dzogurt 18.05.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 agusia_x dowiedz sie czy ten profil o tajemniczej nazwie "Triumph" nie jest profilem Veki. Chodzi mi o to, ze niektore wieksze firmy maja profile Veki pod innymi nazwami niz katalogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 18.05.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Poszukuje sprawdzonej ekipy budowlanej do wybudowania domu - stan surowy otwarty, pełne podpiwniczenie, 1-piętrowy z płaskim dachem, bloczki silikatowe, stropy i fundamenty monolityczne. Informacje na priv lub mail: [email protected]Pozdrawiam i DziękiKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 18.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Poszukuje sprawdzonej ekipy budowlanej do wybudowania domu - stan surowy otwarty, pełne podpiwniczenie, 1-piętrowy z płaskim dachem, ......... Witaj w rzadkiej krainie płaskich dachów, w jakiej technologi robisz (pełny, wentylowany, odwrócony) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 18.05.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Byłam się po lansować na działce opaliłam karczycho, mrówki mnie oblazły i pogryzły... Na rabatach pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 18.05.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witaj w rzadkiej krainie płaskich dachów, w jakiej technologi robisz (pełny, wentylowany, odwrócony) ? Na razie jeszcze jestem w fazie projektu - planuję pełny. A ty jaki? Jesteś zadowolony ze swojej ekipy? Jeśli tak to prześlij namiary jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 18.05.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Skąd braliście siatkę ogrodzeniową?Ma może ktoś namiary na solidną i w miarę konkurencyjną cenowo firme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.05.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Skąd braliście siatkę ogrodzeniową? Ma może ktoś namiary na solidną i w miarę konkurencyjną cenowo firme? nie wiem jak są konkurencyjni - natomiast na pewno solidni - robili ogrodzenie nowego Sądu koło PKP - firma "Bart" na Witosa (moja rodzina ) 501196939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 18.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 nie wiem jak są konkurencyjni - natomiast na pewno solidni - robili ogrodzenie nowego Sądu koło PKP - firma "Bart" na Witosa (moja rodzina ) 501196939 Ale nie chodzi mi o montaż ogrodzenia, tylko o siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.05.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 http://allegro.pl/tres-cuadro-1-07-174-9-b-wannowa-term-sluchawka-i1571945891.htmlMea taka ta bateria,nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja widze jak teraz woda mi wymywa wielka wyrwe z tarasu ... musze ja ujarzmic bo w zyciu nie dojde do ladu i skladu z ta glina ... poza tym nie musze wam tlumaczyc ile kosztuje woda ... na jakas chwile taka studnia z deszczowka bedzie wystarczajaca ... potem podlaczymy sie do wodociagu celem podlewania trawki Tylko sobie nie zapomnij zrobic oddzielnego licznika na wode ogrodowa, coby niepotrzebnie podwojnie nie placic za kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Skąd braliście siatkę ogrodzeniową? Ma może ktoś namiary na solidną i w miarę konkurencyjną cenowo firme? http://www.solexogrodzenia.pl - przywozilem ostatnio od nich 200mb siatki (pare km przed zawierciem - swietny dojazd bo wbijasz na A1, potem na A4, potem na S1 i po zjezdzie z S1 jakies 5km do nich prosta droga Siatka z drutu ocynk 2,5 powleczona PCV do 3,8mm - bardzo sztywna i mocna - za 8,6 pln / m2. Watpie ze znajdziesz cos tanszego w okolicy - szukalem chyba wszedzie i ceny znacznie wyzsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.05.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ale nie chodzi mi o montaż ogrodzenia, tylko o siatkę oni mają/robią wszystko - różne rodzaje ogrodzeń, samą siatke tez mozesz kupic bez montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tylko sobie nie zapomnij zrobic oddzielnego licznika na wode ogrodowa, coby niepotrzebnie podwojnie nie placic za kanalizacje juz nawet mam zamowione plombowanie licznika !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Apropo naszych ostatnich dyskusji o trawce - caly czas testuje rozne "warianty" (w jednym miejscu robilem wertykulacje, w innym wertykulacje z piaskowaniem, w jeszcze innym to samo + dosiewanie i powiem Wam, ze najwazniejsze jest NAWOZENIE Mam wrazenie, ze nawet na czystej glinie przy odpowiednim nawozeniu uzyskamy zarypisty dywanik. Tam, gdzie jeszcze ~miesiac temu trawa u mnie wygladala fatalnie - po wertykulacji, lekkim piaskowaniu, a przede wszystkim nawiezieniu - dzisiaj jest pieknym dywanikiem!! A miejsca gdzie sie nawozi widac na pierwszy rzut oka - trawa jest piekna, zielona, gesta. Poki co nawozilem azofoska - od momentu nawozenia po 2 tygodniach trawa jest nie do poznania. Niestety trzeba nawozic przynajmniej co 5-6 tygodni bo po tym czasie spowrotem lekko marnieje Trzeba bedzie wydac stowe i kupic nawoz w granulkach z jakas zywica, ktore dzialaja 3-6 miesiecy i wystarczaja jedno lub dwa nawozenia w roku. Jak mi sie uda znalezc troche czasu i bakterie to cykne fote i sie pochwale pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 http://allegro.pl/tres-cuadro-1-07-174-9-b-wannowa-term-sluchawka-i1571945891.html Mea taka ta bateria,nówka. juz wiem co mi nie pasowalo ... ona jest montowana do sciany a ja potrzebuje taka z dolu montowana ... chociaz wstrzymam sie z odpowiedzia do czasu jak mi pani pokaze projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Apropo naszych ostatnich dyskusji o trawce - caly czas testuje rozne "warianty" (w jednym miejscu robilem wertykulacje, w innym wertykulacje z piaskowaniem, w jeszcze innym to samo + dosiewanie i powiem Wam, ze najwazniejsze jest NAWOZENIE Mam wrazenie, ze nawet na czystej glinie przy odpowiednim nawozeniu uzyskamy zarypisty dywanik. Tam, gdzie jeszcze ~miesiac temu trawa u mnie wygladala fatalnie - po wertykulacji, lekkim piaskowaniu, a przede wszystkim nawiezieniu - dzisiaj jest pieknym dywanikiem!! A miejsca gdzie sie nawozi widac na pierwszy rzut oka - trawa jest piekna, zielona, gesta. Poki co nawozilem azofoska - od momentu nawozenia po 2 tygodniach trawa jest nie do poznania. Niestety trzeba nawozic przynajmniej co 5-6 tygodni bo po tym czasie spowrotem lekko marnieje Trzeba bedzie wydac stowe i kupic nawoz w granulkach z jakas zywica, ktore dzialaja 3-6 miesiecy i wystarczaja jedno lub dwa nawozenia w roku. Jak mi sie uda znalezc troche czasu i bakterie to cykne fote i sie pochwale pozdr. jak mi znajdziesz sposob na zrobienie dywaniku na glinie to ja cie zatrudnie do mojego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 jak mi znajdziesz sposob na zrobienie dywaniku na glinie to ja cie zatrudnie do mojego ogrodu Pewnie, ze znajde Nawiezc na ta gline 2-4cm piasku gruboziarnistego i przeorac. Zalezy jaka ta glina - najlepiej glebogryzarka. Jak sie nie da to spoko mozna to przeorac koparka - ja u siebie przekopalem ze 400m2 w jakies 4-5h. Choc dobrze byloby choc minimalnie to pokryc bardziej czarna ziemia (byle bez kamieni) - to nie musi byc wypas ziemia jak z worka w sklepie ogrodniczym Trawa spokojnie wyrosnie na takiej glebie - jedyne co ona potrzebuje to jej rozluznienia - z czystej gliny jak przyjdzie susza zrobi sie twarda skala i na tym nic nie urosnie.. Ale jak sie ja przemiesza odpowiednio z grubym piaskiem to spoko - wszystko urosnie Ostatnio robilem mala niwelacje terenu u ciotki - ona sie wogole nie pierdzieli i na czystej glinie ktora byla pod warstwa zyznej gleby posiala trawe i spoko jej juz wschodzi No jednak daleko temu do fajnego dywanika. EDIT: zapomnialem o PH - sprawdzic jaki masz i jak za kwasna to razem z piaskiem dodac wapna, jak zasadowa - to odpowiedni nawoz do zakwaszenia gleby. PH dla trawy najlepszy 6,7 Na koniec posiac trawe, przegrabic, nawiezc nawozem wysokoazotowym typu azofoska i za 3-4 tygodnie pierwsze koszonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 18.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Pewnie, ze znajde Nawiezc na ta gline 2-4cm piasku gruboziarnistego i przeorac. Zalezy jaka ta glina - najlepiej glebogryzarka. Jak sie nie da to spoko mozna to przeorac koparka - ja u siebie przekopalem ze 400m2 w jakies 4-5h. Choc dobrze byloby choc minimalnie to pokryc bardziej czarna ziemia (byle bez kamieni) - to nie musi byc wypas ziemia jak z worka w sklepie ogrodniczym Trawa spokojnie wyrosnie na takiej glebie - jedyne co ona potrzebuje to jej rozluznienia - z czystej gliny jak przyjdzie susza zrobi sie twarda skala i na tym nic nie urosnie.. Ale jak sie ja przemiesza odpowiednio z grubym piaskiem to spoko - wszystko urosnie Ostatnio robilem mala niwelacje terenu u ciotki - ona sie wogole nie pierdzieli i na czystej glinie ktora byla pod warstwa zyznej gleby posiala trawe i spoko jej juz wschodzi No jednak daleko temu do fajnego dywanika. EDIT: zapomnialem o PH - sprawdzic jaki masz i jak za kwasna to razem z piaskiem dodac wapna, jak zasadowa - to odpowiedni nawoz do zakwaszenia gleby. PH dla trawy najlepszy 6,7 Na koniec posiac trawe, przegrabic, nawiezc nawozem wysokoazotowym typu azofoska i za 3-4 tygodnie pierwsze koszonko No to ja pójdę z torbami na tych 3 tysiącach metrów ( ale przynajmniej ziemia żyzna , mam nadzieję na fajną trawkę. A powiedzcie mi robicie od razu pod ziemią zraszanie ??? Czy normalnie ze szlaufika )) Bo niedługo mnie czeka ogarnięcie tej zieleniny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 No to ja pójdę z torbami na tych 3 tysiącach metrów ( ale przynajmniej ziemia żyzna , mam nadzieję na fajną trawkę. A powiedzcie mi robicie od razu pod ziemią zraszanie ??? Czy normalnie ze szlaufika )) Bo niedługo mnie czeka ogarnięcie tej zieleniny . Ja narazie szlaufik Nie mam jeszcze zrobionego (nawet w glowie) planu ogrodu a na pewno polowa trawska zamieni sie docelowo w utwardzone powierzchnie - sciezki, pod altanke etc. Bedzie tez strumyk z oczkiem wodnym i takie tam.. Narazie mam 400m2 trawniczka i ~1000m2 w przygotowaniu (narazie lezy tam czarna ziemia wymieszana z berga, ceglami, kamieniami). To dopiero nawiozlem.. I w tamtej czesci chce sadzic glownie drzewka owocowe - taki sad sobie zrobic (kiedys tam byl sad - wlasciciel przed sprzedaza dzialki wycial wszystkie drzewa I tak szczerze mowiac to najchetniej posadzilbym na tych calych 1000m2 cos w stylu barwinka, zamiast trawy. Tani jest, szybko rosnie, jest zimozielony no i jak taka powierzchnia 1000m2 zakwitnie jednolicie na fioletowo to efekt bedzie ołsom Ofkors podstawowa zaleta to nie trzeba kosic i mozna po tym od czasu do czasu przejsc - nic sie barwinkowi nie stanie.. Narazie go testuje u podnoza skarpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ktos ma jakies swieze ceny bloczkow betonowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts