mea 16.06.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Mąż elektryk więc się nie wywinie od pracy Już planuje dwutygodniowy urlop na montaż instalacji... optymista jak w 2 tyg sie wyrobi ... chyba ze robicie minimalistyczna instalacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.06.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 optymista jak w 2 tyg sie wyrobi ... chyba ze robicie minimalistyczna instalacje !!! Zwykła instalacja, nie "inteligentny dom", a do pomocy będzie miał zapewne dwóch "dziadków", no i może jakiś kolega się nawinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.06.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 optymista jak w 2 tyg sie wyrobi ... chyba ze robicie minimalistyczna instalacje !!! Da sie zrobic - u mnie tyle zeszlo a instalacja b. rozbudowana. Ale trzeba zapomniec o bruzdowaniu - wszystkie kable wtynkowe, mocowane w tych plastikowych uchwytach. Robisz co 30-40cm dziurke (w moim porothermie wywiercenie takich dziurek na dlugosci powiedzmy sciany 5mb to max minuta) a potem jedziesz z kablem i tylko dobijasz mloteczkiem. 5mb kabla = 2 minuty max Jak sie wprawisz to potem wiercenie przed puszka (zeby trafic w dno) to tez pare sekund. Ogolnie robota idzie jak burza. Jak robisz bruzdy (moim zdaniem kompletnie niepotrzebne) to rzeczywiscie mozna sie i miesiac z tym babrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.06.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Instalacja bez bruzd, więc będzie szybciej. Adam a co to za uchwyty do tych kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.06.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Instalacja bez bruzd, więc będzie szybciej. Adam a co to za uchwyty do tych kabli? Takie "cuda" (do kupienia w kazdym elektrycznym czy allegro za grosze w sumie): http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20do%20kabli%20TUD.jpg http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20wsuwka%20TUW.jpg http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20T%20.jpg Wiercisz bodaj wiertlem 6 albo 7, nakladasz na kabel, wbijasz mloteczkiem i gotowe. Wszystko przykryje i tak pierwsza warstwa obrzutki przed tynkami wiec z bruzdami nie ma sie co pierdzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.06.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Takie "cuda" (do kupienia w kazdym elektrycznym czy allegro za grosze w sumie): http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20do%20kabli%20TUD.jpg http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20wsuwka%20TUW.jpg http://pphevita.nazwa.pl/images/images/stories/mocowania%20elektryczne/uchwyt%20T%20.jpg Wiercisz bodaj wiertlem 6 albo 7, nakladasz na kabel, wbijasz mloteczkiem i gotowe. Wszystko przykryje i tak pierwsza warstwa obrzutki przed tynkami wiec z bruzdami nie ma sie co pierdzielic Dzięki:) Przekażę mojemu instalatorowi - czyt. Małżowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.06.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Dzięki:) Przekażę mojemu instalatorowi - czyt. Małżowi Jezeli jest elektrykiem to na 10000% uzywa tego na codzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.06.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 madzia my tez na tych uchwytach robilismy i wiertlo obowiazkowo 6,5 !!! 6 za mala a 7 wypadaja kolki 6,5 makity dostepne sa w praktikerze /tylko!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Polskie moze jest przeciez drozsze od zagranicy Dokładnie Na tanie wczasy polecam Bułgarię czy Chorwację i tylko z dojazdem własnym. Już sam dojazd to jest nie lada atrakcja Jeśli samolot,to faktycznie Egipt,Turcja,chociaż o tej porze ciekawe i tanie oferty są już w znacznej mierze przebrane,ale to i tak taniej niż wczasy w Polsce. Natomiast zagraniczne wakacje to tylko chorwacja Trochę juz zwiedzilismy,ale zawsze wracamy do chorwacji. Dla mnei to przepiękny kraj Też się zauroczyłem Chorwacją,byłem 5 razy ale tam się zawsze chce wracać Polecam http://www.cro.pl/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.06.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a ja do chorwacji nie jezdze bo wszyscy tam jezdza !!! nie poto wyruszam z dala od kopalni zeby isc ulica i fedrowac ze znajomymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.06.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nikt mi nie odpowiedzial w temacie zdjec !! a to bardzo wazne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.06.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Jezeli jest elektrykiem to na 10000% uzywa tego na codzien No tak tylko on jest elektryk - projektant Praktykę będzie miał u nas na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 16.06.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 sluchajcie mam pytanie do osob ktore byly na spotkaniu w gazdowce 19 lutego ... poproszono mnie o udostepnienie tych zdjec do artykolu w muratorze na temat grup /w tym naszej ... conieco napisalam od siebie/ tylko pytanie czy osoby ktore tam byly i sa na zdjeciach nie beda wyrazaly sprzeciwu !!! zapytajcie rowniez obecnych na spotkaniu wspolmalzonkow !!! Dla mnie ok, wyrażam zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Żeby było też coś na temat, to czekamy dalej na pozwolenie. Teoretycznie moze byc juz w przyszłym tygodniu. Nie bardzo mi sie chce wierzyć ze będzie tak szybko, ale kto wie:) .. Kilka dni temu dostałem PnB Urzędnikow zajęło to dwa miesiące i dwa dni,była jedna poprawka ale wyrobiłem się w tygodniu(starostwo gliwickie) Teraz trzeba będzie odwiedzić bank... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 16.06.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nooo prosze kto zawitał miło p. Damian nie za bardzo przyłożyl sie do tynków w 2 przypadkach....była mega afera....dużo opowiadania....ale u mnie zrobił późńiej....i jest ok od poniedziałku wchodzi mi robic sufity podwieszane a co u ciebie - pewnie juz piekny ogródek masz ? Pati jesli Pan Grzegorz u Ciebie będzi robił sufity to beda OK...u mnie własnie skończyli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.06.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Pati jesli Pan Grzegorz u Ciebie będzi robił sufity to beda OK...u mnie własnie skończyli:) własnie chciałam pytać... jestem godzine temu po rozmowie i pełna optymizmu....pytałam pytałam i pytałam - a on szczegółowo i ze spokojem odpowiadał...widzę duże możliwości współpracy aha sorry że sie nie zdążyłam wtedy pożegnać w obiku...wsiąkłam w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.06.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a odnosnie zdjęć z Gazdówki - nie wnosze sprzeciwu, mysle ze prosciej bedzie jeśli ktoś nie chce byc na zdjeciach zeby napisał że sie nie zgadza niz czekac na potwierdzenie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 16.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 własnie chciałam pytać... jestem godzine temu po rozmowie i pełna optymizmu....pytałam pytałam i pytałam - a on szczegółowo i ze spokojem odpowiadał...widzę duże możliwości współpracy aha sorry że sie nie zdążyłam wtedy pożegnać w obiku...wsiąkłam w negocjacjach Ja sobie bardzo chwalę owych panów:)...juz mam nawet wszystko zagruntowane... co do Obi to spoko ... moje plytki z OBI połozone już są prawie w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Adam wielkie dzięki za ten pianomat,nie ukrywam,że na Twoją opinię czekałam najbardziej.Zaraz się biorę za szukanie.Mam bardzo głośne dzieci i wszystko co można dostać,żeby ich nie było słychać kupię.Co do drzewa na podłodze Pati to bardzo mi się podoba,ale....No właśnie bogatemu wolno więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 16.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Mea, ja się nie dziwię ludziom,ze jedzą do chorwacji A co do tego,ze mozna spotkać sasiada to tak chyba jest wszędzie. Ja miałam taką "przyjemność" nad Bałtykiem i w .. Hiszpanii. Co do CHorwacji to jest tam tyle ciekawych miejsc.. Nie trzeba jechać do tych najbardziej znanych. W zeszłym roku bylismy w takiej wiosce,ze Polaków prawie w ogole nie było Arturo, gratuluję PnB Teraz się zacznie U nas niby to ma trwac do miesiąca.. I masz rację. Do Chorwacji to tylko samochodem, bo to polowa całej frajdy namiary na panele zapisałam, mam nadzieje ze facet będzie je sprzedawał do czasu, kiedy będą nam potrzebne Adam, no ja bym chciała tak z tym drewnem,zeby nie było za ciemne, więć na pewno nie przemaluje na orzech. Chce zeby fajnie ocieplił elewację ale też boje sie zeby nie było za pstrokato. Ale mam fajne problemy:D A na koniec pewnie i tak stwierdzimy ze juz nie ma kasy i d.. będzie a nie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts