Gość Arturo72 01.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no jakos sie nie czuje przekonana...do tej pory byłam nauczona żeby unikać mostków układając styro na zmianę (zakrywając łączenia) a teraz sie okazuje że jedna warstwa ma byc lepsza ?? Niby tak ale znacznie drożej(x2) Jak Adam pisze powyżej,zdecydowanie polecana/nakazywana jest jedna warstwa ale z tym,że firma więcej weźmie kasy za frezowany to się nie zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Niby tak ale znacznie drożej(x2) Jak Adam pisze powyżej,zdecydowanie polecana/nakazywana jest jedna warstwa ale z tym,że firma więcej weźmie kasy za frezowany to się nie zgodzę. Z frezowanym jest sporo wiecej pracy. Wiecej pracy = wiecej kasy. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Z frezowanym jest sporo wiecej pracy. Wiecej pracy = wiecej kasy. Proste A tutaj wg mnie zależy od ekipy,czy ocieplenie robi jedynie żeby było,czy żeby to było jednak ocieplenie. Jeśli widziałbym duże szczeliny w styro bez frezu to oczywiście taki panel musiałby być poprawiany.Czyli podwójna robota dla ekipy i nie wiem czy by na tym dobrze wyszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 01.07.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no jakos sie nie czuje przekonana...do tej pory byłam nauczona żeby unikać mostków układając styro na zmianę (zakrywając łączenia) a teraz sie okazuje że jedna warstwa ma byc lepsza ?? Pati (moja pierworodna ma tak na imię, więc mam sentyment ), po to wymyślono styro z frezem na ścianę,żeby wyeliminować mostki i żeby ociepleniowcy nie zabili cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 W zadnym systemie nie sa dopuszczone dwie warstwy, a przynajmniej ja takiego nie znam, a znam kilka Za klejenie frezowanego czy na pioro-wpust styro firma na pewno wezmie wiecej kasy, bo to niezla zabawa, a i scinkow moze zostac wiecej! nie wiem co za system mam pod folią kubełkową na ścianach piwnicy ale mam 2 warstwy styro ....czy to coś innego niż system stosowany na elewację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Pati (moja pierworodna ma tak na imię, więc mam sentyment ), po to wymyślono styro z frezem na ścianę,żeby wyeliminować mostki i żeby ociepleniowcy nie zabili cenowo no ale przeciez nawet w frezowanym zostają szpary na złączeniach i jesli nie ma na to drugiej warstwy to dla mnie to jest mostek...tak czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 nie wiem co za system mam pod folią kubełkową na ścianach piwnicy ale mam 2 warstwy styro ....czy to coś innego niż system stosowany na elewację ? System "heniek ze szwagrem" :) Pod pojeciem systemu mam na mysli opracowanie i materialy jakiegos konkretnego producenta - np. Kabe, Atlas, Knauf itp. W opisie zadnego z nich nie znajdziesz zalecenia zeby kleic styro w dwoch warstwach. Nie ma takiej potrzeby. Ja mam zwykly styro w jednej warstwie bez frezow czy pior-wpust i uwazam ze frez wiele by tu nie pomogl - poza tym, ze nie da sie w nim wypelnic ewentualnych szczelin, bo sa przykryte cienka scianka "boczku" styropianowego. W zwyklym styro jak jest szczelina to wsadzamy rurke i wypelniamy ja na cala grubosc. Piana bardzo dokladnie wypelni cala szczeline. Nie ma mostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no ale przeciez nawet w frezowanym zostają szpary na złączeniach i jesli nie ma na to drugiej warstwy to dla mnie to jest mostek...tak czy nie ? Dokladnie tak,ale jest to w tym momencie pomijalny mostek termiczny.Dla świętego spokoju przejadę szczeliny pianką a duża kasa na klej i robociznę zostanie na pokrycie tego mostku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 przyznam że to spore zaskoczenie, do tej pory nie rozeznawałam tematu więc to duża nowość....ale przyjmuje do wiadomości...choć trudno mi sie z tym zgodzić..no ale cóż...nie chcem ale muszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 przyznam że to spore zaskoczenie, do tej pory nie rozeznawałam tematu więc to duża nowość....ale przyjmuje do wiadomości...choć trudno mi sie z tym zgodzić..no ale cóż...nie chcem ale muszem Na podlodze daje sie dwie warstwy bo ten styro nie jest niczym klejony do podloza i nigdy nie ma takiego dokladnego dopasowania miedzy plytami. Przy (prostym) styropianie na scianie - da sie go tak dopasowac ze moze nie byc ani jednego milimetra szczeliny - wiec co wtedy zaslaniac druga warstwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a wełna w ociepleniu dachu....też jedną warstwą ?? ...normalnie rewolucje jakies dzis mi tu wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a wełna w ociepleniu dachu....też jedną warstwą ?? ...normalnie rewolucje jakies dzis mi tu wychodzą Welna w dachu dwie warstwy. M.in. Dlatego zeby zakryc krokwie, ktore sa mostkiem cieplnym, a ktorych pierwsza warstwa nie przykrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 normalnie rewolucje jakies dzis mi tu wychodzą A tam zaraz rewolucje Gdybym nie miał ograniczonego budżetu to robiłbym ocieplenie styro w dwóch warstwach.Oczywiście jest to praktycznie eliminacja jakichkolwiek mostków termicznych.Ale coś za coś,wg wstępnych wyliczeń to ok.3-4tys.zł więcej za klej i robociznę a to dla mnie spora kasa za którą mogę kupić np.pełen zestaw do co i cwu Mostki przy frezie(dobrze zrobionym) są naprawdę pomijalne(nawet dla mnie),styki dla pewności będę piankował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.07.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 t jest przynajmniej dyskusja na argumenty ktore do mnie przemawiaja ja robie elewacje z prostych plyt i nie mam schiz odnosnie mostkow bo wystarczy przykrecona antena do sciany, markiza nad oknem balkonowym itd i juz sa meeega mostki termiczne !!! wiec szpara nie robi na mnie wrazenia !! jade wpuscic wylewkarzy ... ech jak mi sie nie chce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 czy tylko ja mam na ścianie piwnicy 2 warstwy styro ?? Adrian....jak jest u Ciebie...bo jeszcze Twojego zdania tu brakuje w dyskusji....i Agi ale wiecie co jak teraz kojarzę po drodze mijane iocieplenia budynkó to faktycznie jest jedna wartswa za to gruuuba....czemu wcześniej nie zwróciłam na to uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 02.07.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 a ile tego potrzebujesz ?? bo mam troche zwiniete ... tak ze 2 przesla ... A na pewno to jest emka? Z tego co wiem, emka jest sztywna. http://img837.imageshack.us/img837/1306/siatkamk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.07.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ja mam wszędzie 1 warstwe...z pianka na łączeniach czyli pianką do muru i pianką wypełnione łączenia ? a do muru to też kilka placków pianki+dokładnie po obwodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.07.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A na pewno to jest emka? Z tego co wiem, emka jest sztywna. http://img837.imageshack.us/img837/1306/siatkamk.jpg takiej mam wlasnie dwa przesla ... faktycznie nie zwija sie ... jest odlozona z boku !! z przodu przeslo jest bez problemu do wziecia ale z tylu maz mowi ze trzeba by to przeslo wyciac i zabrac ... i tam mielismy tam zgrzewna siatke zalozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.07.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 pati wydaje mi sie ze tylko po obwodzie .. ale to tylko moje "wydajemisie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.07.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Redakcji nie będzie...może zamiast tego zrobimy jakieś swoje spotkanie?!? niekoniecznie dzisiaj juz tyle razy pytalam ze zwatpilam ... KIEDY I GDZIE ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts