queene 02.06.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 co do schodow to moje debowe maja kosztowac 14 tys z barjerkami- czemu tak drogo skoro robi je znajomy? policzyłes ile masz schodków ? może wiecej niz inni...no i masz takie zakręcone... a co do roboty przez znajomych - juz sama sie przekonałam że po znajomości czasem wcale nie znaczy że taniej...za to po terminie często i z wydzwanianiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 02.06.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 schodow mam 15, mniej wiecej wychodzi polowa za drzwo i polowa za robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.06.2011 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 tak jak pisze queene ... po znajomosci to jest tylko udreka i wcale nie taniej a glupio ci sie przy tym upomniec, potargowac i wogole ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 03.06.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 witam Nieśmiało zapytam czy mozemy wprosic się do Waszej grupy? Wprawdzie mieszkamy w Żorach, budujemy w jastrzębiu, ale połowę rodziny mam w Rybniku No i sama pierwsze 5 lat życia byłam rybniczanką Wątek jastrzębski coś nie chce ruszyc (brak kobiet;) ), a zawsze to lepiej jak sie buduje z kimś w poblizu. pozdrawiamy i czekamy na decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 03.06.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 witam Nieśmiało zapytam czy mozemy wprosic się do Waszej grupy? Wprawdzie mieszkamy w Żorach, budujemy w jastrzębiu, ale połowę rodziny mam w Rybniku No i sama pierwsze 5 lat życia byłam rybniczanką Wątek jastrzębski coś nie chce ruszyc (brak kobiet;) ), a zawsze to lepiej jak sie buduje z kimś w poblizu. pozdrawiamy i czekamy na decyzję Ja serdecznie witam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 03.06.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 buk jest miekki ... nie polecam !! a porecz czasem licza kosmicznie ... ja robilam tu wyceny i nie znalazlam taniej niz za 10 a ten gosc mi za 8,5 robi !! Pan od preema powiedzial 6400 calosc na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 03.06.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 orjentuje sie kto ile moze kosztawac odbior budynku? dzisiaj sasiadka rzucila mi cena zbiorcza 5-6 tys <wow> liczyla wszysstko z mapkami , oplatami w starostwie itd. czy to mozliwe taka kwota? Mysmy robili odbiór pół roku temu (XII 2010 r.) poza mapkami (ok. 900 zł.) i świadectwem energet. (500 zł) nie płaciłam za nic . Co ona w tę cenę wliczyła ????? Może liczyła wszystkie papiery od początku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 03.06.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Mea. nie ma to jak wyjść cało z opałów hehehe Powiem Wam , że padnięta jestem na pysk, w czasie jednego wyjazdu jestem w stanie kupić lampy do 2 pomieszczeń. Coraz większe ciśnienie,a ze mnie siły uchodzą. Ta "wykończeniówka" naprawdę się świetnie nazywa. Wykańcza każdą sferę życia i posiadania człowieka Coś na ten temat wiem:yes: , i powiem więcej, że do tej pory (w domu mieszkamu już od pól roku) jak mam jechać na jakiekolwiek zakupy to rzyg.... się chce:bash::bash: teraz robimy na około domu i też pełno dylematów, szkoda gadać. Ale na pocieszenie powiem Ci że WARTO BYŁO życzę wytrwałości, koniec tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 witam Nieśmiało zapytam czy mozemy wprosic się do Waszej grupy? Wprawdzie mieszkamy w Żorach, budujemy w jastrzębiu, ale połowę rodziny mam w Rybniku No i sama pierwsze 5 lat życia byłam rybniczanką Wątek jastrzębski coś nie chce ruszyc (brak kobiet;) ), a zawsze to lepiej jak sie buduje z kimś w poblizu. pozdrawiamy i czekamy na decyzję wątek rybnicki obejmuje też z tego co kojarzę także Wodzisław i GLiwice....więc Jastrzębie też może być witamy i pokaż co tam macie zrobione hehe albo jakie plany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.06.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 dubel sie zrobiłdo usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Pan od preema powiedzial 6400 calosc na gotowo no nieneguje innych dobrych stolarzy na forum,,, ale ten to "przetyp". Nam inni wyceniali te same schody po pare tysie wiecej Robi tez fajne drzwi 1300 za komplet, nieważny rozmiar muru tzn. opaski. My mamy praktycznie cala stoalrke od niego: drzwi i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 03.06.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 nowosci w moim watku Lukrecja GL-304 zapraszam, komentarze jak zwykle mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 i przede wszystkim co ważne ,,,, gosc nie robi tzw. masówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 orjentuje sie kto ile moze kosztawac odbior budynku? dzisiaj sasiadka rzucila mi cena zbiorcza 5-6 tys <wow> liczyla wszysstko z mapkami , oplatami w starostwie itd. czy to mozliwe taka kwota? oj cos nieteges z tą opłatą, bo mysmy nieplacili nic,,, no moze jakies drobne opłaty w Urzedzie powiatowym, ale nie kojarze ??? moze byly moze nie. Ale na pewno nie takie astronomiczne sumy, a robilismy go niedawno bo w grudniu zeszlego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 tak jak pisze queene ... po znajomosci to jest tylko udreka i wcale nie taniej a glupio ci sie przy tym upomniec, potargowac i wogole ... hehe.... racja racja, że już niewspomne że ciezko takiego znajomego opieprzyc jak cos robi źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 MEA ---> co do koparki to targuj sie, bo jak Berger niemial za bardzo roboty to jeździl znajomemu nawet za 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 03.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Budujemy to jeszcze za duzo powiedziane Parę dni temu dostalismy projekt, ale jeszcze coś taqam trzeba było poprawić. W związku z tym w najblizszych dniach skladamy wniosek o PnB. Projekt mamy indywidualny, dom parterowy, trochę ponad 180m2. Przeznaczony dla nas i naszej dwójki dzieciaków (3 lata i 3 miesiące). Będzie również jeden pokój więcej dla tesciowej, która z nami zamieszka, jak nie bedzie juz w stanie mieszkać sama w swoim domu. Działkę kupilismy 1,5 roku temu i czas w koncu na niej coś zbudowac:) Jak na razie mamy juz umowioną ekipę budowlaną. Zresztą jeden budynek na działce juz mamy- niezwyklej urody blaszak Jak nam nie wyjdzie z domem, to zamieszkamy w blaszaku Plan na ten rok- SSO. Zdjęcia sprobuję jakies wkleić, ale najpierw muszę połapać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 to podzenia życzymy ... głownie w walce z urzędasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 03.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 a co do odbioru domu, to wlasnie zona mi powiedziala, ze oprocz kier-bud i geodety nie trzabylo nic wiecej placic. Oczywiscie swiadectwo energ. też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.06.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 rutino witamy . geller też buduje w jastrzębiu więc nie będziesz sama ... z innej beczki ... co planujcie na 10 czerwca po 17 ?? bo odezwał się pan z muratora że chciałby zorganizować spotkanie grupy ... pewnie z opcja jakiegoś art w muratorze edit... to mój 2000 post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts