queene 29.05.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 mnie w piwnicy robiła firma Romex, polecona przez fachowca który robi u aguchy77....jak do tej pory wszystko ok, spóźnili sie 2 dni ale wytargowałam za to 2% rabatu płaciłam 30zl/m2 ale sporo materiału zostało więc wyszło taniej anhydryty na parterze leją 9. czerwca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 my mielismy od Olszara i jest GIT. Po przekatnej hall-salon-kuchnia okolo 13 mb i wg niwelatora okolo 5 mm róznicy, także wylewki ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.05.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 .... Przecież żeby rurki tym przymocować to trzeba poprzebijać tę alufolię?! Jak się to ma do jej szczelności? no bez przesady te dziurki ktore robią spinki niczemu nie zaszkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 30.05.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 my mielismy od Olszara i jest GIT. Po przekatnej hall-salon-kuchnia okolo 13 mb i wg niwelatora okolo 5 mm róznicy, także wylewki ideał. A wygrzewałeś juz te wylewki, bo to chyba później ewentualne problemy wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 30.05.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Poproszę jeszcze raz na namiary ludzi u których zamawialiście wieźbę dachową, do jendego pana dzwoniłem z polecenia ale nr mi zaginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.05.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Mea po ile masz te wylewki? place albo 30 zl/m2 albo 12-13 robocizna i samemu zalatwiam material ... wyjdzie po okolo 27 zl/m2 plus vat za cement i piasek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.05.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 A wygrzewałeś juz te wylewki, bo to chyba później ewentualne problemy wychodzą. Od niewlasciwego wygrzewania wychodza problemy - od zbyt szybkiego suszenia i slonca tez Jak ktos zapoda zbyt szybko ogrzewanie - roznice w temperaturach i wilgotnosci w poszczegolnych warstwach wylewki powoduja wlasnie wyginanie sie wylewki.. Jak Ci zbyt szybko wyschnie srodek wylewki, a rogi beda dalej wilgotne (co zwykle ma miejsce) - to srodek sie zaczyna kurczyc szybciej i z wylewki robi sie lodeczka Ja wylewki robilem koncem pazdziernika i po miesiacu zaczalem delikatnie wygrzewac (od bodaj 18st co 2st codziennie w gore). Zadnych skutkow ubocznych ale wylewka wysychala rownomiernie (to juz prawie zima byla wiec ani slonca za duzo, ani temperatury niezbyt wysokie).. Wiec moim zdaniem wiele z tych rzekomych fuszerek to bledy inwestora w pielegnacji wylewki (a raczej jej braku) - wynikajaca czesto z niedoinformowania go przez wykonawce jak to robic Mi Olszar zadnych szczegolow nie przekazal - gdybym sie z innych zrodel nie dowiedzial i zaczal np. grzac na maksa po 2 tygodniach to tez mialbym z wylewkami problemy A tak - 100% perfekt, a zrobili mi tych wylewek 280m2. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 30.05.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 A wygrzewałeś juz te wylewki, bo to chyba później ewentualne problemy wychodzą. tak tak, wylewki były wygrzewane ,,,, a teraz juz są po jednym całym sezonie grzewczym i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 my póki co grzecznie podlewamy :)jutro bedzie tydzien...dziwne ze w niektorych miejscach wode wciaga momentalnie a w innych zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.05.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 my póki co grzecznie podlewamy :)jutro bedzie tydzien... dziwne ze w niektorych miejscach wode wciaga momentalnie a w innych zostaje Podlej i przykryj folia (jakakolwiek - moze byc np. ta ktora byly palety porothermu czy innego materialu opakowane) - wtedy wilgoc nie wyparuje i nie bedzie trzeba podlewac - a jak lejesz to znowu Ci pewnie sie saczy sporo wody w miejscach dylatacji i bokami, pod spod wylewki - to niezbyt dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 30.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Od niewlasciwego wygrzewania wychodza problemy - od zbyt szybkiego suszenia i slonca tez Jak ktos zapoda zbyt szybko ogrzewanie - roznice w temperaturach i wilgotnosci w poszczegolnych warstwach wylewki powoduja wlasnie wyginanie sie wylewki.. Jak Ci zbyt szybko wyschnie srodek wylewki, a rogi beda dalej wilgotne (co zwykle ma miejsce) - to srodek sie zaczyna kurczyc szybciej i z wylewki robi sie lodeczka Wiec moim zdaniem wiele z tych rzekomych fuszerek to bledy inwestora w pielegnacji wylewki (a raczej jej braku) - wynikajaca czesto z niedoinformowania go przez wykonawce jak to robic Mi Olszar zadnych szczegolow nie przekazal - gdybym sie z innych zrodel nie dowiedzial i zaczal np. grzac na maksa po 2 tygodniach to tez mialbym z wylewkami problemy A tak - 100% perfekt, a zrobili mi tych wylewek 280m2. pozdr. Ja właśnie wygrzewam, ustawiłem program jaki ma moja PC do wygrzewania jeszcze go zwalniając i obniżając temperatury ale moi wylewkarze podwali mi znacznie bardziej drastyczne ustawienia, niby sami powinni dać wytyczne ale te które podali wydały mi się hardcorowe. Zobaczymy co będzie. Wylewki pod folia wiązaly u mnie 28 dni, potem kolejny miesiąc spokojnie schły w szczelnym domu w zasadzie, potem 3 tygodnie tylko na WM pracującej na maksa a teraz wygrzewanie wylewek dałem dojście z 20 do raptem 40stopni w ponad dwa tygodnie to nic sobie nie mam do zarzucenia nie? Ale jakby mi się spieszyło... i tu pewnie powstają największe zonki z pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.05.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja właśnie wygrzewam, ustawiłem program jaki ma moja PC do wygrzewania jeszcze go zwalniając i obniżając temperatury ale moi wylewkarze podwali mi znacznie bardziej drastyczne ustawienia, niby sami powinni dać wytyczne ale te które podali wydały mi się hardcorowe. Zobaczymy co będzie. Wylewki pod folia wiązaly u mnie 28 dni, potem kolejny miesiąc spokojnie schły w szczelnym domu w zasadzie, potem 3 tygodnie tylko na WM pracującej na maksa a teraz wygrzewanie wylewek dałem dojście z 20 do raptem 40stopni w ponad dwa tygodnie to nic sobie nie mam do zarzucenia nie? Ale jakby mi się spieszyło... i tu pewnie powstają największe zonki z pośpiechu. No moim zdaniem masz wszystko na medal i zadnych problemow juz miec nie powinienes Po takim czasie nawet wygrzewanie nie jest specjalnie potrzebne - ale na zimne lepiej dmuchac U mnie wygrzewanie trwalo gdzies te 10 dni - od 18st do 35st. Choc szczerze mowiac juz na poczatku wygrzewania wylewka wydawala sie sucha jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 30.05.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ze trzeba przykryć folią to wiem; ale przde przykryciem - polać (umiarkowanie, mocno?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 30.05.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 No moim zdaniem masz wszystko na medal i zadnych problemow juz miec nie powinienes Po takim czasie nawet wygrzewanie nie jest specjalnie potrzebne - ale na zimne lepiej dmuchac U mnie wygrzewanie trwalo gdzies te 10 dni - od 18st do 35st. Choc szczerze mowiac juz na poczatku wygrzewania wylewka wydawala sie sucha jak pieprz U mnie jest mega wilgotno bo dom jest bardzo szczelny od SSZ nawet (system thermomur), po 2 dniach pracy PC na 20 stopni prawie suche ściany wciągneły z podłogi masę wilgoci, tak że czeka mnie jeszcze dużo wyganiania wilgoci bo inaczej jak przez wentylacje jej z domu nie wygonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.05.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 sie forum sie zepsuło ? edit: nie...śpią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.05.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 sie forum sie zepsuło ? nieeee raczej sie wszyscy pouciszali !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.05.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 upał rozleniwia miałam dziś sprzątać salon ze styro rurek i niewiadomoczego....ale nie miałam weny...wyjątkowo no cóż jutro ma byc cieplej pocieszam sie ze mam jeszcze tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.05.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ale ale...jakies zmiany widze...wiecej widze poza angielskim na stronce...są podpisy no no no dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 31.05.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Powiedzcie prosze na jakiej zasadzie działa ten pojemnik w stalażu grohe Fresh 5w1 . Czy warto kupować ten 5 w 1, jak się tam wkłada zapach, czy nie jest to uciążliwe, czy to jest jakiś specjalny zapach, kostka przeznaczona do tego stelażu, czy on jest cały czas w tej wodzie i ile wtedy wytrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 31.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 http://www.grohepro.pl/p/91_63721.html tak to niby działa. Czy ktos już montował ten stelaż, bo czytam opinię, że rury sa jakieś za krótkie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162637-Stela%C5%BC-Grohe-Rapid-SL http://www.ceneo.pl/1461133;02315;sl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts