Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

a tak rozmawiajac o malowaniu :) probowal kiedy kto malowac jakimis farbami piaskowymi (http://allegro.pl/farba-piaskowa-kara-kum-5l-sieradz-i1607249170.html), czy tynkami japonskimi (http://allegro.pl/tynk-japonski-ozdobny-dekoracyjny-fibre-decor-i1600132157.html), albo jeszcze jakies inne fajne w miare tanie i latwe do wykoania samemu metody? chcialbym cos innego na klatce schodowej a stiuki sa za drogie :( na mieszkaniu malowalismy w przedpokoju emulsja z zatopionymi kuleczkami styropianu, efekt fajny bo zakrywa wszystkie nierownosci na scianach i ogromna atrakcja dla malych dzieci ktore chetnie wydlubuja owe kuleczki :)

Mea - jak tam Rysiek bo jeszcze z nim nie gadalem - nie trafil na rurke z gazem ? Chaupa jeszcze stoi ? ;)

jak sie stamtad zbieralam kolo 19 to cala kanaliza byla zrobiona i zostalo zasypywanie ... na jutro zostala woda /i to czego nie zasypie dzis/

a gazu nawet nie znalezli wiec pewnie byl obok :D

a wlasnie mi si eprzypomnialo ... ktos ma zapotrzebowanie na zbiornik na wode ?? moj jest do sprzedania bo na dniach bedzie juz wodociag :) cena rowna cenie zakupu czyli 100 i odbior osobisty !!

na zdjeciu w prawym dolnym rogu

http://foto3.m.onet.pl/_m/1ec277a30b9410de68e21650c046d84b,10,19,0.jpg

Kurcze jaki tu spokój, albo wszyscy pracują albo się obijają :p

My mamy chwilowy przestój, Mąż na chorobowym leczy nogę, ja w pracy...Najbliższe plany - zamontować drzwi zewnętrzne i zamówić bramę garażową :) ale najpierw dokładnie rozplanować ostatnie pieniążki z transzy, co by dostać następną...

a wlasnie mi si eprzypomnialo ... ktos ma zapotrzebowanie na zbiornik na wode ?? moj jest do sprzedania bo na dniach bedzie juz wodociag :) cena rowna cenie zakupu czyli 100 i odbior osobisty !!

na zdjeciu w prawym dolnym rogu

http://foto3.m.onet.pl/_m/1ec277a30b9410de68e21650c046d84b,10,19,0.jpg

a masz górną zakrętkę w tym baniaku ??? a z dołu jest korek czy kran taki plastikowy ???

a masz górną zakrętkę w tym baniaku ??? a z dołu jest korek czy kran taki plastikowy ???

na dole jest kran i gorna zakretke tez gdzies mamy ale my tam mielismy rynne wpieta wiec musze jej poszukac !! na samych ulewach 31.04 i 3.05 mielismy przeszlo 400l wody z malego dachu na blaszaku /to najlepiej swiadczy o tym ile wody mozna miec z deszczowki !!

nie wiem kto wspominal o budowie studzienki na deszczowke ale bardzo nam spasowal ten pomysl !! i chyba tez bedziemy taka robic !!

Ja się dzisiaj zjeździłam za bateriami , kicha jak pasuje do umywalki to nie pasuje do wanny i na odwrót.

A kpl. co pasuje kosztuje tyle prawie co chałupa :(

Ta wykończeniówka mnie właśnie wykończy .

juz sie boje ... ja musze w jednej lazience zmiescic umywalkowa, wannowa i bidetowa /do prysznica dam panel/ a w dugiej umywalka i prysznic /termostat plus deszczownia/