Ewus1719503518 12.05.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Do wykończonych mam pytaniea właściwie do Ciebie Daga&Adam tekurila z mieszalnika zmienia kolor ???bo wykręciłam fiolet, a w puszcze mam "luziowy" aaaaaaaaaaaaaaaaaa No i czy w razie czego da się jakiś barwnik tam wlać ???????? No i jak farba lateksowa to można do niej wlać inną lateksową białą celem rozjaśnienia ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.05.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Tylko tam w Zorach za lotniskiem ten sklepik z kamieniem czynny od 14.Mea wszystkie rury kupowałam w Prom-dragonie na Zebrzydowickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.05.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 hehe a nas dzis tynkarze sciagneli na budowe ... bezpieczniki w skrzynce nie daly rady wiec dowozilismy cos mocniejszego no i czekalismy az odpala agregat ... w koncu odpalili ... ledwo ruszyli i jebud - poszedl waz z gipsem a ja znalazlam sie na "linii strzalu" dzinsy wlasnie sa w pralce ... zoabaczymy jakie beda efekty ale wygladalam conajmniej ciekawie Mea Ty robisz gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mea Ty robisz gipsowe? pokoje w gipsach a lazienki i piwnice w cementowkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 ha, niech zgadne ==> FABA faba juz odchodzi od kosiarek z trgo co wiem ... elektrycznych jest troche ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 my też elementy kanalizy w Prom-dragonie na Zebrzydowickiej, reszta rur (do drenażu) w Budozbycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 dziś znalazłam na działce kopiec kreta......popatrzyłam na sąsiednie działki...i tam było ich kilkanaście...więc jakiś żywotni krecik tam buszuje, zastanawiam sie w zwiazku z tym czy nie położyć na całości działki czegos przeciwko, jakas włóknina czy siatka - robił ktoś coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 w poscie 179 ta forumowiczka wlasnie rozklada taką siatke....musze sie dowiedziec co to bo trawe ma na tym piękną http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69925-Moj-kawa%C5%82ek-ziemi-a-na-nim-PRZYTULNY/page5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 szukam na wczoraj informacji gdzie moge kupic rure do przylaczenia wody CZARNA !! Prom-dragon na miejscu. Rybnik - Zebrzydowicka. http://www.prom-dragon.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Do wykończonych mam pytanie a właściwie do Ciebie Daga&Adam tekurila z mieszalnika zmienia kolor ??? Yyyy znaczy kiedy ma zmieniac kolor - po pomalowaniu i wyschnieciu ? Ze niby wyglada inaczej w puszce niz na scianie po wyschnieciu? Hm... Sam nie wiem - moim zdaniem na scianie troche ciemnieje. Ale kolor jako tako zostaje taki sam bo wykręciłam fiolet, a w puszcze mam "luziowy" aaaaaaaaaaaaaaaaaa Hm Ja tez mialem fiolet - taki dosyc ciemny. Ale raczej w puszce byl fiolet!! Dziwne. A po przemieszaniu nic sie nie zmienilo ? No i czy w razie czego da się jakiś barwnik tam wlać ???????? No i jak farba lateksowa to można do niej wlać inną lateksową białą celem rozjaśnienia ????????? Najlepiej to by bylo kupic sama baze taka sama z tikurilli i dolac. Tam sa rozne bazy - niektore na bazie wody, inne na bazie jakiegos rozpuszczalnika (nazywaja sie chyba baza A, baza B, baza C itp) - idz do sklepu gdzie to mieszali, podaj numer i powiedza Ci jaka baza to mieszali - i sama baze kup Nie mieszalbym jej z inna biala farba bo cholera wie co z tego wyjdzie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 dziś znalazłam na działce kopiec kreta......popatrzyłam na sąsiednie działki...i tam było ich kilkanaście...więc jakiś żywotni krecik tam buszuje, zastanawiam sie w zwiazku z tym czy nie położyć na całości działki czegos przeciwko, jakas włóknina czy siatka - robił ktoś coś takiego ? PIES zalatwia sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 w poscie 179 ta forumowiczka wlasnie rozklada taką siatke....musze sie dowiedziec co to bo trawe ma na tym piękną http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69925-Moj-kawa%C5%82ek-ziemi-a-na-nim-PRZYTULNY/page5 To wyglada na zwykla agrowloknine - przepuszcza powietrze i wode, nie przepuszcza chwastow Raczej bez wiekszego wplywu na trawke - to ze fajnie rosnie to pewnie zasluga dobrej ziemi ktora jest rzucona na gore Trawa ma krotkie korzenie - nie przerasta pewnie tej agrowlokniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 12.05.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Yyyy znaczy kiedy ma zmieniac kolor - po pomalowaniu i wyschnieciu ? Ze niby wyglada inaczej w puszce niz na scianie po wyschnieciu? Hm... Sam nie wiem - moim zdaniem na scianie troche ciemnieje. Ale kolor jako tako zostaje taki sam Hm Ja tez mialem fiolet - taki dosyc ciemny. Ale raczej w puszce byl fiolet!! Dziwne. A po przemieszaniu nic sie nie zmienilo ? Najlepiej to by bylo kupic sama baze taka sama z tikurilli i dolac. Tam sa rozne bazy - niektore na bazie wody, inne na bazie jakiegos rozpuszczalnika (nazywaja sie chyba baza A, baza B, baza C itp) - idz do sklepu gdzie to mieszali, podaj numer i powiedza Ci jaka baza to mieszali - i sama baze kup Nie mieszalbym jej z inna biala farba bo cholera wie co z tego wyjdzie !! A to może zciemnieje , zrobiłam próbę , na ścianie i zobaczę jutro. Kurde zapytam czy zabarwić na inny odcień fioletu można jakimś pigmentem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.05.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 a ile musialoby byc narzuconej ziemi na taką agrowloknine?? zeby bylo OK tzn. np polozyc po calosci agro... i potem ziemia i elegancki trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.05.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ewus zostaw luziowy walnij jakies motylki i bedzie slitasnie Pati a daj pozyc kretowi moze kiedys ci wyjdzie z kopca i powie "ah jo" Jutro jade po grunt chyba sie nie zgubie w boguszowicach jakby ktos chcial a nie chce mu sie jezdzic to niech walnie pm'ke to kupie (kurcze mam nadzieje ze ma dlugi termin waznosci bo na razie gruntowac nie zamierzam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ewus zostaw luziowy walnij jakies motylki i bedzie slitasnie Pati a daj pozyc kretowi moze kiedys ci wyjdzie z kopca i powie "ah jo" Jutro jade po grunt chyba sie nie zgubie w boguszowicach jakby ktos chcial a nie chce mu sie jezdzic to niech walnie pm'ke to kupie (kurcze mam nadzieje ze ma dlugi termin waznosci bo na razie gruntowac nie zamierzam) ja dzis podpytalam goscia od tynkow co sadzi o gruntowaniu gipsow i powiedzial ze zdecydowanie odradza !! ze najlepiej biala emulsja na rowno przejechac i po temacie ... ponoc po gruntach zostaja smugi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 a ile musialoby byc narzuconej ziemi na taką agrowloknine?? zeby bylo OK tzn. np polozyc po calosci agro... i potem ziemia i elegancki trawnik Ale po co Ci ta agrowloknina? Pozycz glebogryzarke, przemiel wszystko, poloz na to 5-10cm dobrego czarnego humusu i tez bedzie piekny trawnik. Szkoda kasy na agrowloknine - ona sluzy zupelnie czemu innemu - wlasnie m.in. temu zeby nie rosla trawa np. na skarpach gdzie trudno o koszenie, a wycinasz tylko dziury i sadzisz iglaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 12.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ewus zostaw luziowy walnij jakies motylki i bedzie slitasnie Taaaaaa i córka się wcale nie wprowadzi (( Poczekam do jutra i potem się będę martwić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ale po co Ci ta agrowloknina? Pozycz glebogryzarke, przemiel wszystko, poloz na to 5-10cm dobrego czarnego humusu i tez bedzie piekny trawnik. Szkoda kasy na agrowloknine - ona sluzy zupelnie czemu innemu - wlasnie m.in. temu zeby nie rosla trawa np. na skarpach gdzie trudno o koszenie, a wycinasz tylko dziury i sadzisz iglaki tez nad tym myslalem, ale to jest pole po uprawie - 2 lata temu i mam pewne obawy czy przypadkiem po zasianiu trawu nie zaczną z niej wyrastac ,,,, wiesz jakies takie przerosty po pszenicy i jakies inne chwasty. Ale dzieki za porade,,, zobaczymy co tam w tym roku bedzie rosnąć może a nóż bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 ja dzis podpytalam goscia od tynkow co sadzi o gruntowaniu gipsow i powiedzial ze zdecydowanie odradza !! ze najlepiej biala emulsja na rowno przejechac i po temacie ... ponoc po gruntach zostaja smugi ... mi to samo mówili .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts