DagaAdam 12.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 tez nad tym myslalem, ale to jest pole po uprawie - 2 lata temu i mam pewne obawy czy przypadkiem po zasianiu trawu nie zaczną z niej wyrastac ,,,, wiesz jakies takie przerosty po pszenicy i jakies inne chwasty. Ale dzieki za porade,,, zobaczymy co tam w tym roku bedzie rosnąć może a nóż bedzie ok. Ło rany to masz idealny grunt pod trawke Przemiel glebogryzarka, nawiez jakims nawozem do trawy lub uniwersalnym do roslin (typu azofoska) i siej trawke - bedzie dywanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 hehe a nas dzis tynkarze sciagneli na budowe ... bezpieczniki w skrzynce nie daly rady wiec dowozilismy cos mocniejszego no i czekalismy az odpala agregat ... w koncu odpalili ... ledwo ruszyli i jebud - poszedl waz z gipsem a ja znalazlam sie na "linii strzalu" dzinsy wlasnie sa w pralce ... zoabaczymy jakie beda efekty ale wygladalam conajmniej ciekawie u nas tak wywalalo, ze skonczylo sie na bezpieczniku 25C, oryginalnie mialem 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ewus zostaw luziowy walnij jakies motylki i bedzie slitasnie Pati a daj pozyc kretowi moze kiedys ci wyjdzie z kopca i powie "ah jo" Jutro jade po grunt chyba sie nie zgubie w boguszowicach jakby ktos chcial a nie chce mu sie jezdzic to niech walnie pm'ke to kupie (kurcze mam nadzieje ze ma dlugi termin waznosci bo na razie gruntowac nie zamierzam) grunt nieotwarty moze lezec nawet kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 ja dzis podpytalam goscia od tynkow co sadzi o gruntowaniu gipsow i powiedzial ze zdecydowanie odradza !! ze najlepiej biala emulsja na rowno przejechac i po temacie ... ponoc po gruntach zostaja smugi ... p. Damian tez powiedzial, ze gruntem. za niedlugo zaczna robic farby kolorowe z gruntem i na koncu okaze sie, ze made in CHRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Byłam wczoraj w markecie budowlanym patrzeć kosiarki ewentualnie kosy spalinowe. Wiem ze polecają Sthila ale czy może w kosach jest jakaś inna firma o niższej cenie? Chcieliśmy kupić o takie coś? http://www.praktiker.pl/produkt,34564,844/kosa_spalinowa_irys_2hp_2_km.html http://www.praktiker.pl/produkt,33772,844/kosa_spalinowa_nac_wlbc260b_1_km.html ja mam stihla, jakis model za 1200zl 4 lata temu i to byl drugi zakup zaraz po zakupie dzialki, kosilem ja moze 5 razy, fajna zabawka ale malo wykorzystywana, dzisiaj kupilbym dobra kosiarke z napedem i podkaszarke np. chinska za 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ale po co Ci ta agrowloknina? Pozycz glebogryzarke, przemiel wszystko, poloz na to 5-10cm dobrego czarnego humusu i tez bedzie piekny trawnik. Szkoda kasy na agrowloknine - ona sluzy zupelnie czemu innemu - wlasnie m.in. temu zeby nie rosla trawa np. na skarpach gdzie trudno o koszenie, a wycinasz tylko dziury i sadzisz iglaki a po to żeby rosła trawa a nie chwasty i zeby kret mi nie robił rozpierduchy, na tą włókninę wystarczy rzucić 4-5cm ziemi i jest super trawka, czytałam troche i chyba ją położę na całości myślę ze cena jest nieporównywalna do efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam Jeszcze nie buduję, ale już poszukuję W tej chwili na tapecie jest POŚ - bezdrenażowa - woda ma wypływać do studni chłonnej. Możecie kogoś polecić? Z góry dziękuję u mnie zaczela dzisiaj montowac POŚ firma z wodzislawia BIO-EKO z rozsaczaniem ale wiem, ze robia tez wszystkie rodzaje kompleksowo od A do Z, czyli dajesz mapki a oni robia projekt, zalatwiaja pozwolenia i montuja http://bio-eko.wb.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 a po to żeby rosła trawa a nie chwasty i zeby kret mi nie robił rozpierduchy, na tą włókninę wystarczy rzucić 4-5cm ziemi i jest super trawka, czytałam troche i chyba ją położę na całości myślę ze cena jest nieporównywalna do efektów A czemuby chwasty mialy nie wyrastac na tej 4-5cm rzuconej ziemi, a tylko trawa ? Jak kupisz ziemie z nasionami chwastow to tez wyrosna chwasty Co do kretow - byc moze. Tylko czy nie zaczynasz sie zblizac do ceny trawy z rolki ? Agrowloknina, na to droga porzadna ziemia, trawa, nawozy, podlewanie, wyrownywanie.. Najlepiej to by bylo spryskac wszystko to co masz aktualnie roundupem, dosypac troche piasku, przemielic glebogryzarka i za pare/nascie dni (wedlug instrukcji roundapa) siac trawe. Wyjdzie tak samo ladna jak ta na agrowlokninie Agrowloknina ma sens np. na skarpach zeby Ci deszcz nie splukal gruntu nim plozace rosliny sie rozrosna To tylko moje zdanie - kasa wyrzucona w bloto, choc akurat agrowloknina az tak droga nie jest wiec jak masz kretowiska - mozna odzalowac, tyle ze to co rosnie na tym gruncie to tylko i wylacznie tego wlasnie gruntu zaleta i tego co sie wysieje, a nie samej agrowlokniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 w poscie 179 ta forumowiczka wlasnie rozklada taką siatke....musze sie dowiedziec co to bo trawe ma na tym piękną http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69925-Moj-kawa%C5%82ek-ziemi-a-na-nim-PRZYTULNY/page5 przelecialem jej dziennik na szybko, ona chyba wydala wiecej na ogrod niz my w calosci na nasze male 300m2 z dzialka oczywiscie. wogole to 31 lipca rozkladala geowloknine, nawozila ziemie a 16 sierpnia pierwszy raz kosila trawe a pozniej jeszcze borowiki rosly:> ale ogrod ma bajeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.05.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 To tylko moje zdanie - kasa wyrzucona w bloto, choc akurat agrowloknina az tak droga nie jest wiec jak masz kretowiska - mozna odzalowac, Zmieniam zdanie: Całe wrzosowisko + rododendrony + magnolie pokryłem czarną agrowłókniną i korą. Po miesiącu to było jedno wielkie koryto kreta. Pod agrowłókniną setki dzdżownic (ciepło, wilgotno itp) stąd rycie krecika. Brzęczyk i naftalina nie pomogły. 2 rododendrony wypadły. Zdjąłem więc agrowłókninę i wlałem z 7 konewek z Pyrinexem. Od tego momentu żadnego kopca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.05.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ło rany to masz idealny grunt pod trawke Przemiel glebogryzarka, nawiez jakims nawozem do trawy lub uniwersalnym do roslin (typu azofoska) i siej trawke - bedzie dywanik godosz ,,,, to dobrze ,,, już sie cieszymy na nasz zielony dywanik. Narazie jeszcze nic my nie studiowali nt. trawy, dlatego trocha sa my tacy zieloni. Ale do wakacji sie dokształcymy jaka trawka i jak dobrze posiać, wiec mysla ze bydzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 jak chcecie sobie poogladac wytynkowana sypialnie to wkleilam kilka fot do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 przelecialem jej dziennik na szybko, ona chyba wydala wiecej na ogrod niz my w calosci na nasze male 300m2 z dzialka oczywiscie. wogole to 31 lipca rozkladala geowloknine, nawozila ziemie a 16 sierpnia pierwszy raz kosila trawe a pozniej jeszcze borowiki rosly:> ale ogrod ma bajeczke jak dla mnie ten ogród jest za idealny i za sztuczny....ale trawnik ma bossski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Zmieniam zdanie: wymysliłam...założę siatkę taką jak planuje na skarpy, będą chwasty ale nie bedzie dzdzownic ani kretów, mam w szopie kilka rolek starej siatki tynkarskiej - chyba ją wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 wlasnie moze wy wiecie ... przy przebudowie zorskiej sa mega ilosci slicznej czarnej ziemi ... z kim by gadac zeby ta ziemie sobie zgarnac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 z kierowcą wywrotki ja załatwiłam w ten sposób prawie całą ziemię którą mi nawieźli, jak nie macie CB to bezpośrednio podejśc do gościa który sie ładuje i dyskretnie wypytać , niektórzy sa zadowoleni ze nie musza daleko wywozic a inni chca jakies drobne, max zażyczył sobie 200 od wywrotki to mu podziękowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 13.05.2011 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 z kierowcą wywrotki ja załatwiłam w ten sposób prawie całą ziemię którą mi nawieźli, jak nie macie CB to bezpośrednio podejśc do gościa który sie ładuje i dyskretnie wypytać , niektórzy sa zadowoleni ze nie musza daleko wywozic a inni chca jakies drobne, max zażyczył sobie 200 od wywrotki to mu podziękowałam ciekawe jak to sie dyskretnie pyta jak jest CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 13.05.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 kto wie że ktoś ma lub sam ma do odsprzedania deski na ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 godosz ,,,, to dobrze ,,, już sie cieszymy na nasz zielony dywanik. Narazie jeszcze nic my nie studiowali nt. trawy, dlatego trocha sa my tacy zieloni. Ale do wakacji sie dokształcymy jaka trawka i jak dobrze posiać, wiec mysla ze bydzie OK No ja sie ostatnio doksztalcam w temacie ogrodnictwa, a od pol roku mecze temat trawy dosc doglebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 13.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 a wy tylko o tej trawie az sie chce zapalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts