netmar 22.06.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 ale dach czy tartak ? za dach placilismy 65zl/m ze wszystkimi dodatkami (okna, stopnie kominiarskie, rynny, malowanie cietych dachówek, malowanie tych dech....zapomnialam nazwy - przy rynnach) 65 zł/m uu to i tak lepiej niz 76 zl/m jak to nam wycenil jeden z wykonawców!! facet zaszalal pieknie!! ...mieliśmy mega więźbę do tego przywożoną na raty, ciagle cos nie pasowalo - nie mialam sily negocjowac bo zamiast robic dach w 2 tyg to robili ponad 4 mam nadzieje ze z naszą nie bedzie podobnych problemów!! ...tartaku jak pisalam nie polecam ale placilismy 600 zl za kubik z... "impregnacją" wow nam dzisiaj oddzwoniono z wyceną drewna na wiezbe i dach - zalamani ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.06.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 wow nam dzisiaj oddzwoniono z wyceną drewna na wiezbe i dach - zalamani ;( od tej kwoty odlicz sobie 15 tys za schody............... lepiej ci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.06.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 netmar za schody to śmiało odliczyć tylko 11....dzogurt a to kundelki masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.06.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Tak wiem wiem choc trzeba przyznac ze przez te 2 lata ceny poszly znacznie góre. Az strach myslec co bedzie z 5-10 lat nas za dach wyszlo ciut ponad 40zl/m2, za wszystko tylko, ze dach 2-spadowy i to byla jedna z lepszych ekip na budowie. nie podam namiaru bo mi padl telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 netmar za schody to śmiało odliczyć tylko 11.... albo 20...zalezy od schodow...ja tylko uśredniłam do 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 ale od czego odliczacie te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.06.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 netmar ma parterówke wiec od ogromnej sumy za dach ku pocieszeniu poradziłam żeby odjąć cene za schody których miec nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 ha,ha Adrian usłyszał coś o odliczaniu i się zainteresował..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.06.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 netmar ma parterówke wiec od ogromnej sumy za dach ku pocieszeniu poradziłam żeby odjąć cene za schody których miec nie bedzie a moje schody maja juz czesc barierek, reszta po montazu drzwi wewnetrznych bo jest pewien koflikt a ich dalej nie ma ;/ termin do konca czerwca juz nierealny, moze przeprowadzka w pierwszym, lub drugim tygodniu lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.06.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 oj, ja te schody to niejeden raz będę odliczać.. Fundamentów będę miał chyba kilometr, a ten kilometr pochłonie pewnie każdą ilość piachu. Z mniejszymi piaskowniami nie mam o czym rozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.06.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 a moje schody maja juz czesc barierek, reszta po montazu drzwi wewnetrznych bo jest pewien koflikt a ich dalej nie ma ;/ termin do konca czerwca juz nierealny, moze przeprowadzka w pierwszym, lub drugim tygodniu lipca co to za konflikt jesli moge wiedziec ... i czemu przeprowadzka tak pozno, chyba nie z powodu drzwi czy schodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 co to za konflikt jesli moge wiedziec ... i czemu przeprowadzka tak pozno, chyba nie z powodu drzwi czy schodow no dol praktycznie skonczony, pomalowac lazienke i holik +4m2 plytek w holiku, a konflikcik taki, ze nie mozna zabudowac u gory poreczy bo jest za waska sciana i najpierw musi przyjsc futryna a pozniej na nia porecz, drzwi juz niby mialy byc a jescze nie ma, a jak juz beda drzwi to powolna przeprowadzka i tak. np nie bedziemy kupowac karniszy bo mamy nowe na mieszkaniu i tez ciezko je teraz zdemontowac, czesc mebli juz praktycznie wybrana, reszta stara, jakies z 2 lampy nowe na poczatek trzeba dokupic itd. ;/ moze sie przeciagnac nawet do 3 tygodni (optymistycznie)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 23.06.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 netmar za schody to śmiało odliczyć tylko 11.... dzogurt a to kundelki masz?? Tak tak, dwa pocieszne kundelki, jak chcesz fotki to pisz na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 23.06.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 No to kochani pa pa na 3,5 tygodnia , niech Wam pogoda dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 23.06.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 No to kochani pa pa na 3,5 tygodnia , niech Wam pogoda dopisuje niech Wam tez chociaz osobscie czekam na 2 dni porzadnych deszczow, pan traktorowy nie umi urobic ziemi bo taka twarda ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.06.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Ewus, miłego wypoczynku ! Dostałam od Was kilka pytań odnośnie mojej Architetki wnętrz / Dekoratorki - P. Eweliny. Pytacie w nich przede wszystkim o ceny. Więc piszę TU na ogólnym. Więc zapytałam jej, jak to się liczy ( tak mniej więcej ), żeby Wam to jakoś zobrazować. Ceny i tak są umowne, zależy CO i ILE się projektuje, a i tak zawsze można się z nią fajnie dogadać. Poza tym podpisywana jest wcześniej umowa, więc o żadnych "przykrych niespodziankach cenowych" przy płaceniu nie może być mowy. Więc ceny takiej usługi kształtują się następująco : - zaprojektowanie małego pomieszczenia ( wymagające najwięcej pracy ) typu kuchnia czy łazienka - ok. 120 zł / m2. - zaprojektowanie dużego pomieszczenia ( np. salon ) - 60 zł / m2. - wspólna wizyta czy już zakupy w sklepie / hurtowni - ok. 100 zł / godzinę. Uwaga : szczególnie polecam ten punkt trzeci !!! Np. w "SANIMEXIE" dzięki niej dostałam takie upusty, o jakich zwykły "człowiek z ulicy" może tylko pomarzyć ! Dzięki temu Pani Dekoratorka zwróciła mi się już.... przy zakupie samych płytek, hehe ! Może ona też zaprojektować Wam elewacje i ogrodzenia : - projekt elewacji : od 500 - 1.500 zł - projekt ogrodzenia : od 350 - 500 zł Tyle w skrócie. Dziewczyna utalentowana, z niezwykłym smakiem i gustem.... i przesympatyczna ! POLECAM ! Tutaj macie jej stronkę , z projektami ( ma teraz fajny programik ) i realizacjami : http://www.s1dekor.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 23.06.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Uzytkownik "chermanowski" na allegro - 120 pln, wszystko zalatwiasz zdalnie, bardzo szybko (2-3 dni od "kup teraz" masz juz swiadectwo). Dzięki za info i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 24.06.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 od tej kwoty odlicz sobie 15 tys za schody............... lepiej ci ?? oj tak duuuuuzo lepiej nóżki i kolana moje tez cieszą się z tego braku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 24.06.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 ....Dziewczyna utalentowana, z niezwykłym smakiem i gustem.... i przesympatyczna ! POLECAM ! Tutaj macie jej stronkę , z projektami ( ma teraz fajny programik ) i realizacjami : http://www.s1dekor.pl/ utalentowana to fakt .... ale ile radosci moze dać realizacja swoich wlasnych planów i aranzacji .... choc zapewne wspomnę ten słowa przy wykonczeniówce - jak juz bedzie mnie wykanczac hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.06.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Netmar, no dokładnie - hahaha ! Jak już będziesz na etapie instalacyjno - wykończeniowym i przerośnie Cię etap aranżowania WSZYSTKICH POMIESZCZEŃ JEDNOCZEŚNIE to zobaczysz jak to jest, hahaha ! Ja to już dosłownie dostawałam do głowy - od przeglądania czasopism o wnętrzach, Forum ( Dział Wnętrza ) i rajdu po sklepach miałam totalny mętlik w głowie ! Różnorodność stylów, materiałów, produktów... przyprawiały mnie już potem o mdłości ! Chociaż gust mam ( i to podobno dobry ) to jednak miałam taki moment zmęczenia i wykończenia psychicznego, że przy salonie ( najważniejsze pomieszczenie w domu )....... się zwyczajnie poddałam i zatrudniłam P. Ewelinę. I bardzo dobrze - poradziła mi świetnie, zrobiłyśmy wspólnie zakupy ( z mega upustami ) i gitara - salon jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts