AGA NR 1 26.06.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Niezupełnie. Jak już dałam całość do rozliczenia po budowie - to zazwyczaj US robi kontrolę ( wyrywkowo ). Musiałam dołączyć kilka potwierdzeń zapłaty - wybrane przez Panią losowo. Wystarczył druk z drukarki ( wyciąg online ). A jak płaciłam gotówką to trzeba mieć zaświadczenie od wykonawcy, że dostał pieniązki do ręki. Przyznam, że nalatałam się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.06.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 wystarczy sama faktura, US nie obchodzi czy za nia placiles czy nie! Potwierdzam. Wiekszosc faktur nie trzeba potwierdzac bo na nich jest napisane "ZAPLACONO GOTOWKA" ale jak biezesz faktury z terminem platnosci - musisz dolaczyc potwierdzenie wplaty Taki to juz US jest... Platnik musi podatek vat odprowadzic nawet jak mu kontrahent za fakture nie zaplaci ale jak juz go maja oddac komus spowrotem to zaplacone musi byc! Ot niesprawiedliwosc systemu jakich wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.06.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Adam, może w Wodzisławiu, w Rybniku od kilku lat nikt nie chciał ode mnie żadnego potwierdzenia przelewu... dokladnie w rybniku nie wymagali, nie wymagaja i pewnie nie beda chcieli, ale juz kiedys byla tutaj o tym dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.06.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 dokladnie w rybniku nie wymagali, nie wymagaja i pewnie nie beda chcieli, ale juz kWiedys byla tutaj o tym dyskusja Widac co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.06.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Ja miałam potwierdzenia wydrukowane z kompa,a i tak musiałam przynieść z Lubaru,że nie zalegamy z płatnościami.Zależy na jaką służbistkę się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.06.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A ja z Jastrzębia - babeczka kazała mi donieść sporo potwierdzeń zapłaty ( wyrywkowo ). I tak ja u Gabrysi - zaświadczenie z HANDLOBUDU o niezaleganie z płatnościami. Ot, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 od metra, on to potem wszystko podliczał...czasami wychodziło więcej, czasami mniej współpraca wzorowa... na kiedy z nim jesteś umówiona? ma wejsc zaraz po wylewkach ... bedzie najpierw robil sciany zeby podloga dobrze wyschla ... gorna lazienka i kuchnia ida na pierwszy ogien tak btw to kupilam dzis toprocka 15 w LM /za rada queene/ i kafle do salonu gres polerowany za polowe tej ceny ktora do tej pory mialam ogolnie jestem happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Ja miałam potwierdzenia wydrukowane z kompa,a i tak musiałam przynieść z Lubaru,że nie zalegamy z płatnościami.Zależy na jaką służbistkę się trafi. Nie w tym rzecz, to są ich wymysly trzeba to tępić, ode mnie też chcieli w Rybniku i jeszcze parafki na kserach ale ich spuściłem że na jakiej podstawie to odpuścili. US i ZUS uwielbiają kazać robić nam 5x więcej dla własnego dupochronu niż im wolno, trzeba tępić to ostro i nie pozwalać im tego robić. ZUS to samo robi domaga się bzdru od ludzi na L4 a ci odpisująć się podkładają i już jest powód do cofnięcia L4 czy cus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 tak btw to kupilam dzis toprocka 15 w LM /za rada queene/ najs a co z resztą zamówienia ? aktualne ? na kiedy ma byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.06.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Nie w tym rzecz, to są ich wymysly trzeba to tępić, ode mnie też chcieli w Rybniku i jeszcze parafki na kserach ale ich spuściłem że na jakiej podstawie to odpuścili. US i ZUS uwielbiają kazać robić nam 5x więcej dla własnego dupochronu niż im wolno, trzeba tępić to ostro i nie pozwalać im tego robić. ZUS to samo robi domaga się bzdru od ludzi na L4 a ci odpisująć się podkładają i już jest powód do cofnięcia L4 czy cus. dobrze wiedziec ... ja wlasnie skladam papierki wiec bede sie klocic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 pyt 1powiedzcie mi jaki teraz jest na topie klej do plytek ?? bo nie wiem co mam pytac ... no i nie wiem jakie jest zuzycie na m2 ... kazda pomoc mile widziana! czy na podlogowki musi byc elastyczny klej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 pyt 1 powiedzcie mi jaki teraz jest na topie klej do plytek ?? bo nie wiem co mam pytac ... no i nie wiem jakie jest zuzycie na m2 ... kazda pomoc mile widziana! czy na podlogowki musi byc elastyczny klej ?? Na topie pewnie MAPEI, jak wszystko co zwiazane z kaflami i fugami Na podlogowke - tylko klej elastyczny! Ja jednak proponuje najtanszy jaki kupisz w hurtowni (byle elastyczny), nie ma sensu przeplacac - kazdy jeden spelni prawidlowo swoja role A zuzycie to zalezy od grubosci warstwy kleju, a ta zalezy od rownosci wylewki / tynku. Mi na 10m2 lazienke poszlo pol worka kleju - kladlem go grzebieniem 2mm czyli po docisnieciu klej mial 1mm - wyszlo perfekt i trzyma od poltorej roku ale to zaleta perfekcyjnych wylewek Na sciany juz grzebien 6 albo 8 - mimo ze tez bylo rowno to wolalem zeby warstwa kleju byla grubsza / mocniejsza.. Nie wiem czy plytkujesz cos innego procz kuchni / wiatrolapu / lazienek - jezeli nie to nie ma sensu oszczedzac i dawac kleju zwyklego zamiast elastycznego - u mnie tego kleju lacznie poszlo ledwo pare workow (nie wiem ile - moze 5? 6?) a roznice w cenie nie sa znowu takie duze I jeszcze jedna uwaga - jezeli przewidujesz jakies bardzo duze plytki (typu 60x60) to tez koniecznie na elastycznym kleju, nawet jak nie ma podlogowki - mniejsze ryzyko ze popekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 26.06.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 a my dziś WIELKI odpoczynek, od czwartku spalismy z żoną tylko 2 godziny, ale już jesteśmy przeprowadzeni na 80 %, jedynie zostało pare gratów to pomycia, jakies zabawki od dzieci itp. Ale ogólnie w domku posprzątane i wszystko w pokojach poukładane. Jedynie zostały juz same drobiazgi, jak zamontować lampy w wiekszosci pokoi, schody na strych przykręcic i takie tam. W piątek był "wielki dzien", bo przyjechały meble - sypialnia z Piaseczna, rogówka z Kalwarii no i nasz Pan serwisant z Klimosza także weekend był baaaaaaardzo pracowity. Aha, a dziś rano był Pan na pomiar od bramy i balustrady,,, wczoraj mu sie niezdązyło, także SIEPRIEN ---> montaż bramy i brukowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 27.06.2011 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 ma wejsc zaraz po wylewkach ... bedzie najpierw robil sciany zeby podloga dobrze wyschla ... gorna lazienka i kuchnia ida na pierwszy ogien tak btw to kupilam dzis toprocka 15 w LM /za rada queene/ i kafle do salonu gres polerowany za polowe tej ceny ktora do tej pory mialam ogolnie jestem happy mea jaki gres kupiłaś, bedzie wymagał impregnacji (masz juz rozeznany temat?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.06.2011 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 bdan kupiłam gres alabastro i on wymaga impregnacji pan mi powiedział ze najlepiej raz zaimponowac przed położeniem i zaraz po ... potem warto to powtórzyć po kilku latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.06.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 bdan kupiłam gres alabastro i on wymaga impregnacji pan mi powiedział ze najlepiej raz zaimponowac przed położeniem i zaraz po ... potem warto to powtórzyć po kilku latach BTW. Jestescie na biezaco z plytkami - gdzie kupie najtanszy gres do garazu ? Obojetnie jaki - pewnie 30x30, czy tam 33x33, maksymalnie drugi gatunek choc wolalbym pierwszy, szary (ew. w jakies "ciapki" Kiedys byla fajna promo w MixPolu w Czyzowicach za 10 pln / m2 ostatnie metry ale jakos sie nie skusilem i teraz zaluje Moze widzieliscie jakies promocje w marketach czy mniejszych sklepach na takie plytki ? A tak poza tematem budowy to dzis ostatni dzien zapisow na akcje JSW - kto sie nie zapisal ma ostatnia szanse - kasa zamrozona tylko do 6-go lipca (+~2dni), powinna dac te 10-15% zysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.06.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Daga&Adam, hmmm... napisz coś więcej o tych akcjach JSW. Z giełdą się jeszcze nie bawiałam... ale kto wie, może warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.06.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 BTW. Jestescie na biezaco z plytkami - gdzie kupie najtanszy gres do garazu ? Obojetnie jaki - pewnie 30x30, czy tam 33x33, maksymalnie drugi gatunek choc wolalbym pierwszy, szary (ew. w jakies "ciapki" Kiedys byla fajna promo w MixPolu w Czyzowicach za 10 pln / m2 ostatnie metry ale jakos sie nie skusilem i teraz zaluje Moze widzieliscie jakies promocje w marketach czy mniejszych sklepach na takie plytki ? A tak poza tematem budowy to dzis ostatni dzien zapisow na akcje JSW - kto sie nie zapisal ma ostatnia szanse - kasa zamrozona tylko do 6-go lipca (+~2dni), powinna dac te 10-15% zysku ja zaluje ze pracowniczych nie zdazylam kupic ... no ale tak to bywa ... co do plytek - a drugi/trzeci gat z folwareckiej cie nie interesuje ?? my sie wlasnie nad tymi paletami zastanawiamy ale maz kreci nosem ... ostatnio paletowe wyprzedaze widzialam tez na stronach TGSu ... ale tam byl gres techniczny za jakies 12 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 27.06.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 mea, kupiłaś te płytki? w jakim kolorze? http://www.hiperpromo.pl/5880057.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.06.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Daga&Adam, hmmm... napisz coś więcej o tych akcjach JSW. Z giełdą się jeszcze nie bawiałam... ale kto wie, może warto ? Namawial nie bede bo ryzyko jest zawsze - ale w przypadku kilku ostatnich debiutow zawsze sie zarobilo - a JSW jest dosc specyficzna i prognozy sa b. optymistyczne Jak nie bawilas sie gielda to musisz zalozyc sobie gdzies rachunek maklerski - teraz to juz tylko via normalny bank. Akcji JSW mozna kupic max 75 sztuk po 146 pln kazda czyli mozna wydac max 10950 pln. Prawdopodobnie bedzie jakas redukcja czyli nie dostaniesz i tak tych 75 akcji tylko troche mniej.. Ale redukcja oznacza duze zainteresowanie, a duze zainteresowanie = zysk Ja tam kupilem za maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts