mea 11.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 my mamy kratke centralnie w srodku garazu, a odplyw wychodzi na zewnatrz budynku. Docelowo jeszcze bedziemy dawac korytko wzdłuż bramy jak bedą układać kostkę a jak duzy macie garaz ?? bo ja z tych 40m2 bede miala problem do kratki wszystko sciagnac !! myslalam o jednej nitce odplywu takiego 7cm ... miedzy samochodami wzdluz centralnie w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 ruszam temat ktorego chyba jeszcze tu nie bylo ... odplyw wody w garazu !!! jak macie zrobiony ?? macie jakies korytka ?? jak je montowac ?? jak je ustawic i jak z nich zrobic odplyw ???? nie zastanawialem sie nad tym bo chyba u mnie nie ma po co, w sumie nie mam garazu w piwnicy i jakby sie co mialo zbierac to wyplynie samoczynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.06.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 nie zastanawialem sie nad tym bo chyba u mnie nie ma po co, w sumie nie mam garazu w piwnicy i jakby sie co mialo zbierac to wyplynie samoczynnie mi nie chodzi o wode ktora sie dostanie do piwnicy /bo zakladam ze takowa nei dostanie sie tam wogole!!/ ale o wode ktora sobie przywieziesz na autku ... zima jest od cholery wody ze sniegu i jesli nie splynie to niestety moze a. odparowac i spowodowac trwala i nielubiana przez kierowcow rdze na calym podwoziu ... b. zamarzac noca w nieogrzewanym garazu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.06.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 u nas odwodnienie jest w kanale (tak...mamy kanał ) a w projekcie wzdłuż garażu srodkiem rynienka.....jeszcze nie wiem jak to bedzie rozwiązane, przed garażem też kratka wzdłuż bramy w kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 mi nie chodzi o wode ktora sie dostanie do piwnicy /bo zakladam ze takowa nei dostanie sie tam wogole!!/ ale o wode ktora sobie przywieziesz na autku ... zima jest od cholery wody ze sniegu i jesli nie splynie to niestety moze a. odparowac i spowodowac trwala i nielubiana przez kierowcow rdze na calym podwoziu ... b. zamarzac noca w nieogrzewanym garazu ... ad a) nie grzac w garazu to nie bedzie parowac ad b) grzej w garazu to nic nie zamarznie nie przejmuj sie tylko wybierz jedna z opcji:P ja bede mial w garazu maly grzejniczek ale tylko po to, zeby nie rozwalilo wodomierza z zaworami bo nie chce znowy wydac 270zl, a tak chyba najrozsadniej to zrobic minimalny spad na calej powierzchni podlgo i woda sama wylplynie z garazu, bo brama nie odcina szczelnie zewnatrz z wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a jak duzy macie garaz ?? bo ja z tych 40m2 bede miala problem do kratki wszystko sciagnac !! myslalam o jednej nitce odplywu takiego 7cm ... miedzy samochodami wzdluz centralnie w garazu my mamy garaz taki z 30 m2, na jedne autko ale poszerzony na ewentualny motor takze ta kratka wystarcza, ale jak ty masz wielki to najlepiej sobie wrzuc odpływ korytkowy i z głowy. u nas kratka jest tylko po to aby odprowadzala ewentualną wodę np. z śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a tak wygląda nasz płot,,,, prawa strona zrobiona a lewa sie robi https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5617072714111223426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.06.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a tak wygląda nasz płot,,,, prawa strona zrobiona a lewa sie robi https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5617072714111223426 ekstra a fosa też bedzie ?? joke robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.06.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a tak wygląda nasz płot,,,, prawa strona zrobiona a lewa sie robi https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5617072714111223426 A mi się nie podoba...ale ja jestem inny,nie lubię się odgradzać od Świata na amen Ważne,że dla Ciebie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.06.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 A mi się nie podoba...ale ja jestem inny,nie lubię się odgradzać od Świata na amen Ważne,że dla Ciebie jest ok ale chyba zdazyles zrobic ogrodzenie czy mi sie pomylilo z kim innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.06.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 ale chyba zdazyles zrobic ogrodzenie czy mi sie pomylilo z kim innym? chyba pomyliło misie bo jesli moje misie sie nie mylą to Arturo dopiero zaczyna przygode z budowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.06.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 a tak wygląda nasz płot,,,, prawa strona zrobiona a lewa sie robi https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5617072714111223426 plot rewelka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.06.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pati gratulacje chociaz nie mam pojecia jak mozna robic wylewki woda ze studni no i pewnie wam rece odpadaja po zbieraniu mleczka bo to okropna robota BTW bylem ostatnio u twojej tesciowej oj nawet pomalutku przekonala mnie do drzwi z derpola, ale to nie moja decyzja, zona sobie wybierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.06.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 chyba pomyliło misie bo jesli moje misie sie nie mylą to Arturo dopiero zaczyna przygode z budowaniem no ale przygode z budowaniem rozpoczal od ogrodzenia pola jakas siatka o ile nie pomylilo mi sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.06.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pati gratulacje chociaz nie mam pojecia jak mozna robic wylewki woda ze studni no i pewnie wam rece odpadaja po zbieraniu mleczka bo to okropna robota BTW bylem ostatnio u twojej tesciowej oj nawet pomalutku przekonala mnie do drzwi z derpola, ale to nie moja decyzja, zona sobie wybierze. my nie mamy innej wody chyba że mineralna ale oni mówili ze w sumie to często ze studni a drzwi...no cóz ja już wybrałam mąż przebolał dostawkę....decyzja zapadła...nawet teście sie przekonali do dostawki ze fajna bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 ale chyba zdazyles zrobic ogrodzenie czy mi sie pomylilo z kim innym? Ogrodzenie jest narazie tymczasowe z siatki leśnej Jeszcze co do muru to spotkałem się,że w niektórych gminach w MPZP ogrodzenie z betonu jest zakazane,np.Sośnicowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ogrodzenie jest narazie tymczasowe z siatki leśnej Jeszcze co do muru to spotkałem się,że w niektórych gminach w MPZP ogrodzenie z betonu jest zakazane,np.Sośnicowice beton jest obrzydliwy, ja chyba walne jakies choineczki przed tuje i nie bede robil zadnego plota, bedzie taniej i ladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.06.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 a jak duzy macie garaz ?? bo ja z tych 40m2 bede miala problem do kratki wszystko sciagnac !! myslalam o jednej nitce odplywu takiego 7cm ... miedzy samochodami wzdluz centralnie w garazu Nie mam zadnej kratki w garazu - mam wylewki zrobione ze spadem w kierunku bramy (malutkim - jakies 2-3cm na dlugosci 7m), a przed brama (na zewnatrz) bedzie duze liniowe koryto odwodnieniowe na cala szerokosc garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.06.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 ekstra a fosa też bedzie ?? joke robi wrażenie fosa ,,, też,,, jasne i krokodyle ,,, heheh już płyną do nas ale dzieki jak sie podoba,,, jeszcze ładniej bedzie jak bedzie skonczone za jakis tydzien i jak bedą elementy kute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A mi się nie podoba...ale ja jestem inny,nie lubię się odgradzać od Świata na amen Ważne,że dla Ciebie jest ok jasne każdemu podoba sie cos innego ,,,, a z boku działki mamy i tak siatkę wiec aż tak sie nie odgradzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts