Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

witajcie

Domu w środku nie będziemy tynkować tradycyjnie - położymy karton gipsy na kleju - wydaje się nam że i taniej, i szybciej, i suszej.

Czy możecie polecić gdzie kupić zwenętrzne parapety aluminiowe??

Pozdrawiam Asia

karton gipsy :roll: :-? .....jak sellim uważam, że to nie najlepsze rozwiązanie

parapety to chyba u każdego kto okna montuje :roll:

pozd.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

męża mam w rozjazdach

..a to do Seby , On lubi pamiątki po byłych oglądać 8)

a tak wogle to czesc ...

aaa płyty gipsowe ..hmm nie wiem czy to dobry pomysł

Piejar -potrzebuje piec ,taki co mo 1100 w całosci

mam tak małą kotłownie ...ze niech to szlag trefi

Co zaś jo...???- jo mom za daleko... :wink:

A co do karton gipsu - warto położyć tam gdzie sie nie chodzi:) np garderoba, spiżarka - a tak ogólnie to miękkie jest to i trochu się wgniata.... ale ogólnie cenowo wydzodzi podobnie do tynku c-w ale niepodważalne jest to że szybkośc tynkowania kartog gipsem jest błyskawiczna.. :)

Co do wymiarów - zawsze możesz przerobić (czytej wzions fleksa i ucionć)podajnik :0

A ling combi wiela mo???

Funk Silver z Buderusa Ci sie zmieści - 18kW mo 1060 mm

Sebo8877

Kurrrcze, ludziska ....wirus mnie dopadł i siedzę w robocie z gorączką , ledwo na gały widzę....chyba pójdę do lekarza i do domu.

W tematyce budowania...nie wiecie czy Budozbyt ma swój transport i czy jest płatny?

daggulka namiary na przedstawiciela z Budozbytu poszły na priva - fajny facet na pewno Ci pomoże

Kurrrcze, ludziska ....wirus mnie dopadł i siedzę w robocie z gorączką , ledwo na gały widzę....chyba pójdę do lekarza i do domu.

W tematyce budowania...nie wiecie czy Budozbyt ma swój transport i czy jest płatny?

A czabyło sie z chopym w łożku wygrzoc- nie byłoby choroby... :wink:

Sebo8877

A czabyło sie z chopym w łożku wygrzoc- nie byłoby choroby... :wink:

Sebo8877

a może to właśnie z przegrzania ? :wink: :lol:

Z pamiętnika palacza: w sobotę, dzięki wygodnej klapie z wierzchu i wyczystce z boku kotła w 15 minut wyczyściłem mój kocioł. :wink:

Fajny ten Greń ale którędy się toto czyści? Z mojego krótkiego stażu wynika że jak ubrudzisz się raz na 2-3 tygodnie przy czyszczeniu to zaoszczędzisz sporo węgla. Wyczyszczony kocioł ma zauważalnie większą sprawność od niewyczyszcznego.

Ewelinka, dotarła informacja na priv....dziękuję za namiary.

Ludzie, zastanawiam się co to za kotły te z Pleszewa...allegro zawalone jest ich piecami....wie ktoś coś? No i nie wspomnę że cena atrakcyjna....5140 zeta za kociołek z podajnikiem i rusztem żeliwnym :roll: .

Selimm...dokładnie, cena powala....1500 zeta niższa niż np. za taki piecyk z Zębca wystawiony w Castoramie :roll: . Juz się zastanawiam na ogólnym i napisałam wątek na ten temat....bo wiecie....jesli nie widać różnicy to po co przepłacać..... :roll:

Witam! Tak z mojej działki. Po Rybniku grasuje jeden hydrauliko-kanalizator, który odmówił leczenia, a ma co leczyć...... Jeśli znaleźliście takiego z asymetryczną twarzą, to uciekajcie. Nie pociągnie w tym stanie długo.... :roll:

A tak z innej beczki. U mnie są za połową tynkowania. Ale nora się zrobiła...Byle mrozu nie było.

... Ale nora się zrobiła...

Za grubo położyli i nie można się obrócić ? :wink:

Jeżeli chodzi o wilgoć to pamiętajmy, że cement wiąże kiedy ma dość wilgoci więc nie ma co norki wietrzyć na siłę. Jeżeli masz szczelne okna i Ci nie hula to dom tak szybko nie zamarza. Nieźle "grzeją" piwnice.