MaciekKamila 11.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 tu bym dyskutowala ... wlasnie dzis bylam na chwile na budowie u znajomych w zorach - sa swiezo po tynkach i ma kontakcie plyta g-k - scianka kolankowa porownywalam tynk i gladz ... trzeba sie przygladac zeby widziec roznice ... wszystko zalezy jak kto sie do tematu przylozy licze ze ekipa ktora yu mnie startuje bedzie sie przykladac!! niech poczeka az wyschna,ale tez napisalem, ze trzeba miec dobrze oswietlona powierzchnie i patrzec z bliska, duzo dziur porobili przy wylewkach byle jak opierajac siatki wzmacniajace o sciany, troche pochlapali i trzeba bylo beton zdrapywac i kolejne dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.05.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 niech poczeka az wyschna,ale tez napisalem, ze trzeba miec dobrze oswietlona powierzchnie i patrzec z bliska, duzo dziur porobili przy wylewkach byle jak opierajac siatki wzmacniajace o sciany, troche pochlapali i trzeba bylo beton zdrapywac i kolejne dziurki uszkodzenia to inny temat !! no my mozemy jeszcze powiedziec ze rozpoczynamy wykonczeniowke wlasnie dzis zakupilismy w LM 74m2 paneli i tylez pianki z arbitona a w LM maja taka super wersje pianki na podlogowke z duzymi otworami !! mam jeszcze pyt ... czy pod pianke podkladowa dawaliscie folie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 uszkodzenia to inny temat !! ale mimo uszkodzen mechanicznych powstaja tysiace drobnych rysek, mikro dziurek o szerokosci ani cwierc milimetra, ale jednak widoczne. kilkakrotnie szpachlowalem, szlifowalem i tak w kolko, rano bylo widac jedne a po poludniu drugie w zaleznosci gdzie swiecilo slonce, w nocy przy jasnej lampie wychodzily kolejne ;/ dla swietego spokoju jechalem ze wszystkim co zauwazylem chociaz szlifowany gips gryzie w oczy i jest kwasny w smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.05.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 masochizm masochizmem ale kiedys to zrobic trzeba ... jak sobie pomysle ze u mnie wypadnie to centralnie w lipcu to sie tylko delikatnie usmiecham ps moj rekuperator juz stoi i czeka na swoja kolejke myśmy nasze tez testowali na wiosne jak juz było ciepło, ale wtedy niemielismy jeszcze wylewek. A potem dopiero na zimę. i było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.05.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mea,Jasek oraz madzia maile wysłałam.Ja dzisiaj dokupywałam gips szpachlowy,nie wiem ile worków już tego u nas poszło.Mąż najpierw wszystko jedzie gipsem a na to gładzie.Twierdzi,że to twardsze ma być,ale ja się tam nie znam.Jak dla mnie ma być gładkie a później pomalowane równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 11.05.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 c-w....ale mnie sie podoba ta faktura, tym bardziej że ściany nie będą białe... Jacek jak te wylewki ....wszystko ok ? kafelkarz troche marudzi że one nierówno schną i jeszcze nie widzial równo położonej takiej wylewki, doradza zwykłą... adiqq mus to mus....czas goni ROTFL a gdzie on widzial wylewki anhydrytowe, wylewka samopoziomujaca nierowno polozona fajny kafelkarz nie ma co. Maciek dzieki za info ale co znaczy ze na osiedlu w boguszowicach masz moze ulice czy cus ja z centrum i ni hu hu sie w te tereny nie zapuszczam Gabrysiu DZIEKI juz odbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mea,Jasek oraz madzia maile wysłałam. Ja dzisiaj dokupywałam gips szpachlowy,nie wiem ile worków już tego u nas poszło.Mąż najpierw wszystko jedzie gipsem a na to gładzie.Twierdzi,że to twardsze ma być,ale ja się tam nie znam.Jak dla mnie ma być gładkie a później pomalowane równo. gips jest zawsze miekki, zobaczymy ile utwardza to wszystko grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.05.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ROTFL a gdzie on widzial wylewki anhydrytowe, wylewka samopoziomujaca nierowno polozona fajny kafelkarz nie ma co. Maciek dzieki za info ale co znaczy ze na osiedlu w boguszowicach masz moze ulice czy cus ja z centrum i ni hu hu sie w te tereny nie zapuszczam Gabrysiu DZIEKI juz odbieram na lompy kolo SP 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.05.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ROTFL a gdzie on widzial wylewki anhydrytowe, wylewka samopoziomujaca nierowno polozona fajny kafelkarz nie ma co. nie chodzi o to że nierówno położona tylko bywa ze nierówno wysycha...czy coś....nie wiem ja sie nie znam , w przyszłym tygodniu dzwonie i zapraszam gościa od anhydrytów na wizytację...bardzo jestem ciekawa co nam powie a powiedz mi jeszcze robiłes może spady z tą wylewką, chodzi o brodziki, pewnie zrobią niżej ale równo a potem kafelkarz sobie zrobi spad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 11.05.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 czy po Damianowych tynkach dajecie gładzie ? ja jestem na nie, mąż sie upiera My nie dajemy. Mamy gładzie w niektórych pokojach w obecnym domu i po prostu trochę się opatrzyły. poza tym widać na nich każdy zadzior, ryskę i nierówność, z czasem okazuje się że są mniej praktyczne. Ale to oczywiście moje prywatne zdanie. Wracamy więc do faktury tynków c-w oraz braku gipsu na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.05.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 dzieki aro musze to przeczytac właściwej osobie bo sam tu nie wchodzi Maciek - fotki wstawiłam na życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 12.05.2011 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Byłam wczoraj w markecie budowlanym patrzeć kosiarki ewentualnie kosy spalinowe. Wiem ze polecają Sthila ale czy może w kosach jest jakaś inna firma o niższej cenie? Chcieliśmy kupić o takie coś?http://www.praktiker.pl/produkt,34564,844/kosa_spalinowa_irys_2hp_2_km.html http://www.praktiker.pl/produkt,33772,844/kosa_spalinowa_nac_wlbc260b_1_km.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.05.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 nie chodzi o to że nierówno położona tylko bywa ze nierówno wysycha...czy coś....nie wiem ja sie nie znam , w przyszłym tygodniu dzwonie i zapraszam gościa od anhydrytów na wizytację...bardzo jestem ciekawa co nam powie a powiedz mi jeszcze robiłes może spady z tą wylewką, chodzi o brodziki, pewnie zrobią niżej ale równo a potem kafelkarz sobie zrobi spad ? nie bardzo kojarze o co chodzi ale poziom masz jeden a jak ujmiesz ,dodasz styro to juz twoja sprawa co nie zmienia faktu ze spadu nie bedzie bo ona sama sie wyrownuje (ale zamotalem) BTW kazda wylewka nierowno wysycha dlatego sie czeka az wyschnie cala powiedz mu ze mnie rozbawil jedynie moze byc upierdliwa ze trzeba cala zagruntowac i najlepeiej stosowac kleje do anhydrytow dla kafelek (chociaz po gruntowaniu nie jest to wymagane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Byłam wczoraj w markecie budowlanym patrzeć kosiarki ewentualnie kosy spalinowe. Wiem ze polecają Sthila ale czy może w kosach jest jakaś inna firma o niższej cenie? Chcieliśmy kupić o takie coś? http://www.praktiker.pl/produkt,34564,844/kosa_spalinowa_irys_2hp_2_km.html http://www.praktiker.pl/produkt,33772,844/kosa_spalinowa_nac_wlbc260b_1_km.html no jasne ze sthill i huskwarna to gorna polka ale bez przesady !! zwroc uwage na silniki w kosiarkach ... Brinksy sa ok ... w miare cenowo dobre i dobrej jakosci opisane sa B&S ... oczywiscie hondy tez ... nie kupuj tecumsec ani zadnej chinszczyzny bo szkoda kasy ... czajniki sie psuja zaraz po czasie gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.05.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 na lompy kolo SP 18 Podziekowal sie jutro przejade chyba trafie, bo boguszowic ni huhu nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Podziekowal sie jutro przejade chyba trafie, bo boguszowic ni huhu nie znam hehe ja pomalu poznaje!! niedlugo bede juz tam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.05.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mea ty sie na blokach budujesz ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybnicki 12.05.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam, przyda się tu także i taki wątek. Potrzebuję namiary na dobrych i przystepnych cenowo stolarzy do WYKONANIA KUCHNI - z Rybnika i okolic. Proszę o namiary jak macie sprawdzonych i tych co należy unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mea ty sie na blokach budujesz ????? hehehe taaa....dobudówke na 6 piętrze se robi jakbys zobaczył gdzie mea buduje to bys nie poznał ze to Boguszowice...bardziej Beskidy bo wokół górki i doliny zadnego bloku wokoło nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam, przyda się tu także i taki wątek. Potrzebuję namiary na dobrych i przystepnych cenowo stolarzy do WYKONANIA KUCHNI - z Rybnika i okolic. Proszę o namiary jak macie sprawdzonych i tych co należy unikać. u mnie montuja od wtorku z kuchnie co do boguszowic to mea buduje w starych boguszowicach a ten sklep jest w boguszowicach osiedlu na pekinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts