu elewacyjnego. Pewnie każdy rodzaj się klei. Na razie nie mam zastrzeżen, a jak zrobią to wiesz najlepiej organoleptycznie zobaczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ta pianka to ceresit do klejenia właśnie styropianu elewacyjnego. Pewnie każdy rodzaj się klei. Na razie nie mam zastrzeżen, a jak zrobią to wiesz najlepiej organoleptycznie zobaczyć . Traktuje jako zaproszenie Ale podjade ewentualnie jak będzie można zobaczyć Twoją podłogę w salonie. Masz już położoną? A w ogóle to kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.05.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Fajne te Twoje drzwi. Jaki masz wymiar i koszt. Mozna je gdzieś zobaczyć na żywo? bodaj kolo 3300 ... na zywo beda za jakies 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Adrian czyli olałeś obliczenia dla podłogówki i forumowe watki, że musi być policzona, bo nie wierzę, że wyszło Ci co 10 cm przy Twoim domku. A w tych łazienkach tez masz 10 i uważasz, że winno być gęściej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 09.05.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Odnośnie drzwi to mam pytanko. Z boku domu mam wyjście na zewnątrz z kotłowni. Tamta strona elewacji jest praktycznie niewidoczna. Z obu stron drzwi dobudujemy drewniane wiaty/pomieszczenia na opał. Czy jest sens inwestować w droższe drzwi stalowe czy kupić połowe tańsze w markecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 09.05.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Odnośnie drzwi to mam pytanko. Z boku domu mam wyjście na zewnątrz z kotłowni. Tamta strona elewacji jest praktycznie niewidoczna. Z obu stron drzwi dobudujemy drewniane wiaty/pomieszczenia na opał. Czy jest sens inwestować w droższe drzwi stalowe czy kupić połowe tańsze w markecie? Wiesz co jak to maja byc drzwi zewnetrzne to z takich najtanszych nieocieplonych moze byc nieprzyjemnie zimno wiec wg mnie nie ma co oszczedzac bo przez lata wiecej wydasz na ogrzewanie BTW teraz to mam metlik we lbie bo myslalem ze najlepsze sa z litego drewna a nie jakies ocieplane itp. kurcze musze zasiasc i poczytac BTW Pati no wiem przeciez gdzie jest rewon mi chodzilo o ceny nic wpadne i powiem twojej tesciowej ze na maturze nam bulki roznosila i dobre byly moze jakis rabat wysepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ale te łazienki to masz też 10 - da się w ogóle te rurki połozyć gęściej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a ile za te balustrady wam policzyli za mb? bo ja trochę tego mam - na taras coś koło 20mb i na schody będzie 6-7mb Przy Twoich ilosciach ja bym sie jednak zdecydowal na ocynk + malowanie proszkowe - kolor sobie dopasujesz jaki chcesz i bedzie ladne Swiecaco-srebrno-chromowane mi sie osobiscie niezbyt podobaja jak jest tego taka ilosc w jednym miejscu. Jako drobny akcencik spoko, ale widzialem juz np. cale ogrodzenia + porecze przy schodach + balustrady balkonowe w chromie - z przodu w pelnym sloncu nie da sie na ten dom spojrzec bo razi - osobiscie dla mnie wiocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Inna sprawa, że obliczenia swoje, a nieszczelności które jeszcze mam i mostki swoje...no i to był mój pierwszy sezon grzewczy. Po zlikwidowaniu mostków/nieszczelności będzie lepiej...ale gdybym przez 1 sezon miał rzadsze rozstawy to mogłoby mnie trochę zaboleć.... gdzie ty masz te nieszczelności i mostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.05.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Wiesz co jak to maja byc drzwi zewnetrzne to z takich najtanszych nieocieplonych moze byc nieprzyjemnie zimno wiec wg mnie nie ma co oszczedzac bo przez lata wiecej wydasz na ogrzewanie BTW teraz to mam metlik we lbie bo myslalem ze najlepsze sa z litego drewna a nie jakies ocieplane itp. kurcze musze zasiasc i poczytac BTW Pati no wiem przeciez gdzie jest rewon mi chodzilo o ceny nic wpadne i powiem twojej tesciowej ze na maturze nam bulki roznosila i dobre byly moze jakis rabat wysepie Jasek z litego drewna to juz od lat sie chyba niczego nie robi. Lite drewno sie wygina i zbyt mocno kurczy, rozciaga, skreca To wszystko wielowarstwowe klejonki na roznego rodzaju wczepy czy inne patenty.. Stolarzem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.05.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ale te łazienki to masz też 10 - da się w ogóle te rurki połozyć gęściej? Rurki mozesz polozyc w najmniejszym rozstawie 2-3mm, bo mniejwiecej taka grubosc maja spinki mocujace rure do styro Jedynie srodek (gdzie "zakrecasz" rura o 180st) bylby troche rzadszy. Ja mam co bodaj 5cm w lazience - tyle mi wychodzilo w OZC, lazienka zapotrzebowanie pareset W, a powierzchnia w porownaniu do salonu/pokojow malutenka. Tu masz przyklad gestego polozenia (choc daloby sie gesciej i bez tych dziur http://www.budujemydom.pl/images/stories/instalacje/repopompach9_200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 09.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jasek z litego drewna to juz od lat sie chyba niczego nie robi. Lite drewno sie wygina i zbyt mocno kurczy, rozciaga, skreca To wszystko wielowarstwowe klejonki na roznego rodzaju wczepy czy inne patenty.. Stolarzem nie jestem No wlasnie sobie zdalem sprawe ze tepy jestem tylko miedzy drewniane zeby styro dawali to pierwszy raz slysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.05.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja na sztywno robiłem co 10cm(parter+poddasze)..max długośc pętli mam chyba około 80-90m(nie pamiętam dokładnie) i ważne jest żeby wszystkie pętle był mniej więcej równe. W piwnicy robiłem co 20cm. Mam dobrze zrobione, bo nie muszę nic regulować na rotametrach. Jedyne co bym zmienił, to w łazienkach dałbym trochę gęsciej Na piętrze mam pokoje po 12-14m2 i wychodzi mi po 2 pętle na pokój przy rozstawie 10cm. Robiłeś po dwie pętle na pokój ? Myślałem żeby dać 15cm tam i załatwić to na pojedynczej pętli. Korzystam z OVplan'a i wychodzi mi że powinno wystarczyć, nawet 20cm wystarczyłoby. W łazienkach w wg ovplan'a nie wystarczy nawet 5cm żeby utrzymać 23 st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 09.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Traktuje jako zaproszenie Ale podjade ewentualnie jak będzie można zobaczyć Twoją podłogę w salonie. Masz już położoną? A w ogóle to kiedy planujecie przeprowadzkę? Podłoga juz zrobiona, pisałam Ci, ale pewnie przeoczyłaś . W środku tylko kominek się teraz kończy i górna łazienka. Został jeszcze biały montaż i meble. Planowana przeprowadzka w drugiej polowie lipca. Jak położą tynk to Ci dam znać, wpadniecie i zobaczycie sobie. Na razie nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 09.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Wiesz co jak to maja byc drzwi zewnetrzne to z takich najtanszych nieocieplonych moze byc nieprzyjemnie zimno wiec wg mnie nie ma co oszczedzac bo przez lata wiecej wydasz na ogrzewanie BTW teraz to mam metlik we lbie bo myslalem ze najlepsze sa z litego drewna a nie jakies ocieplane itp. kurcze musze zasiasc i poczytac BTW Pati no wiem przeciez gdzie jest rewon mi chodzilo o ceny nic wpadne i powiem twojej tesciowej ze na maturze nam bulki roznosila i dobre byly moze jakis rabat wysepie Tylko pytanie czy potrzebne mi jakieś super ocieplone drzwi do kotłowni? Między kotłownią a resztą domu jest jeszcze 2 innych drzwi. A w samej kotłowni powinno i tak być gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 09.05.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 pod PC lepiej dać gęściej, bo jesteś ograniczony trochę przez temperaturę zasilania (tzn PC pracuje ekonomiczniej na niższych temperaturach) na poddaszu mam 8 pętli + 1 pętla do drabinki łazienkowej (3 pokoje,łazienka+przedpokój), więc wychodzi po 2 pętle na pomieszczenie(przedpokój grzeją pętle biegnące do pokoi) Projektuję zasilanie na 35st.C, powroty przy tych 15cm wychodzą kolo 25-27st.C Przy 10 cm pewnie miałbym tak jak na dole około 30 st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin84 09.05.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Odnosnie p. Damiana... ekipa jeszcze u mnie walczy. dzis poprawili bez problemu sciany i pracuja dalej. Troche mnie zmartwilo to ze robia bez prowadnic ale po poprawkach wyszlo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.05.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Odnosnie p. Damiana... ekipa jeszcze u mnie walczy. dzis poprawili bez problemu sciany i pracuja dalej. Troche mnie zmartwilo to ze robia bez prowadnic ale po poprawkach wyszlo fajnie. ja brałam wage do ręki taka najdłuższą i łaziłam za nimi krok w krok, do tego oni mieli swoje takie długi grube łaty którymi sprawdzali sami siebie, na bieżąco pokazywałam co mi sie nie podoba, wierz czy nie ale tych poprawek naprawde nie było dużo i od razu było poprawiane na parterze mam już wszystko suche, tylko piwnica jeszcze nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts