Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

pewnie glowne korki, mi tez walnelo jak agregat podlaczyli a vatenfall liczy ze 30zl za nalozenie nowych plomb (dziady)

wlasnie wczoraj plombowali bo wkladke wymienialismy ...

acha bede zamawiac kregi do studni za 75zl za sztuke ... czy ktos jest zainteresowany ?? bo przyjada az zza oswiecimia :) do tego gazony betonowe i troche innych gadzetow ...

http://oferia.pl/usluga/item377579-gazony-plyty-azurowe-plytki-chodnikowe-producent-tanio

Wymien sama i zadzwon poinformowac ze wybilo i wymienilas - spokojnie tak mozna zrobic, nie ma zadnej kary :) Testowalem ze dwa razy.

pozdr.

dokladnie tak zrobilismy ... jak w ubieglym tyg startowali z tynkowaniem to sie spalila wkladka i ja mariusz wymienial ... w pon zadzwonilam ze maja przyjechac zaplombowac ... wczoraj gosciu zadzwonil ze zrobione i fakt przyjdzie poczta :D

u mnie własnie w mieszkaniu wybija teraz non stop, jak na huśtawce-jest-nie ma-jest, podejrzewam że coś robią , mam nadzieje ze sprzęty nie ucierpią za bardzo

co kładziecie na tarasie poza drewnem i płytkami ? ja myslałam o takich płytach tarasowych tylko kładzionych bezfugowo ze tak powiem :) planuje/ma ktoś takie ?

ło zesz kurka ...

mam do was pytanie jak liczyliscie powierzchnie tynkow to liczyliscie pelna wysokosc pomieszczenia ?? bo u mnie zostawiaja ok 20 cm nieotynkowane /jak sie to wymnozy razy 100m2 to juz jest bagatela 20m2 mniej do tynkowania ... nie wykanczaja naroznikow /tych przy suficie bo bedzie podwieszany/ ...

acha i potrzebowalabym pozyczyc dalmierz optyczny/laserowy/ mialby kto ?? na sobote :D

Wymien sama i zadzwon poinformowac ze wybilo i wymienilas - spokojnie tak mozna zrobic, nie ma zadnej kary :) Testowalem ze dwa razy.

pozdr.

u mnie tez tynkarzom caly czas wbijalo az doszlismy do wkladek 25A bo na czas budowy byly zalozone 16A, sami z vatenfalla po miesiacu zalozyli plomby i zostawili kartke, zeby wlozyc z powrotem wkladki na takie jakie sa w umowie i na nowo ich powiadomic do zalozenia plomb- rachunek 2x 37 zl za plomby ;/

szynek a skad wziac taka wierzebe do nasadzenia ?? to sie kupuje ??

no i co z tym potem sie robi ?? pali ?? sprzedaje ?

Kupujesz "sadzonki" - tj. sciete pedy dlugosci ok 20cm, grube mniejwiecej jak typowy pret zbrojeniowy (od fi6 do fi20). Sadzisz to w dosc chamski sposob - poprostu wbijasz te pedy mlotkiem w glebe tak zeby wystawalo 2-3cm i finito :D

Jeden taki ped kosztuje ok. 5gr - ja kupilem 1000szt. za 50 pln + 20 pln wysylka, a ze gosc sie spoznil to mi gratis dolozyl jeszcze 400 sztuk ;-) Ja na jesien bede to co mi wyrosnie scinal do 15cm wysokosci - wiec jak chcesz to Ci dam za free ile chcesz. Powinno byc tego duzo - w optymalnych warunkach w pierwszym roku pedy dochodza do 4-5m.

Tylko jak pisalem - to rosnie DUZE i ciezko nad tym zapanowac - przyrasta 1cm dziennie. Mnie to tam wali - moze urosnac i 20mb wysokie i rozrosnac sie na pare metrow - ja to praktycznie w lesie posadzilem, tam gdzie zapewne przez wiekszosc mojego zycia nie bede sie wogole pojawial ani przebywal ;)

No ełaśnie tego rośnięcia "jak goopia" się boję :)))

Chcę żeby to było niskie :) i ciężkie do przejścia.

Wierzba mi się kojarzy z drzewem dużym, a jak znam siebie to nie będzie mi się chciało tego ciąć.

Mea ja Ci mogę powiedzieć gdzie dostaniesz za darmoszkę do nasadzenia :)))

Poczekaj aż Adam będzie ścinał :)))

No wlasnie to samo napisalem :) Ja tej wierzby nie mam zamiaru ciac - tylko w pierwszym roku zeby sie zagescila. Potem to olewam - niech rosnie jak chce :)

hehe to ja sie na jesien pisze na te "sadzonki" posaze je za plotem od polnocy ... jak kiedykolwiek dojdzie do skutku droga pszczyna - raciborz to bede miala swoj prywatny ekran :D /chociaz i tak bedzie dostatecznie daleko ale za nami sa tereny pod inwestycje wiec jak by mi tam postawili jakas hurtownie to tez bedzie oslona :D/

wlasnie wczoraj plombowali bo wkladke wymienialismy ...

acha bede zamawiac kregi do studni za 75zl za sztuke ... czy ktos jest zainteresowany ?? bo przyjada az zza oswiecimia :) do tego gazony betonowe i troche innych gadzetow ...

Kregi spoko ale one sa malutkie - 80cm - w srodku czy na zewnatrz? Jak na zewnatrz to w srodku maja 70cm, czyli na metrze glebokosci (dwa kregi) masz zaledwie 380l. Nie wiem czy nie lepiej kupic juz 90-tki za ~100 pln na Czarneckiego - nie pamietam czy one maja 90 w srodku czy na zew - jak na zew. to w srodku maja 80cm czyli na metrze glebokosci miesci sie juz ponad 500l wody :) W sumie na jedno wychodzi cenowo ale przy wiekszych kregach nie musisz tak gleboko kopac lub jak wykopiesz na ta sama glebokosc to masz 30% wiecej pojemnosci :-)