Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

ale mimo uszkodzen mechanicznych powstaja tysiace drobnych rysek, mikro dziurek o szerokosci ani cwierc milimetra, ale jednak widoczne. kilkakrotnie szpachlowalem, szlifowalem i tak w kolko, rano bylo widac jedne a po poludniu drugie w zaleznosci gdzie swiecilo slonce, w nocy przy jasnej lampie wychodzily kolejne ;/ dla swietego spokoju jechalem ze wszystkim co zauwazylem :) chociaz szlifowany gips gryzie w oczy i jest kwasny w smaku :p

Dlatego lepsze sa CW, wykonczone tym co ja mam czyli szpachla cementowa - przetrwaly wszystko bez najmniejszej ryski - nawet moj pies (juz ponad 40kg) niejednokrotnie drapiac swoimi wielkimi pazurami nie robi na nich najmniejszej ryski :) Wykonczenie CW gladzia gipsowa to nonsens!! Jezeli juz to wlasnie albo czyms na bazie cementu albo chociaz gladzia wapienna.

Byłam wczoraj w markecie budowlanym patrzeć kosiarki ewentualnie kosy spalinowe. Wiem ze polecają Sthila ale czy może w kosach jest jakaś inna firma o niższej cenie?

Chcieliśmy kupić o takie coś?

http://www.praktiker.pl/produkt,34564,844/kosa_spalinowa_irys_2hp_2_km.html

http://www.praktiker.pl/produkt,33772,844/kosa_spalinowa_nac_wlbc260b_1_km.html

Stihla w tej cenie na pewno nie kupisz :) W tej cenie tylko tego typu marketowe marki - chyba nawet nie kupisz nic z silnikiem nie-chinskim, wiec szukalbym kosy obojetnie jakiej firmy we wszystkich marketach - byle z najdluzsza gwarancja :) No i czy na pewno kosa, a nie kosiarka ?? Wy tam przeciez macie rowny teren wiec kosiarka lepiej by sie sprawdzila IMHO! Do tego jakas mala podkaszarka elektryczna za 100 pln do ew. wykoszenia trawy pod plotem czy w miejscach gdzie kosiarka nie dojedzie.. Kosiarka tnie zdecydowanie rowniej od kosy :)

no jasne ze sthill i huskwarna to gorna polka ale bez przesady !! zwroc uwage na silniki w kosiarkach ... Brinksy sa ok ... w miare cenowo dobre i dobrej jakosci :) opisane sa B&S ... oczywiscie hondy tez ...

nie kupuj tecumsec ani zadnej chinszczyzny bo szkoda kasy ... czajniki sie psuja zaraz po czasie gwarancji :)

Tyle ze kosy z silnikami Hondy, Kawasaki to raczej grubo powyzej 1k pln, a B&S pewnie w okolicy 1k - IRB wkleila kosy za 300 pln - w tej cenie tylko chinszczyzna :)

Betonowy to bylby wypas - wiekszosc odlewow to niestety miekki gips :/

no napewno,masz rację . Ja znalazlem w Rybniku - produkują od 7 lat betonowe, nawet ładne wzory, ale ceny zaporowe bo ok 90 zł / m2. A już np. na Beacie w lesie maja oryg. piaskowiec od 60 zł / m2.

Wiec narazie szukam czegos moze tanszego albo przynajmiej do porownania cen :)

Irb wkleiła gdyż się nie zna znaczy raczej inwestować w kosiarkę i podkaszarkę ok będzie trzeba zrobić jeszcze raz przejażdżkę po marketach. Ja chińszczyźnie mówię NIE. Objechałam tartaki w okolicy trzeba złożyć już zamówienie.

Jezeli chinszczyznie mowisz NIE to nie jezdzij po marketach tylko odpal allegro tudziez google i szukaj specjalistycznych sklepow z kosiarami - w marketach jak cos nie ma silnika B&S to to na 99% chinszczyzna :) Ten reklamowany NAC chyba made in USA o ile dobrze kojarze - ma chinski silniczek. Ogladaj kosiary ALKO - srebrne - one chyba wszystkie maja silniki B&S. Tyle ze w marketach wychodza drozej niz np. na allegro. Ja mam ALKO i b. polecam. Aczkolwiek ja mam dosc wysoki model: http://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-al-ko-470brv-bs-4w1-gratis-i1605789532.html - tyle ze ja mam z 2000m2 do koszenia i za jakis czas chyba sobie strzele traktorek :-)

witam

czy ktos sie orientuje gdzie mozna dostać w okolicy w miarę tani kamien elewacyjny typu : piaskowiec, oczywiscie oryginał, nie jakis odlew betonowy ;)

pozdr.

zerknij w zorach zaraz za lotniskiem !! tam po lewej stronie jest taki maly punkt z kamieniem !!

hehe a nas dzis tynkarze sciagneli na budowe ... bezpieczniki w skrzynce nie daly rady wiec dowozilismy cos mocniejszego :) no i czekalismy az odpala agregat ... w koncu odpalili ... ledwo ruszyli i jebud - poszedl waz z gipsem a ja znalazlam sie na "linii strzalu"

dzinsy wlasnie sa w pralce ... zoabaczymy jakie beda efekty :) ale wygladalam conajmniej ciekawie :)