viperolo 01.06.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 jaki system izolacji stosowaliście na ściany fundamentowe? ja myślę zrobic tak: jedna warstwa Dysperbitu jako grunt,potem Izohan WM jedna warstwa,na to przykleic IZOHANEM WK styrodur i na to folia kubełkowa, co o tym myślicie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 01.06.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 czyli powiedzenie "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać" kolejny raz sie sprawdziło a na budowie dziś cisza...poza tym ze przyjechała wełna która miała przyjechać jutro i ściągali mnie z łózka o 9 rano zeby garaż otworzyć... aha zakończyliśmy casting na kafelkarzy....wchodzą 10 lipca - mam nadzieje że w miesiąc anhydryt spokojnie wyschnie i wychodzi na to że lipiec sierpień to będą najgorętsze miesiące w tym sezonie budowlanym-płytki sufity kuchnia łazienki kominek....będzie tłok ale ważne że trzymamy terminy Witam czy w łazience też były robione wylewki anhydrytowe czy już normalne cementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.06.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 rewo66 - wszędzie anhydryt będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.06.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 hehe a ja dzis dostalam wycene mojej kuchni ... z 14 tys u siwca zeszlam z panem stolarzem na 9 ... max 9,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 01.06.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 rewo66 - wszędzie anhydryt będzie Dlaczego pytałem. Dzisiaj rozmawiałem z szefem firmy z Bytomia która robi wylewki anhydrytowe. Twierdzi on iż w pomieszczeniach mokrych jak łazienki, Wc, pralnie itp nie powinno się robić anhydrytów tylko tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 poczekajmy na wypowiedź Jacka...on już jest po i zobaczymy co on na to a niby dlaczego nie w łazienkach ? jakie było uzasadnienie ? generalnie widzę że wykonawcy troche sie boją tych wylewek.....także ci którzy maja pozniej kłaść płytki na nich - tak jak było u mnie. Jeden narzekał drugi nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 a niby dlaczego nie w łazienkach ? jakie było uzasadnienie ?. Anhydryt jest na bazie gipsu a jak wiadomo gips chłonie wilgoć i zapewne o to chodzi Ja by się jednak nie bał anhydrytu w łazienkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 01.06.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ahoj juz jestem ano na zachodzie smigaja anhydryty i zyja nawet w lazienkach, folia w plynie i luzik nie ma sie co bac , a reszte zagruntowac i tez bedzie dobrze. Pan z Bytomia ma wieksze bicie na mixokrecie wiec moze dlatego dyrdymaly plecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Anhydryt jest na bazie gipsu a jak wiadomo gips chłonie wilgoć i zapewne o to chodzi Ja by się jednak nie bał anhydrytu w łazienkach... To juz drugi raz jak sie z Toba zgadzam Byle oczywiscie miejsca mokre jak pod "brodzikiem" z plytek, okolice wanny etc solidnie uszczelnic "folia w plynie", a naroza elastyczna tasma z tegoz systemu potraktowac. Wtedy nie ma znaczenia co bedzie pod plytkami bo wilgoc i tak nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 01.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Adam dokladnie i przeciez to samo sie robi przy tradycyjnej wylewce wiec jak mozna robic ludzi w preta zeby pare groszy wiecej zarobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Anhydryt jest na bazie gipsu a jak wiadomo gips chłonie wilgoć i zapewne o to chodzi Ja by się jednak nie bał anhydrytu w łazienkach... anhydrytowe wylewki sa na bazie anhydrytu a nie gipsu ... to taki przytyk geologa ... gips i nahydryt co prawda maja ten sam sklad chemiczny mineralu ale inna budowe i inny stopien uwodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 anhydrytowe wylewki sa na bazie anhydrytu a nie gipsu ... to taki przytyk geologa ... gips i nahydryt co prawda maja ten sam sklad chemiczny mineralu ale inna budowe i inny stopien uwodnienia Ups Biję się w piersi ale tak po lekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.06.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 a co tu znowu taka cisza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 02.06.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Tak wszystkich uciszylas swoim wykladem ze sie boja , ja spadam na zabawe z welna brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 02.06.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 to cisza przed burza , btw, ma ktoś namiary na stolarza, który wykonuje schody? Oczywiscie dobrze miec kogos z polecenia, sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.06.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 a co tu znowu taka cisza ?? Hy Moze ktos wie w jakim stezeniu zastosowac roundup zeby zniszczyl WSZYSTKO co zielone (przede wszystkim trawke)? Niektorzy pryskaja bez rozcienczania ale roundup drogi i moze wystarczy rozcienczyc a trawka tez zdechnie ? Musze opryskac gdzieniegdzie pod ogrodzeniem kilka miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 to cisza przed burza , btw, ma ktoś namiary na stolarza, który wykonuje schody? Oczywiscie dobrze miec kogos z polecenia, sprawdzonego ja zamówiłam schody u gościa z targów w gliwicach ... widziałam tylko to co miał na targach i galerię na WWW ... od pana Karola / jest w namiarach/ wyszło mnie taniej o blisko 4 kafle więc zaryzykowalam ... jak chcesz dam ci namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 02.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 ja zamówiłam schody u gościa z targów w gliwicach ... widziałam tylko to co miał na targach i galerię na WWW ... od pana Karola / jest w namiarach/ wyszło mnie taniej o blisko 4 kafle więc zaryzykowalam ... jak chcesz dam ci namiar a ile wyszlo, bo orientacyjnie bym chcial wiedziec ile mam sie spodziewac. Ja mam schody betonowe, krecone. Chce je obudowac i zrobic porecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 02.06.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 a ile wyszlo, bo orientacyjnie bym chcial wiedziec ile mam sie spodziewac. Ja mam schody betonowe, krecone. Chce je obudowac i zrobic porecz. mysmy placili za dębowe wiszące 10 tysi, a znojomemu ktoremu obudowywal wzial cos podobnie. Tel. tez jest w namiarach. Pan stolarz ze Szczerbic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 02.06.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 aha, no i te okolo 10 tysi ( bo dokladnie niepamietam, musialbym żony spytac ) było z poręczą, tralki byly z elementami nierdzewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts