netmar 07.06.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Hej potrzebny mi jest damowy program do projektowania wnetrz... gdzie szukać?? Wiem ze kiedys było na stronie IKEA ale jak teaz to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.06.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 rutino tak zajrzałam na szybko i niestety niewiele widzę; nie wiem co to za pomieszczenia na tym rzucie; kształt działki narzucił Ci formę domu i fajnie to wpasowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.06.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Bdan, kliknij w ten rzut to powinno sie otworzyc duze i tam wszystko widac a po prawej zobaczysz dokładnie legendę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.06.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 jak klikam to otwiera mi sie fotosik, ale nie zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.06.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 http://images35.fotosik.pl/712/5a99a021384dd398med.jpg a teraz? EDIThttp://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5a99a021384dd398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.06.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a my mamy pytanko do tych co maja zamiar tej zimy palic eko-groszkiem slyszal ktos jakies "plotki" gdzie warto sie zaopatrzyc na ta zima ?? która kopalnia ?? julian ... drogi ale najlepszy ... chwalowice sie skiepscily /biora kiepskie poklady i spieka sie wegiel zamiast sie palic/ Hej potrzebny mi jest damowy program do projektowania wnetrz... gdzie szukać?? Wiem ze kiedys było na stronie IKEA ale jak teaz to wygląda?? pro100 /szukaj demo i cracka do niego ... polecam chomika!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 07.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Daga&Adam śliczny domek!Jaką macie dachówkę (kolor i firma) bo bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.06.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Rutino 78 rutino78 [quote= Miałam wam napisać o tym co i z czego budujemy. 1. działka 12,75 a. o minimalnym nachyleniu. w kształcie prostokąta 20x60 (było powyzej 20, ale musielismy troche "oddac" na drogę), wszystkie media na działce (oprocz gazu,którego nie ma w ogole)2. bryła budynku na rzucie prostokąta. od str. poł.- zach. taras, wejscie główne od str północnej. bez garaży w bryle domu. powierzchnia uzytkowa z kotłownią 190 m2. dach będzie czterospadowy symetryczny, 30 stopni z małym wykuszem oraz podcieniami (wejscie do budynku i taras), dom parterowy z nieuzytkowym poddaszem.3. w planach mamy:-budować z silikatu plus ocieplenie styropianem-dach Braasa celtycka lumino brązowa lub grafitowa- podłogówka w całym domu- piec na ekogroszek- rekuperator- odkurzacz centralny- brak kominka (nie kręci nas to:) )- kuchnia oddzielona od salonu drzwiami przesuwnymi (nie kręcą mnie otwarte kuchnie- mam taką w bloku i starczy) Witam w gronie zwolenników parterówek. My też w lipcu lub sierpniu rozpoczynamy budowę (Wniosek o PNB złożony). Dom wg projektu Studia Atrium Sfinks III o pow 150 m2 w tym garaż 2 - stanowiskowy 36m2. Działka prostokąt o wym. 21x 70, dom o wym 22 x 10. Dach czterospadowy o nachyleniu 30 stopni. Poddasze nieuzytkowe. Bez piwnicy. Strop drewniany => k - g. W planach:- ściany z porothermu 25 cm + 20 cm styro- dachówka ceramiczna czarna, grafitowa, czarno-brązowa, (jak znam moją żonę to kolor będzie się zmieniał ale tylko w tych kolorach) - dwa kominy = 1 do kominka w salonie, 2 w kotłowni (systemowe lub z pełnej cegły)- podłogówka w całym domu + drabinki w łazience, wc i pralni- pompa ciepła lub w wersji ekonomicznej piec na ekogroszek - wentylacja mechaniczna z rekuperacją- kuchnia otwarta na salon ale bez przesadyzmu- odkurzacz centralny- c.w.u - grzana solarami lub pompą ciepła powietrze - woda (zależy od kasy posiadanej w m omencie instalacji i cen)Paterówki mają minusy i plusy nie będę ich opisywał ale w naszym przypadku jest wiecej plusów. Pozdrawiam Ps. Wg jakiego projektu budujecie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 07.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 no ,,,, co do programów do projektowania to prawie wczoraj ciągłem z chomika Fife na Wii i gdzies tam widzialem program do projektowania wnętrz i ogrodów także chomik bogaty w wiedze,, poszukaj a na pewno cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 07.06.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 http://chomikuj.pl/hs26/Programy/Projektowanie+wn*c4*99trz http://chomikuj.pl/cleanosol/Projektowanie+wn*c4*99trz+*2c+ogrod*c3*b3w ten drugi link, tam jest PRO100, który polecała Mea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 tak wygląda nasza parterówka http://foto3.m.onet.pl/_m/2fbe54bd8493ede122c0cbb5f634de3b,10,19,0.jpg bdan całkiem fajna parterówka a kolor dachówki jak dla mnie bomba o czymś takim myślę. Zapisałem sobie w notatkach nazwę tej dachówki co by nie zapomnieć. Okna to chyba orzech jeśli mnie wzrok nie myli. O jakim kolorze tynku zewnętrznego myslicie. My planujemy coś w stylu ecri lub bardzo jasnej szarości moja małża nazywa to złamaną bielą ale dla mnie to jasnoszary. Cokół ciemno szary lub coś podobnego do koloru okien a te maja byc orzech. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 07.06.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 julian ... drogi ale najlepszy ... chwalowice sie skiepscily /biora kiepskie poklady i spieka sie wegiel zamiast sie palic/ no własnie w zeszłym sezonie mielismy Juliana i był super ,,, nawet cena była ok , bo 585,, a teraz SZOK 680 zł. Tak mi przynajmiej dzis mówił gosc co nam przywozil w zeszlym roku eko prosto z gruby i mówił żeby w tym roku se wziąść Bobrek ??? ktoś cos słyszał o tym eko, ponoc tanszy bo 630 zl gdzies czytałem ze pare sezonów temu był shit, ale ponoc sie poprawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 no własnie w zeszłym sezonie mielismy Juliana i był super ,,, nawet cena była ok , bo 585,, a teraz SZOK 680 zł. Tak mi przynajmiej dzis mówił gosc co nam przywozil w zeszlym roku eko prosto z gruby i mówił żeby w tym roku se wziąść Bobrek ??? ktoś cos słyszał o tym eko, ponoc tanszy bo 630 zl gdzies czytałem ze pare sezonów temu był shit, ale ponoc sie poprawil wiesz co z weglem jest tak ze jakosc zalezy od parametrow pokladu ... jak kopalnia bierze kilka lat te same poklady to sie jakosc w miare utrzymuje ale to tak jest ze co poklad to ten wegiel jest roche inny ... widze po naszym ... jest okres jak idzie bomba sciana i w ciemno mozna brac do palenia a jest tak ze wiecej kamienia i popiolu jest jak wegla i wtedy sa spieki, problemy z popiolem i slabo sie pali ... dlatego trzeba na biezaco pytac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 rewo - okna są w kolorze słoty dąb, ja chciałam jaśniejsze; muszę zrobić aktualne fotki z bramą garażową. Do do elewacji też myslałam o złamanej bieli, ale nieopodal miejsca gdzie mieszkam, mają zrobione taką elewację (ecri, złamana biel) ale mają białe okna, ciemny dach i jakoś mnie to nie zauroczyło. Tak więc chyba najlepiej gdzieś na żywo zobaczyc kolor, który nam się marzy. rutino - bardzo przestronny domek, nie chcecie mieć osobnej łazienki dla gości? szkoda, że nie macie opcji gazu,bo jakby bya opcja czystszego opalania to w kotłowni mozna by zrobić pralnię albo w tym pomieszczeniu obok kuchni (i wtedy byłaby z oknem) a z łazienki odciąć trochę i zrobić na pół taką garderobę jakby wnękę przy wiatrołapie i małe WC, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Rewo66, czyli w podobnym czasie zaczynamy i podobne mamy załozenia Ciekawe co nam z nich wyjdzie mamy projekt indywidualny, ale bazujący na jednym katalogowym Bdan, własnie ta Twoja dachówka jest czarna? Nie chcielismy łazienki tylko dla nas. Miała byc w innym miejscu, ale były z tym jakieś problemy i w koncu machnelismy na to ręką. juz to zaakceptowalismy i jest ok. a gazu to tu jeszcze moze dlugo nie być więc jest jak jest. co do pralni to bedzie wentylacja mechaniczna, więc mysle ze da radę w tym miejscu co jest Preem, coś Ty wczoraj temu chomkowi ciąnął?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 pisalam ze mam rozdzielnice budowlana na zbyciu ... jak cos to piszcie na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 07.06.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a my mamy pytanko do tych co maja zamiar tej zimy palic eko-groszkiem slyszal ktos jakies "plotki" gdzie warto sie zaopatrzyc na ta zima ?? która kopalnia ?? Pewnym namiarem jest firma znajdująca się w Niedobczycach na Rymerze koło ciepłowni mają tam eko wymieszany z trzech kopalń jest drogi ale raczej pewny i z gwarancją bo są autoryzowanym sprzedawcą kompani węglowej brałem z tam tąd 3 razy i było ok. , Gwarancję również daje firma znajdująca się w Wilczej bodajże są autoryzowanym sprzedawcą Katowickiego Choldingu węglowego. Chwałowice mają eko za 550 zł ale bez nazwy eko, chodzi tu o to że gruba nie daje na to żadnej gwarancji gdyż pokład jest bardza zróżnicowany i może kaloryczność zmieniać się z dnia na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a co powiecie na takie kolory elewacji - nie wiem, czy mogę zamieszczać zdjęcie, które jest w sieci http://foto2.m.onet.pl/_m/8e19482220d749b8d1cf886827c0bee6,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 07.06.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych, cementowo - wapiennych (tylko nie p. Damian z forum). 665005995 tam dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a co powiecie na takie kolory elewacji - nie wiem, czy mogę zamieszczać zdjęcie, które jest w sieci http://foto2.m.onet.pl/_m/8e19482220d749b8d1cf886827c0bee6,10,19,0.jpg kolory ok ale straszliwie nadziubdziany dom ... brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts