mea 09.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam, Mam pytanie: co dawaliscie do ocieplenia scian fundamentowych zew.? - jak narazie mamy goły bloczek ;? ja dawalam dysperbit i twardy styro ... na to siatka klej i folia kubelkowa ... tylko ze ja mam piwnice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.06.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 nalepiasz na ud (miedzy ud a sciana) a po cholere nie wiem wyczytalem ze ma byc, ja sie na tym nie znam, wiem tyle ile wyczytam. no wlasnie ja tego nigdzie nie wyczytalem, moze tak jak Adam pisze, ze do scianek dzialowych ale tego tematu nie drazylem bo mi nie byl potrzebny. na laczeniach sciana syfit daje gzymsiki styropianowe, zeby sie nie bawic w extra wykonczenia. dobrze sie montuje i maluje, procz tego znosnie wyglada http://foto0.m.onet.pl/_m/d636957831913c85dfe3150bf0ddc44c,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.06.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 pati ja dzis mialam koparke na budowie i tez sie rozmarzylam kiedy ja tam zrobie jakis porzadek zeby w koncu rozplantowac ziemie i miec jakis trawnik !! no ale juz i tak lepiej wyglada ... jest troche uprzatniete przed domem, taras nabral docelowego ksztaltu i jest gdzie wysypac piasek na wylewki !! acha macie nmiar na jakas sensowna ekipe do wylewek ?? bo juz mam dosc pana Adama i jego wielkiego kolegi Slawka ... moja cierpliwosc ma wymiar skonczony wiec dajcie jakis namiar kto by mi szybko przyjechal i zrobil piwnice !! a mi jak 2 koparki rozkopaly tydzien temu plac to do dzisiaj nie moge znalezc nastepnej z autem, zeby dokonczyc dzielo bo wszystko rozkopane ;/ a moze macie jakiegos koparkowego z autem do wywozki na juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 hej, zostalo mi do srobienia ocieplenie i K-G nad schodami zabiegowymi na pietro.... Czy ktos z was juz wykanczal taki fragment dachu? Mam problem jak ustawic jakies rusztowanie/podest zeby sie tam dostac????? Poki co wyglada to masakrycznie O_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 a mi jak 2 koparki rozkopaly tydzien temu plac to do dzisiaj nie moge znalezc nastepnej z autem, zeby dokonczyc dzielo bo wszystko rozkopane ;/ a moze macie jakiegos koparkowego z autem do wywozki na juz? moj koparkowy ma czas ale auta chyba nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 09.06.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Ja tam nie wiem jak z ta tasma akustyczna jest, Stalid tez pisal zeby podkleic (w koncu to pare zl za 30m jest) wiec kleje na rigipsie tez pisza zeby ja dac, majatek to nie jest wie chyba lepiej przykleic. Dzogurt jedynie rusztowanie na stempelkach bo masz rozne wysokosci (tesciu mi zakazal pare sztuk sprzedawac wlasnie po to) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.06.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 no wlasnie ja tego nigdzie nie wyczytalem, moze tak jak Adam pisze, ze do scianek dzialowych ale tego tematu nie drazylem bo mi nie byl potrzebny. na laczeniach sciana syfit daje gzymsiki styropianowe, zeby sie nie bawic w extra wykonczenia. dobrze sie montuje i maluje, procz tego znosnie wyglada http://foto0.m.onet.pl/_m/d636957831913c85dfe3150bf0ddc44c,10,19,0.jpg fajne te gzymsiki, tak czysto to wygląda....jakie one mają wymiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 fajne te gzymsiki, tak czysto to wygląda....jakie one mają wymiary ? gzymsiki masz w listwach 2m a wielkosci w przekroju sa rozniaste!! ja do domu kiedys kupowalam takie 3x3cm ... sam waleczek zeby rog zakryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 powiedzcie mi czy wy do wylewek tez szalowaliscie wszystkie krawedzie ?? bo nie wiem co jeszcze trzeba by przygotowac !!mysle o takich miejscach typu schody, komin itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.06.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 powiedzcie mi czy wy do wylewek tez szalowaliscie wszystkie krawedzie ?? bo nie wiem co jeszcze trzeba by przygotowac !! mysle o takich miejscach typu schody, komin itp ... Mozesz jasniej mea? niebardzo rozumiem co szalujesz do wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.06.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 powiedzcie mi czy wy do wylewek tez szalowaliscie wszystkie krawedzie ?? bo nie wiem co jeszcze trzeba by przygotowac !! mysle o takich miejscach typu schody, komin itp ... schody tak ale reszta wykonczone folią i pianką dylatacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.06.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 lece na budowe....dzis dzień W fotorelacja wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Mozesz jasniej mea? niebardzo rozumiem co szalujesz do wylewek? np mam taka dupna dziure na przelot obok komina ... tak 30x30 cm ... musze to jakos zatkac co by mi tam beton nie uciekl!!! i wlasnie zastanawiam sie jak to zrobic !! no i schody ... krawedz przy ostatnim schodku trzeba jakos zastawic ... na gorze musze dolac 10 cm "podestu" zeby bylo gdzie umocowac balustrade bo chlopaki to skiepscili na etapie stropu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 no wlasnie ja tego nigdzie nie wyczytalem, moze tak jak Adam pisze, ze do scianek dzialowych ale tego tematu nie drazylem bo mi nie byl potrzebny. na laczeniach sciana syfit daje gzymsiki styropianowe, zeby sie nie bawic w extra wykonczenia. dobrze sie montuje i maluje, procz tego znosnie wyglada http://foto0.m.onet.pl/_m/d636957831913c85dfe3150bf0ddc44c,10,19,0.jpg Akryl, kubek z woda i duza iloscia plynu do naczyn i jedziesz z koksem uzywajac palca wskazujacego Naroznik wyglada bomba - tez sie da malowac, jest elastyczny, nie peka, mimo ze jest lekko zaokraglony to na tyle malo ze z dolu wyglada jak oryginalny spoko kancik Zdjecie pogladowe z mojego przedpokoju: http://szyna.civ.pl/kancik.jpg Wystarczy ze zostawisz tam 1-3mm szpare. Samo polozenie i "uformowanie" akrylu trwa jakies 10 sekund na metr - poltorej dlugosci - na pewno zdecydowanie szybciej niz klejenie tego styropianowego pieronstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.06.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 np mam taka dupna dziure na przelot obok komina ... tak 30x30 cm ... musze to jakos zatkac co by mi tam beton nie uciekl!!! i wlasnie zastanawiam sie jak to zrobic !! Masz taka gore styropianu w chaupie i pewnie sto scinkow do wywalenia, a sie zastanawiasz Podocinaj kawalki tak zeby mialy 30cm dlugosci i powciskaj w dziure. Jak masz styro 5cm a dziure 30cm to 6 takich kawalkow obok siebie i finito. A zakonczenie schodow to zwykla deska - to nie musi byc zrobione nawet szczegolnie mocno - miksokretowe "wylewki" nie stawiaja prawie zadnego oporu na taki szalunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 i tego mi bylo trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 09.06.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 mysmy zrobili dokladnie tak samo, wokol schodow dalismy dwie deski w kształcie litery L i jedną deskę dalismy na zastrzal zeby tak do pewnosci trzymalo. A co do jakis dziur to tak jak pisze Adam, zuzylismy prawie wszystkie resztki styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 09.06.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Mea, no to przyszedł czas nauczyc sie negocjować Tak w ogole to jak was czytam, to kompletnie nie wiem o czym piszecie:jawdrop: Mam nadzieję,ze z czasem wszystkiego sie dowiem i za półtorej roku to ja będę mogła innym doradzać Chyba ze wy juz od zawsze wszystko wiedzieliscie:D Całe szczęscie że mąż mądrzejszy mi się trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.06.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 spoko luz za chwile bedziesz ekspertem od tego jaki rodzaj styro gdzie i czemu sie stosuje i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 09.06.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Tak w ogole to jak was czytam, to kompletnie nie wiem o czym piszecie:jawdrop: ... HE he podobnie ja mam tak to juz jest ze wiekszosc naszych rybnickich form. są juz dalekich nam etapach .... pozostaje nam jedynie czytac ...czytac, czytac i czerpac wiedze z ich doswiadczenia rutino78 Dla pocieszenia napiszę ze przyjdzie i na nas kiedys taki czas co głowki pelne wiedzy i sloganu budowlanego będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts