Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

no ja też,,, niestety :( niewspominam tej pracy z dobrej strony

nie wspominasz jej z dobrej strony a używasz "ich miśka"? Ja tam nie narzekałem

katastrofa będzie jak sie na drugi koniec miasta przeprowadzę...gdzie ja bede tankowała...
mają kilka stacji otwartych i kilka w planach. Ja teraz tankuję w Pawłowicach po przeprowadzce.

nie wspominasz jej z dobrej strony a używasz "ich miśka"? Ja tam nie narzekałem

no moze nietyle co pracy ale wlascicieli i ich glupiego rozumowania jesli chodzi o prowadzenie interesu,,,

sama praca mi sie podobala, czy na placu - lanie paliwa ,,, duzo znajomosci :) czy w srodku tez nie bylo zle.

Ale niestety pracy za 500 z hakiem niemozna wspominac dobrze, a tymbardziej jak jeszcze z niej zabieraja dobrych pare zloty na rzecz remanentu...

ale to juz przeszlosc, na szczescie dosc szybko sie ulotnilem. A sama stacja OK, paliwo moge potweirdzic ze wtedy bylo pierwsza klasa, na stacji nie bylo nic mieszane.

A co do misia,,, hmmm ,,, uzywam go od lat,, hehe taki se sympatyczny misio :)

Protech na Gliwickiej, pamiętaj bierz "skoczka" nie zagęszczarkę płytową, skoczek ma większy nacisk, płytowa do duszy jest.

Yyyyy to zalezy od wagi.. Jak chcesz dobrze i rowno ubic np. podjazd to tylko zageszczarke plytowa - ale taka minimum 300kg. Skoczek nadaje sie do trudno dostepnych miejsc - np. waskich rowow. Plytowa ubije ladnie rowno gladko, a skoczek moze zostawic gory doliny :)

no moze nietyle co pracy ale wlascicieli i ich glupiego rozumowania jesli chodzi o prowadzenie interesu,,,

sama praca mi sie podobala, czy na placu - lanie paliwa ,,, duzo znajomosci :) czy w srodku tez nie bylo zle.

Ale niestety pracy za 500 z hakiem niemozna wspominac dobrze, a tymbardziej jak jeszcze z niej zabieraja dobrych pare zloty na rzecz remanentu...

ale to juz przeszlosc, na szczescie dosc szybko sie ulotnilem. A sama stacja OK, paliwo moge potweirdzic ze wtedy bylo pierwsza klasa, na stacji nie bylo nic mieszane.

A co do misia,,, hmmm ,,, uzywam go od lat,, hehe taki se sympatyczny misio :)

to jeszcze są stacje z porządnym paliwem ?

Nigdy za 500 nie pracowałem tam, było znacznie lepiej. Za remament też nie płaciłem... tak z ciekawości w jakim okresie pracowałeś? Pracowałeś na placu czy w środku?

Tak dla wiadomości to paliwo wszędzie jest to samo (z naftobazy w Radzionkowie lub Czechowicach), a to co potem z nim robią nieuczciwi właścicieli niektórych stacji to już inna sprawa. Co do Craba to paliwo jest bardzo dobrej jakości, tankuje już parę ładnych lat i żadnych problemów nie miałem

no pod tym kątem to byli bardzo restrykcyjni... cysterna jak przyjezdzala to miala plomby, ktore mogl zerwac pracownik stacji a po spuszczeniu paliwa z niej, trzabylo na nią wejsc i sprawdzic czy na pewno jest pusta :) takze to bylo ok, na pewno dla klientow.

Nigdy za 500 nie pracowałem tam, było znacznie lepiej. Za remament też nie płaciłem... tak z ciekawości w jakim okresie pracowałeś? Pracowałeś na placu czy w środku?

no ja tam pracowalem dobre 10 lat temu, 99 rok, ooo to nawet 12 lat. wtedy najnizsza krajowa netto byla powyzej 500 zl i tyle tam zarabialem. A pracowalem i na placu i w srodku... :)

jesteś pewny ? czyli np. Orlen i Neste to to samo paliwo ?

No pewnie - nie wiedzialas? :) Wszystkie cysterny roznych marek stoja w tej samej kolejce w rozlewni.. Potem tylko do paliw "premium" kazdy dodaje "cos od siebie" - ponoc w tak malych ilosciach ze nie ma to wiekszego wplywu na samo spalanie / trwalosc silnika / osiagi :)

Kiedys slyszalem plotke ze na Craba / Preema biora jakies paliwo od... wojska ? Nie moge sobie przypomniec o co chodzilo bo wydalo mi sie to malo prawdopodobne :) Z jakichs rezerw.. Czy cos :)

a co do tych ulepszaczy bo mi sie przypomniało....zrobiłam sobie kiedys test - przejeździłam kilka baków na Shell Racing...i co ? i nic :D

choć znam takich co twierdzą ze diesel z BP Ultimate robi różnicę

no właśnie, tak naprawdę to nie ma wielkiej różnicy, jeśli wogóle jest. Co prawda niektórzy twierdzą, że przejechali więcej km na baku ale jak sobie przeliczysz koszt przejechania 1km na "zwykłym" i na "ulepszonym" paliwie to jednak tak fajnie już nie jest.

Yyyyy to zalezy od wagi.. Jak chcesz dobrze i rowno ubic np. podjazd to tylko zageszczarke plytowa - ale taka minimum 300kg. Skoczek nadaje sie do trudno dostepnych miejsc - np. waskich rowow. Plytowa ubije ladnie rowno gladko, a skoczek moze zostawic gory doliny :)
\

Nie no jasne, płytowy jest ok do podjazdów itd.

Ale mowa była chyba o zasypywaniu fundamentów, dlatego mówiłem o skoczku. Sam na początku pożyczyłem płytową przy zasypywaniu piwnic i od razu zamieniłam na skoczka.

czyli powiedzenie "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać" kolejny raz sie sprawdziło :)

a na budowie dziś cisza...poza tym ze przyjechała wełna która miała przyjechać jutro i ściągali mnie z łózka o 9 rano zeby garaż otworzyć...

aha zakończyliśmy casting na kafelkarzy....wchodzą 10 lipca - mam nadzieje że w miesiąc anhydryt spokojnie wyschnie

i wychodzi na to że lipiec sierpień to będą najgorętsze miesiące w tym sezonie budowlanym-płytki sufity kuchnia łazienki kominek....będzie tłok :) ale ważne że trzymamy terminy

p.s. jak ktoś wozi psa w aucie to uwaga na temperatury...mój nabawił sie anginy i jeżdżę z nim na zastrzyki....masakra normalnie