mea 05.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Mieliśmy odpływy zamontowane już przed wylewkami,podłogówke mam w obu kabinach.Za jedną 80 i jedną 90 płaciłam w sumie ok.500 zł. a to kupowalas bezposrednio w tej firmie ?? kurcze bo jak patrze w ich cennik to masakra jakas !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 no ja myslalam ze wlasnie w wylewce juz ma byc caly syfon schowany !! bo jak to potem polaczyc z kanalizacja ... Przy robieniu wylewek zostaw w nich klocek styropianowy z wyprowadzonym odplywem - klocek potem wyciagniesz i bedzie miejsce na osadzenie odplywu i podlaczenie go do kanalizacji Ja mialem tak zostawione: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=1976 Tuz pod styropianem wystawal mi kielich rury fi50 kanalizacyjnej. Potem pozostala przestrzen zaciepiesz zwykla wylewka betonowa, przykryjesz klejem i kaflami i nie bedzie sladu Syfonu nie osadzasz przy robieniu wylewek bo on jest "zintegrowany" z odplywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 no ja myslalam ze wlasnie w wylewce juz ma byc caly syfon schowany !! bo jak to potem polaczyc z kanalizacja ... no ja sobie wlasnie podlaczalem potem ;/ i w drugiej lazience mam to samo. chociaz nie bylo az tak duzo roboty to warto miec zrobiony projekt lazienki jeszcze przed wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1634260917 co o tym powiecie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.06.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 marka ACO coś mi sie kojarzy z tego forum ze castorama miała go w swojej ofercie i nie wiem który model ale mieli go po okolo 500 złw Praktikerze tez widziałam mojego Winkla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1634260917 co o tym powiecie ?? Ja go mam - polecam Owszem castorama ma go w ofercie ale drozej! Na allegro ze dwie stowki taniej kupilem (ja mam bodaj 100cm). I z tego co widze to kupowalem dokladnie od tego usera z Lazisk Gornych POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 06.06.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1634260917 co o tym powiecie ?? Ja kupiłem identyczny tylko w innym rozmiarze ale u innego allegrowicza -było taniej niż u zosi,na aukcjach ma wystawione kilka odpływów ale w ofercie posiada chyba wszystkie-trzeba zadzwonić. http://allegro.pl/odwodnienie-prysznicowe-aco-wave-niski-z-kol-885-i1647164463.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.06.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Ogłaszam wszem i wobec ze pierwsza nocka w NOWYM DOMKU zaliczona Spanie na deskach i materacu - niezapomniane przeżycie Polecam... Więcej w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.06.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Ogłaszam wszem i wobec ze pierwsza nocka w NOWYM DOMKU zaliczona Spanie na deskach i materacu - niezapomniane przeżycie Polecam... Więcej w dzienniku... no to ladnie bo ja zaliczalem tylko male drzemki jak na razie ;d ale jeszcze miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.06.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Madzia, no zazdroszczę tej pierwszej nocy:) I przereklamowana czy nie, to jednak noc w SWOIM domu My to na razie noc w swoim blaszaku mozemy spędzić Adam, rozumiem ze pisząc,ze ten Twój tynk na cokole jest droższy niz klinkier,to masz na mysli materiał+ robocizna? czy tylko sam materiał jest drozszy? Miałam wam napisać o tym co i z czego budujemy. 1. działka 12,75 a. o minimalnym nachyleniu. w kształcie prostokąta 20x60 (było powyzej 20, ale musielismy troche "oddac" na drogę), wszystkie media na działce (oprocz gazu,którego nie ma w ogole) 2. bryła budynku na rzucie prostokąta. od str. poł.- zach. taras, wejscie główne od str północnej. bez garaży w bryle domu. powierzchnia uzytkowa z kotłownią 190 m2. dach będzie czterospadowy symetryczny, 30 stopni z małym wykuszem oraz podcieniami (wejscie do budynku i taras), dom parterowy z nieuzytkowym poddaszem. 3. w planach mamy: -budować z silikatu plus ocieplenie styropianem -dach Braasa celtycka lumino brązowa lub grafitowa - podłogówka w całym domu - piec na ekogroszek - rekuperator - odkurzacz centralny - brak kominka (nie kręci nas to:) ) - kuchnia oddzielona od salonu drzwiami przesuwnymi (nie kręcą mnie otwarte kuchnie- mam taką w bloku i starczy) więcej grzechow nie pamiętam. konkrety typu grubość styropianu moge napisac jak kto chętny, ale to juz wymaga konsultacji z Szanownym Małżonkiem dzisiaj dostalismy juz projekt po poprawkach,które musiał zrobic. w związku z tym jutro składamy wniosek o pozwolenie. szkoda ze te poprawki były bo tydzien nam uciekł. ale w sumie lepiej teraz niz jakby potem nas co chwilę wzywali dom mamy prosty, zgodny z wszystkimi wytycznymi więc do miesiaca powinno byc pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.06.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 rutino78 Witamy Nie martw się jeszcze nie jedna noc przed Wami, przed nami zresztą też Tak to jest jak się buduje 25 km od miejsca zamieszkania, a chce się urodzinki "opić" przy grillu Trzeba kombinować, a jak już dach jest, okna są i cieplutko w nocy to dlaczego by nie skorzystać. W trójkę na dwuosobowym materacu (ja, mąż i Młody) jakoś daliśmy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 06.06.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 skąd i po ile piasek do zasypywania fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.06.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 przerabialiście już temat kostki brukowej? jakiś czas temu było trochę dyskusji na ten temat, ale pamiętam z tego tylko tyle, że Adam będzie robić sam granit interesują mnie ceny samej kostki jak i robocizny... bede robić w Max-Budzie, ceny zaczynają sie od około 60zł/m2 najzwyklejsza kostka + 60zl/m2 robocizna...myslę ze do sporej negocjacji, wybór podłoży ogromny na miejscu na Gliwickiej naprzeciwko salonu Forda ważne - na co zwracał mi uwage kierbud - żeby firma kładła kostke na piasku żużlowym z Utexu - nie wchodzą w to mrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 06.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 rutino - rozumiem, że pisze kobieta; 78 -to rocznik (nie byliście jeszcze na spotkaniu grupy, a jakoś musze sobie Was wyobrazić - no chyba, że podjadę na działke Was zobaczyć - działka 12,75 a. o minimalnym nachyleniu. w kształcie prostokąta 20x60 - czyli domek na szerokość ok. 12 m? - powierzchnia uzytkowa z kotłownią 190 m2 - no to dosyć duży domek, ile pokoi (ja mam z kotłownią ok. 139 m +24 m garaż) - budować z silikatu plus ocieplenie styropianem - my mamy poroterm - dach Braasa celtycka lumino brązowa lub grafitowa - my ceramiczny Nelskamp - podłogówka w całym domu - u nas tak samo - piec na ekogroszek - u nas gaz - rekuperator - tez ma byc - odkurzacz centralny - nie mamy - brak kominka (nie kręci nas to ) - tez nie mamy, jest tyko jeden komin w kotłowni; byc może w celu wystroju zrobimy biokominek - kuchnia oddzielona od salonu drzwiami przesuwnymi (nie kręcą mnie otwarte kuchnie- mam taką w bloku i starczy) - tez mamy oddzielną - dzisiaj dostalismy juz projekt po poprawkach - chcecie jeszcze w tym roku rozpocząć budowę? jaki strop planujecie w domu? tak wygląda nasza parterówka http://foto3.m.onet.pl/_m/2fbe54bd8493ede122c0cbb5f634de3b,10,19,0.jpg a taki ma układ w środku http://foto1.m.onet.pl/_m/38713694eb0d42c6b412544e25973c8d,10,19,1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.06.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Bdan, rutino78 to nick mojego męza, ale zeby nie pisać z dwóch, to dostałam ustną zgodę na wykorzystywanie jego nicka do swoich celów:) 78 to rocznik mojego męża mój to 83 jak jeszcze bardziej chcesz sobie nas wyobrazic to mąż ma 185cm a ja 168cm a teraz lepiej zajmę się dziećmi, a konkrety napisze mąz;) EDIT: (mąż) witam. dom jest dłuugi i wąski (22x12metrów), kształt wymuszony kształtem działki. duży pokój, sypialnia, mały gabinet, dwa pokoje dziecięce i 20metrowy pokój z aneksem kuchennym dla mojej mamy. Stąd te 190metrów podłóg. Temat stropu przewijał się od roku. W końcu przekonano mnie do monolitycznego. Podobno nie jest to droższe od drewnianego (płyty KG i wełna między legarami, na to jakieś dechy), a o niebo stabilniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 06.06.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Też mamy monolit - jedynie w miejscu garderoby jest zostawiony otwór, jakby ktoś w przyszłosci chciał robić schody i zagospodarowywać górę (w garażu też nie mamy betonowego,dlatego, że garaż nie będzie ogrzewany i nie chcieliśmy, by wychładzał się strop od garazu) W jakim wieku masz dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.06.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 3. w planach mamy: -budować z silikatu plus ocieplenie styropianem -dach Braasa celtycka lumino brązowa lub grafitowa - podłogówka w całym domu - piec na ekogroszek - rekuperator - odkurzacz centralny - brak kominka (nie kręci nas to:) ) - kuchnia oddzielona od salonu drzwiami przesuwnymi (nie kręcą mnie otwarte kuchnie- mam taką w bloku i starczy) więcej grzechow nie pamiętam. konkrety typu grubość styropianu moge napisac jak kto chętny, ale to juz wymaga konsultacji z Szanownym Małżonkiem JEJEJEJEJE nareszcie ktos kto NIE MA KOMINKA !!!!! przygotuj sie psychicznie ze kazdy fachman czego by sie nie tknal to zapyta "a kominek gdzie??" ja w takiej sytuacji powiem NIE MA I NIE BEDZIE !!! a co do "konsultacji z szanownym malzonkiem" poczekaj jeszcze chwile a obudzona o 2 w nocy bedziesz recytowac zapotrzebowanie na materialy i koszty robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no i znowu lacze sie w "cierpieniu" czyli motyw pt "mieszkam z tesciowa i jestem z tego powodu szczesliwa" /tylko dlaczego kolejnym slowem ktore cisnie mi sie na usta jest qrwa mac/ przepraszam jesli kogos urazilam ale piszem co czujem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.06.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Temat stropu przewijał się od roku. W końcu przekonano mnie do monolitycznego. Podobno nie jest to droższe od drewnianego (płyty KG i wełna między legarami, na to jakieś dechy), a o niebo stabilniejsze Monolityczny jest zdecydowanie droższy od drewnianego.Na drewnianym mam tylko 2,5m3 belek stropowych czyli ok.2-2,5tys.zł,płyt nie licz,bo w monolicie musisz tynkować co na jedno wyjdzie,ocieplenie dajesz w obydwu jednakowe. Jeśli chodzi o stabilność to konstruktor nawet mimo III kat.szkód górniczych zostawił mi drewniany,za to mam wieniec bogaty Bdan,jaki macie kąt nachylenia dachu bo ze zdjęcia wynika jakaś taka wysoka parterówka. Tak sobie porównuję przyszłościowo do swojej bo będę miał 30st i nie wiem czy nie za ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 06.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 arturo - 30 stopni; ale nad stropem mamy jeszcze kolankową - 2 porotermy i na tym murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts