Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

a ta elewacje masz biala czy jakis kolor marmurkowy? jasny jest super ale bialego to tez do konca nie chcemy

Szit, Ty ze mna prosze o kolorkach nie rozmawiaj :D Bialy to nie jest! Jasny zolty tez nie bardzo - taki miks bialego / brazu i zoltego - acz bardzo jasny. Jasne kapuczino? Ekriiii? Lekko zolte zeby... cos takiego :D Tu jest z bliska domek i troche lepiej kolor widac:

http://szyna.civ.pl/trawka/domek1.jpg

Z kolorku jestem b. zadowolony - jakby sie komus podobalo to moge podac numer koloru (tynk KABE) bo jeszcze jedno wiaderko z etykietka mam :)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Szit, Ty ze mna prosze o kolorkach nie rozmawiaj :D Bialy to nie jest! Jasny zolty tez nie bardzo - taki miks bialego / brazu i zoltego - acz bardzo jasny. Jasne kapuczino? Ekriiii? Lekko zolte zeby... cos takiego :D Tu jest z bliska domek i troche lepiej kolor widac:

http://szyna.civ.pl/trawka/domek1.jpg

Z kolorku jestem b. zadowolony - jakby sie komus podobalo to moge podac numer koloru (tynk KABE) bo jeszcze jedno wiaderko z etykietka mam :)

tutaj faktycznie widac, ze nie biale :)

mozesz podaj kod koloru, tez bedzie brali sylikatowe tynki kabe. znajomy to sprzedaje i wyliczyl mi material na m2 15cm styoro, kleje, siatki i tynk bialy +20% doplaty do koloru z listwami startowymi bez kolkow i wyszlo 37,8zl brutto + 40zl za robote :) mysle ze 80 zl/m2 na gotowo jest fajna oferta

Najpierw 20-30cm ubitej bergi, a na to 5-10cm jakiegos klinca - moj sasiad ma podjazd z takiego szarego kamyczka o ostrych krawedziach - tylko nie dawaj zadnego zwiru, czy innych okraglych kamyczkow bo bedzie sie fatalnie po tym jezdzic i chodzic :)

"BABY" powiedziały mu coś zupełnie odwrotnego...żadnych ostrych kamyków !! :p

"BABY" powiedziały mu coś zupełnie odwrotnego...żadnych ostrych kamyków !! :p

Aaaaa :) To ja to marnie widze - albo ostre kamyki ktore sie zaklinuja i nie beda sie ruszac albo okragle / oble, ktore beda sie wiecznie przesuwac, a chodzenie po nich bedzie przypominalo chodzenie po plazy (tylko ziarenka piasku troche wieksze ;) - Samochody moga sie w tym zagrzebywac bo takich okraglych nigdy sie nie zagesci / nie ustabilizuje. No chyba zeby na ta wczesniej grubsza ubita warstwe bergi wysypac czerwony zwirek - wyglada jak berga tylko jest bardzo cieniutka - taki pylek bardziej.. Najbardziej mi to przypomina kruszywo na korty tenisowe :-) Niestety nie mam pojecia gdzie takie cus kupic ale nie powinno byc trudno znalezc.

kupowaliscie moze kratki sciekowe ?? bo wiem ze odplywy liniowe ma wiecej osob ale malo kto ma kratki i nie wiem na co wlasciwie patrzec przy nich ... no i nie chcialabym poplynac finansowo!!

ja kupowalem kratke sciekowa, taka mala ladna srebrna z obi za 50 zl

http://foto3.m.onet.pl/_m/0e757a95fdc2106b465c6f61dff31f3f,10,19,0.jpg

na to i tak przyjdzie mata drewaniana wiec nie bedzie widac czy odplyw liniowy czy kratka sciekowa, wazne, zeby odbieralo wode!

co do lazienki to dzisiaj pierwszy raz zalatwilem na budowie potrzebe konczac papierem toaletowym i to nie w drewnianym kibelku:P

adas czy ty wiesz ile kosztuje naprawianie obcasow ?? ze nie wspomne o naprawianiu kolana bo jak ci obcasa zaklinuje w tych kamieniach to pozal sie boze !!

Ale Maciek pisze, ze maja byc kamienie? Jak kamienie to tylko kliniec :) Po okraglych luznych kamieniach IMHO wogole nie da sie chodzic bo niezaleznie gdzie trafisz to obcas tam wejdzie ;) Kliniec odpowiedniej frakcji dobrze zageszczony i bedzie ladnie (oczywiscie nie tak jak przy jakiejs kostce) i bedzie sie dalo chodzic nawet w obcasach bez awarii ;)

Ale Maciek pisze, ze maja byc kamienie? Jak kamienie to tylko kliniec :) Po okraglych luznych kamieniach IMHO wogole nie da sie chodzic bo niezaleznie gdzie trafisz to obcas tam wejdzie ;) Kliniec odpowiedniej frakcji dobrze zageszczony i bedzie ladnie (oczywiscie nie tak jak przy jakiejs kostce) i bedzie sie dalo chodzic nawet w obcasach bez awarii ;)

ale kliniec dolomitowy czy jakis inny? i czy frakcja np 6-30 czy 30-60mm?

ale kliniec dolomitowy czy jakis inny? i czy frakcja np 6-30 czy 30-60mm?

30-60 to grube klamiory!! Te by byly dobre na spod - tylko lepiej kupic 2 x tansza berge (sort 0-60 jest teraz piekny :) Frakcja 6-30 na wierzchnia warstwe tez bedzie za gruba!! Taka frakcja bylaby fajna jako druga warstwa na ta 30-60 ale pod piasek i kostke :) Jak chcesz po tym chodzic to frakcja jak najmniejsza!

adam a wrzuc jeszcze raz z jakiej firmy warto odplywy kupic ?? bo mamy burze mozgow i nie wiem co wybrac ...

Moim zdaniem bez znaczenia - byle odplyw byl z nierdzewki i sie podobal ;) I jak najglebszym (o ile masz miejsce) syfonem zeby sie za szybko i za latwo nie zatykal :)

poza tym zastanawiam sie jaki odplyw liniowy by pasowal do kabiny 80x120 ... drzwi beda na dlugiej scianie o szer 60 cm...

Ja bym dal na szerokosc drzwi - 60cm ;) Ew. 80cm i zachodzacy po 10cm z obu stron.

Moim zdaniem bez znaczenia - byle odplyw byl z nierdzewki i sie podobal ;) I jak najglebszym (o ile masz miejsce) syfonem zeby sie za szybko i za latwo nie zatykal :)

Ja bym dal na szerokosc drzwi - 60cm ;) Ew. 80cm i zachodzacy po 10cm z obu stron.

to juz 60 lepszy bo drzwi beda od naroznika kabiny ...

a z jakiej firmy masz ?? wrzuccie jakies linki !! ostatni tyle tego bylo a ja teraz szukam i nie wiem co dobre!!!

firma Winkiel,kupione oba w Primo, są 3 wersje - ekonomiczna - wersja bez regulacji oraz 2 wersje z regulacją rusztu w pionie i poziomie, ja wzięłam tą srednią czyli z regulacją:

http://allegro.pl/ruszt-odplywu-liniowego-80cm-perle-winkiel-odplyw-i1598122391.html

http://alejka.pl/odplyw-liniowy-800-mm-odwodnienie-z-mozliwoscia-regulacji-rusztu-w-pionie-i-poziomie-wdo-800-br-0001-winkiel-design.html

kupiłam 80 cm i 60 cm płaciłam łącznie za oba jakos 1000 zł

to juz 60 lepszy bo drzwi beda od naroznika kabiny ...

najlepiej miec juz odplyw wybrany przed wylewka! nie wiem jak u was ale ja musialem kuc pol naroznika lazienki, zeby wyjsc z kratka tam gdzie jest teraz! i jeszcze jedno szczescie, ze nie dalem podlogowki pod brodzik bo by bylo niekolorowo