madzia11mk 21.06.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Słuchajcie mam pytanie odnośnie instalacji odkurzacza centralnego.Czy dobrze rozumuję - jeżeli będzie rozmieszczenie instalacji takie jak na rysunkach, to jedna rura idzie mi od jednostki centralnej, i potem mogę ją rozdzielić na trzy: do piwnicy, na parter i na poddasze? http://img845.imageshack.us/img845/9482/piwnica.jpg http://img225.imageshack.us/img225/3418/parter.jpg http://img39.imageshack.us/img39/4481/poddaszey.jpg I jeszcze jedno - czy ta automatyczna szufelka jest naprawdę taka dobra, bo zastanawiam się nad jej montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Na pewno ? Ja widzę u Ciebie jedynie link do dziennika;) Ale jakiś postęp już jest hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.06.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Halooo, czy wszyscy powyjeżdżali na wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 21.06.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 witam. Z najnowszych wieści to okazało się, że nasza działka stoi na trasie czwartkowej procesji, dzięki czemu sąsiedzi nadzwyczaj starannie nam ją skosili Blaszak został prowizorycznie zabezpieczony przed odfrunięciem. Negocjacje z dotychczasowym właścicielem naszego przyszłego kibelka wkraczają w fazę końcową Umowa z budowlańcem podpisana. O ile kilka rzeczy wypali, a wszystko na to wskazuje, to ruszamy z początkiem sierpnia. Murarz kazał mi już teraz rozglądać się za więźbą. O co mam pytać? np: 1. o wilgotność? długość sezonowania tego drewna? 2. Czy interesuje mnie np. sposób impregnacji drewna? 3. poddasze jest nieużytkowe, więc w jakimś stopniu to drewno będzie mogło doschnąć na dachu? 4. W projekcie jest drewno sosnowe C30. Rozumiem, że tylko takie mnie interesuje? serdeczne Bóg zapłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 No kruca fuks kaj jest ten odnośnik. Przeca był a teroz go ni ma? Jak się wk....... pip pip pip pip pip................ dalej nie beda godoł. Ida dalej walczyć z tym znikającym odnośnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Wygrałech ida się napić piwa. jakaś nagroda musi być. Ale tu puuuuuuuuuuuuuuuussssssstoooooooooooooooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.06.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 rewo nie chce martwic ale ja go nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 21.06.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a ja widze odnosnik - oczywiscie tylko ze tam nic nie ma!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 21.06.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Halooo, czy wszyscy powyjeżdżali na wakacje? Najwidoczniej wiekszosc pracusiow wiec na odp. trzeba czekac do wieczora az wszyscy sie zejda.... centralnego nie bede miec wiec poradzic tez nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 21.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 .....Murarz kazał mi już teraz rozglądać się za więźbą. O co mam pytać? np: 1. o wilgotność? długość sezonowania tego drewna? 2. Czy interesuje mnie np. sposób impregnacji drewna? 3. poddasze jest nieużytkowe, więc w jakimś stopniu to drewno będzie mogło doschnąć na dachu? 4. W projekcie jest drewno sosnowe C30. Rozumiem, że tylko takie mnie interesuje? serdeczne Bóg zapłać Obecnie my jestesmy na etapie szukania i pytania o drewno na wiezbe i z naszego p.widzenia pierwsze pytanie to cena :) a nastepnie pytania typu: jak impregnowane, jakie drewno, jaka klasa, jaki czas oczekiwania, jak z transportem, z f-rą czy bez, czy cena ulega zmianie w przypadku wiekszysz tzn dł. elementów, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a ja widze odnosnik - oczywiscie tylko ze tam nic nie ma!! Jak to nic nie ma Ja jak klikam to przenosi mnie do dziennika co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IvanKruk 21.06.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Obecnie my jestesmy na etapie szukania i pytania o drewno na wiezbe i z naszego p.widzenia pierwsze pytanie to cena :) a nastepnie pytania typu: jak impregnowane, jakie drewno, jaka klasa, jaki czas oczekiwania, jak z transportem, z f-rą czy bez, czy cena ulega zmianie w przypadku wiekszysz tzn dł. elementów, itp... Witam, Z drewnem mam do czynienia na co dzień i najczęściej jest to sosna. Drewno to ma swoje humory - a to żywica gdzieś tam kapnie, a to z krokwi zrobi się śmigło, jednak przede wszystkim jest to drewno mocne i dość twarde. Ostatnio zostałem zaproszony do współpracy przy budowie więźby, gdzie materiałem była jodła. Gwoździe 30 cm wchodziły jak w masło, słoje miały ponad 1 cm przyrosty i jeszcze ten zapach - jak dla mnie bardzo nieprzyjemny. Pracując z tym drewnem zrozumiałem w pełni sens robienia impregnacji. Ale do rzeczy. Jeżeli chcecie kupić drewno na więźbę i zwrócicie się z pytaniem do jakiegoś podrzędnego tartaku, to dostaniecie mieszankę gatunkową z przewagą jodły/świerku. Impregnacja w takim przypadku to też raczej rzecz "umowna". Cena natomiast zawsze będzie rynkowa - bo większość sprzedających wie po ile chodzi kantówka i taniej nie sprzeda. Więc nie ma co szukać kilkuset złotowych oszczędności (raczej 300 niż 800) i warto uderzać do dużych i uznanych tartaków. Sam co prawda korzystam tylko z drewna suszonego (robię zadaszenia tarasów i wiaty) ale i wam mogę polecić tartak gdzie kupuję materiał - Tartak Grodków (http://www.grodkow-tartak.pl/pl/). Oni pracują wyłącznie na sośnie a przekroje mają dokładnie zamówione wymiary - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Obecnie my jestesmy na etapie szukania i pytania o drewno na wiezbe i z naszego p.widzenia pierwsze pytanie to cena :) a nastepnie pytania typu: jak impregnowane, jakie drewno, jaka klasa, jaki czas oczekiwania, jak z transportem, z f-rą czy bez, czy cena ulega zmianie w przypadku wiekszysz tzn dł. elementów, itp... Jesli chodzi o więźbę to ja już wybrałem jego dostawcę. To jest Tartak Gródków z Czeladzi. Impregnacja ciśnieniowa faktyczna nie oszukiwana. Widziałem przekroje. Drewno klasy C30. Dach u nas najwiekszy koszt i prawie 300 m2 a na dodatek trochę skomplikowany jak to przy parterówkach. A i polecani nam cieśle też chwalą drewno z tego tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.06.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ivan Kruk pisaliśmy prawie równoczesnie i mamy tego samego faworyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 21.06.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 witam. Z najnowszych wieści to okazało się, że nasza działka stoi na trasie czwartkowej procesji, dzięki czemu sąsiedzi nadzwyczaj starannie nam ją skosili Blaszak został prowizorycznie zabezpieczony przed odfrunięciem. Negocjacje z dotychczasowym właścicielem naszego przyszłego kibelka wkraczają w fazę decydujących negocjacji Umowa z budowlańcem podpisana. O ile kilka rzeczy wypali, a wszystko na to wskazuje, to ruszamy z początkiem sierpnia. Murarz kazał mi już teraz rozglądać się za więźbą. O co mam pytać? np: 1. o wilgotność? długość sezonowania tego drewna? 2. Czy interesuje mnie np. sposób impregnacji drewna? 3. poddasze jest nieużytkowe, więc w jakimś stopniu to drewno będzie mogło doschnąć na dachu? 4. W projekcie jest drewno sosnowe C30. Rozumiem, że tylko takie mnie interesuje? serdeczne Bóg zapłać rutino rozumiem, że w procesji bierzesz udział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 21.06.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Patrycja, w czym malowalas dla mnie elewacje? bo ja sie mecze w paincie, jest jakis program na stronie ceresita ale nie umie odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 21.06.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 na pewno poradzą sobie bez nas rutino rozumiem, że w procesji bierzesz udział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.06.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Patrycja, w czym malowalas dla mnie elewacje? bo ja sie mecze w paincie, jest jakis program na stronie ceresita ale nie umie odpalic za tą Patrycje to ci nie powiem ale na stronie Bolix-wymaga logowania ale jest fajny i prosty w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 21.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam!Szukam namiaru na kogoś kto wystawi mi za rozsądną cenę świadectwo energetyczne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam! Szukam namiaru na kogoś kto wystawi mi za rozsądną cenę świadectwo energetyczne. Pozdrawiam. Uzytkownik "chermanowski" na allegro - 120 pln, wszystko zalatwiasz zdalnie, bardzo szybko (2-3 dni od "kup teraz" masz juz swiadectwo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts