Lisek_77 18.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Na razie jeszcze jestem w fazie projektu - planuję pełny. A ty jaki? Jesteś zadowolony ze swojej ekipy? Jeśli tak to prześlij namiary jeśli możesz. Pełnego nie polecam, sam taki chciałem, ale się wyleczyłem i skończyłem na wentylowanym, wiem że na lata mam spokój. Niech ci projektant zaprojektuje stropodach wentylowany ukryty za ścianą attykową (ogniomurem), spadek min. 5%, kupujesz więźbę, deskowanie bierzesz ze stropów (i tak wydasz na deski szalunkowe pełno kasy, potem je przynajmniej wykorzystasz), dajesz wełnę kominki wentylacyjne itp. itd. Mogę tak długo , bo temat wałkowałem przez pół roku. W którym miejscu pozwolili się wybudować płaski dach, bo plan miejscowy prawie nigdzie tego nie pozwala ? Ekipę od dachu miałem b. dobrą, ale nie tanią, mogę polecić, ale robotę mają na kilka miesięcy do przodu (są z Katowic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja barwinka wlasnie na skarpy dam ...mam fioletowy i rozowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 18.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Na skarpę to chcę dać jakieś ostrokrzewy, ale tam nikt nie chodzi i właśnie o to mi chodzi żeby wcale tam nikt nie chodził )) Ale pojechałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja barwinka wlasnie na skarpy dam ...mam fioletowy i rozowy Ja fioletowy - sporo dostalem ale on ponoc b. szybko rosnie (do metra rocznie) i b. latwo go rozmnazac, a pozatym jest tez tani wiec mozna sie szarpnac i kupic na wieksza powierzchnie odrazu Choc zalecaja sadzic w rozstawie 30x30cm czyli na 1000m2 wychodzi... 10 tys sadzonek he he Kupic to jedna sprawa ale zasadzic to, to lekka makabra. Chyba lepiej z nasion probowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Na skarpę to chcę dać jakieś ostrokrzewy, ale tam nikt nie chodzi i właśnie o to mi chodzi żeby wcale tam nikt nie chodził )) Ale pojechałam. Ja sobie zasadzilem 1m za moim ogrodzeniem wierzbe energetyczna.. Co 20cm, w dwoch rzedach. Tam, gdzie jest mokro - juz peki zaczynaja sie zielenic - jak sie rozkreci to do wakacji bedzie juz z tego maly plotek Ale to w lesie, na dlugosci jakichs 150mb. Od tamtej strony lubia lazic rozne lebki na ogniska. A samo ogrodzenie wlasnie pomalu konczymy - dwumetrowa zielona siatka, na gorze z drutem kolczastym Z domu wogole tego plotu nie widac (za duzo drzew i za duza roznica poziomow) wiec nie bedzie wygladac jak w oswiecimiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 18.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziś pod garaż kupowałam w medremie za 3 zł 12 az wyceny na piwnice nie wiem ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 18.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ja sobie zasadzilem 1m za moim ogrodzeniem wierzbe energetyczna.. Co 20cm, w dwoch rzedach. Tam, gdzie jest mokro - juz peki zaczynaja sie zielenic - jak sie rozkreci to do wakacji bedzie juz z tego maly plotek Ale to w lesie, na dlugosci jakichs 150mb. Od tamtej strony lubia lazic rozne lebki na ogniska. A samo ogrodzenie wlasnie pomalu konczymy - dwumetrowa zielona siatka, na gorze z drutem kolczastym Z domu wogole tego plotu nie widac (za duzo drzew i za duza roznica poziomow) wiec nie bedzie wygladac jak w oswiecimiu Właśnie z tegoż powodu chcę ostrokrzewy, , jakoś nie widzę tej wierzby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziś pod garaż kupowałam w medremie za 3 zł 12 az wyceny na piwnice nie wiem ile irb w prefrowie za 12 licza 2,95 /przy 4 paletach/ pewnie wieksze ilosci wyjda taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.05.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 2 tygodnie temu braliśmy w Lubarze 540 szt. po 2.76 brutto z dowozem, a np. Budozbyt choc jest blizej mnie wycenil po 2,95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 oczywiscie mowa o 12 -stce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 2 tygodnie temu braliśmy w Lubarze 540 szt. po 2.76 brutto z dowozem, a np. Budozbyt choc jest blizej mnie wycenil po 2,95 o widzisz lubar ma mi dowiezc tynki moze doloza ze dwie palety bloczkow w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.05.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 no no ,,, targuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 no no ,,, targuj sie zaraz z rana bede dzwonic do pana Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Właśnie z tegoż powodu chcę ostrokrzewy, , jakoś nie widzę tej wierzby Czemu nie ? Na jesien scinam do 15cm i z kazdego pedu wyrasta 5 nowych. Po 3 latach pedy grubieja do 3-4cm i przy takim rozstawie tworzy sie mur nie do przejscia Przy okazji z tego co zetne na jesien zrobie jeszcze trzeci, a moze i czwarty rzad (w rozstawie co 20cm). U mnie wierzba rosnie jak glupia - w 2007 scialem do zera wszystkie wierzby jakie rosly dziko na koncu dzialki - w tym roku tam patrze a wszystkie wierzby maja juz po 8m, grube pnie i wielkie korony - a to nie sa energetyczne wiec rosna stosunkowo wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 szynek a skad wziac taka wierzebe do nasadzenia ?? to sie kupuje ?? no i co z tym potem sie robi ?? pali ?? sprzedaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 19.05.2011 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Pełnego nie polecam, sam taki chciałem, ale się wyleczyłem i skończyłem na wentylowanym, wiem że na lata mam spokój. Niech ci projektant zaprojektuje stropodach wentylowany ukryty za ścianą attykową (ogniomurem), spadek min. 5%, kupujesz więźbę, deskowanie bierzesz ze stropów (i tak wydasz na deski szalunkowe pełno kasy, potem je przynajmniej wykorzystasz), dajesz wełnę kominki wentylacyjne itp. itd. Mogę tak długo , bo temat wałkowałem przez pół roku. W którym miejscu pozwolili się wybudować płaski dach, bo plan miejscowy prawie nigdzie tego nie pozwala ? Ekipę od dachu miałem b. dobrą, ale nie tanią, mogę polecić, ale robotę mają na kilka miesięcy do przodu (są z Katowic). Katowice-Ligota. Wszystkie domki dookoła mają płaskie dachy. A dlaczego nie polecasz pełnego? Napisz coś więcej. Jak masz jakieś zdjęcia z budowy dachu to podeślij na maila [email protected] I te namiary na ekipę też możesz wysłać A co z Twoją firmą budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 19.05.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 bloczki w Budozbycie dostałem po 2,68 z dowozem,Handlobud 2,69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 19.05.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Czemu nie ? Na jesien scinam do 15cm i z kazdego pedu wyrasta 5 nowych. Po 3 latach pedy grubieja do 3-4cm i przy takim rozstawie tworzy sie mur nie do przejscia Przy okazji z tego co zetne na jesien zrobie jeszcze trzeci, a moze i czwarty rzad (w rozstawie co 20cm). U mnie wierzba rosnie jak glupia - w 2007 scialem do zera wszystkie wierzby jakie rosly dziko na koncu dzialki - w tym roku tam patrze a wszystkie wierzby maja juz po 8m, grube pnie i wielkie korony - a to nie sa energetyczne wiec rosna stosunkowo wolno No ełaśnie tego rośnięcia "jak goopia" się boję )) Chcę żeby to było niskie i ciężkie do przejścia. Wierzba mi się kojarzy z drzewem dużym, a jak znam siebie to nie będzie mi się chciało tego ciąć. Mea ja Ci mogę powiedzieć gdzie dostaniesz za darmoszkę do nasadzenia )) Poczekaj aż Adam będzie ścinał )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 19.05.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 irb w prefrowie za 12 licza 2,95 /przy 4 paletach/ pewnie wieksze ilosci wyjda taniej ale jo ino 4 sztuki kupowałam jak taka większa ilość to jasne że szukać kaj taniej. My bieremy z handlobudu mają świetną ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 19.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Katowice-Ligota. Wszystkie domki dookoła mają płaskie dachy. A dlaczego nie polecasz pełnego? Napisz coś więcej. Jak masz jakieś zdjęcia z budowy dachu to podeślij na maila [email protected] I te namiary na ekipę też możesz wysłać A co z Twoją firmą budowlaną? Pełnego nie polecam, bo nie oddycha, potencjalny problem z odprowadzenie wilgoci, poczytaj w necie, jest bardzo dużo materiałów, sam musisz wgłębić się temat, jak każdy budujący Polak , ew. mogę ci coś podpowiedzieć. Ekipę budowlaną szuka się raczej w okolicy, moi byli z Rybnika-Zwonowiec, super ekipa, ale tak daleko na pewno nie będą jeździli,. Firma dekarska Bartosz i Tomek Giel, ul. Motyli 15 z Katowiec, profesjonaliści, ale ceny mają dość wysokie, ale ja na dachu nie oszczędzałem a miałem pewność, że dobrze zrobią. Poszukaj w googlu, znajdziesz do nich telefon, powiedz że Michał z Rybnika polecił , na wrzesień, październik powinni mieć termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts