Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

O witam towarzystwo :))) jak czytam praca wre .

My nieobecni weekendowo więc nie wiedziałam nic o awarii.

Ale perypetii naszych cd, fachowce od K-G obcięli trzy kable antenowe i zakryli watą i płytami :((

Rwaliśmy wczoraj (dobrze, że nasz elektryk wiedział mniej więcej gdzie powinny być) k-g i gmeralismy w wełnie.

Znaleźli ale kable trzeba sztukować , a było zostawione z 10 metrów.

To już zakrawa na ewidentną złośliwość :(

Ale jakoś optymistycznie :))) właśnie się montują szyby w prysznicach, a ja kompletuję lampy i baterie.

Jeszcze tynk ostateczny, taras i kostka i na ten rok zamykam temat budowa.

Zaraz lecę pooglądać Wasze dzienniki :)

hehehe a ja myslalam ze tylko mnie dopada uzaleznienie !!

kurde liczyl ktos z was czy wylewki brac z materialem czy zalatwiac material samemu ?? mi dzis gosc powiedzial jakie jest zapotrzebowanie na m2 i zdebialam!!!! 170 kg piasku na jeden metr kwadratowy ?? i 20 kg cementu ???? boze jedyny ...

hehehe a ja myslalam ze tylko mnie dopada uzaleznienie !!

kurde liczyl ktos z was czy wylewki brac z materialem czy zalatwiac material samemu ?? mi dzis gosc powiedzial jakie jest zapotrzebowanie na m2 i zdebialam!!!! 170 kg piasku na jeden metr kwadratowy ?? i 20 kg cementu ???? boze jedyny ...

B15 to mniejwiecej 300kg cementu na 1m3. Nie wiem jak gruba liczysz wylewke - dla wylewki 7cm 1m2 = 0,07m3 czyli cementu powinno pojsc dokladnie 21kg :)

B15 to mniejwiecej 300kg cementu na 1m3. Nie wiem jak gruba liczysz wylewke - dla wylewki 7cm 1m2 = 0,07m3 czyli cementu powinno pojsc dokladnie 21kg :)

wlasnie to policzylam po cenach handlobudowych ... jak bym sama zalatwiala material to jestem 800 do przodu ... chyba warto ...

nie wiecie kto wozi dobry piasek wylewkowy i po ile ??

u mnie na 100m2 było zamówione 2,4 tony cementu i 14 ton piachu...za dużo bo zostało :) ale u mnie na placu więc sie spożytkuje :) wylewki w granicach sredniej 7 cm

materiał był z Handlobudu i narzekali na piach...powiedziałam im "jaki sobie zamówiliście taki macie"...i tu jest plus zamawiania R+M ;)

Dobrze że działa już forum, bo chciałem zapytać jakie macie wyceny za kafelkowanie 1m2 podłogi i za robociznę w łazienkach? 55PLN za m2 położonych kafelek na podłodze to dużo czy malo? Ten sam gość wycenił mi zrobienie 2 łazienek (niezbyt ogromne ale też nie super małe :)) na 10tys. (tylko robocizna)