AGA NR 1 03.07.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A czemu ? Dobry różdżkarz to skarb ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 03.07.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jak dla mnie też może być 16-ty - jak na razie, bo to różnie w życiu bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.07.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, jestem na etapie wyznaczania studni, czy macie namiar na dobrego rożdżkarza w Rybniku? mój teść na naszej działce złamał kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 03.07.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, jestem na etapie wyznaczania studni, czy macie namiar na dobrego rożdżkarza w Rybniku? No to tylko nasz forumowy magik z Golejowa, moja ksywa dla niego to placebo Jak robisz studnię wierconą i się nie dowiercą, będą mieli drwiącą wymówkę "i co, Pan różdżkaż nie pomógł?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 04.07.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Bdan, poszło. Dziękuję bardzo, doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dorwalem fajny sklep z mlodymi roslinami: http://www.drzeweczkaa.sklepna5.pl/ Roslinki sa mlode (1-2 lata) ale w doskonalych cenach - 0,7 - 1,5pln. Jak sie komus nie spieszy to jest okazja kupic hurtem. Ja juz kupilem (coprawda nie tu ale tez w tej cenie i takie male) 150 jalowcow plozacych wiltonii i obsadzilem 60mb pod frontem ogrodzenia (wylozywszy to wczesniej agrotkanina). Roznica w cenie kolosalna - za 150 jalowcow zaplacilem 225 pln. W szkolce o okolo dwa lata starsze okazy chodza po 15 pln, czyli zaplacilbym 2250. IMHO dwa lata mina jak z bicza, a 2k w kieszeni - mozna kupic za to duuuuuzo innych roslinek Zaluje ze na samym poczatku budowy sie tym nie zainteresowalem bo bym kupil po 100 szt. wszystkiego za takie grosze i teraz mialbym pareset czteroletnich okazow roznych roslin ktore moznaby przesadzac na spokojnie w docelowe miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.07.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 U jaki tu spokój dzisiaj A my poszukujemy tynkarzy - dzisiaj trafiłam na Pana, który zaskoczył mnie ceną: 21-22 zł/m2 No i może znaleźć dla nas czas w sierpniu W sobotę wizja lokalna na budowie Zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.07.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 sluchajcie mam pytanie ... kumpela trafila do szpitala a na dzien przed szpitalem sypnal sie jej laptop ... cos w systemie sie powalilo i szukam kogos kto za drobna kaske by zrobil z tym porzadek ... to jest vista wiec nie powinno byc klopotow a ja zwyczajnie NIE MAM CZASU DO TEGO USIASC !! trzeba by winde postawic na nogi i powgrywac co tam byc powinno ... sa do tego plyty itp ... jak by sie ktos znalazl to poprosze na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.07.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dorwalem fajny sklep z mlodymi roslinami: http://www.drzeweczkaa.sklepna5.pl/ Roslinki sa mlode (1-2 lata) ale w doskonalych cenach - 0,7 - 1,5pln. Jak sie komus nie spieszy to jest okazja kupic hurtem. Ja juz kupilem (coprawda nie tu ale tez w tej cenie i takie male) 150 jalowcow plozacych wiltonii i obsadzilem 60mb pod frontem ogrodzenia (wylozywszy to wczesniej agrotkanina). Roznica w cenie kolosalna - za 150 jalowcow zaplacilem 225 pln. W szkolce o okolo dwa lata starsze okazy chodza po 15 pln, czyli zaplacilbym 2250. IMHO dwa lata mina jak z bicza, a 2k w kieszeni - mozna kupic za to duuuuuzo innych roslinek Zaluje ze na samym poczatku budowy sie tym nie zainteresowalem bo bym kupil po 100 szt. wszystkiego za takie grosze i teraz mialbym pareset czteroletnich okazow roznych roslin ktore moznaby przesadzac na spokojnie w docelowe miejsca Wow, ceny rewelka ! Ja płaciłam za duże okazy Wiltonii - po 26 zł ! Fakt, że duże - ale jak ktoś ma czas i cierpliwość... to jednak można skusić się na takie małe rożlinki bo przebicie jest nieziemskie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.07.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 U jaki tu spokój dzisiaj A my poszukujemy tynkarzy - dzisiaj trafiłam na Pana, który zaskoczył mnie ceną: 21-22 zł/m2 No i może znaleźć dla nas czas w sierpniu W sobotę wizja lokalna na budowie Zobaczymy.... Hmmmm.... to ja niedługo polecę Wam NOWEGO TYNKARZA, który dopiero pojawił się na rynku a jest dobry... widziałam na własne oczy. Zagadam z nim tylko o cenach i szczegółach... Odezwę się jak dowiem się więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.07.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ruszam temat http://forum.muratordom.pl/group.php?gmid=1078899&do=discuss#gmessage1078899 zapisywac sie kto bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 04.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 roslinki polecam od szkółki Rebesia z czyzowic, za szkołą podstawowa. Ceny wydaja sie być rozsądne. elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 roslinki polecam od szkółki Rebesia z czyzowic, za szkołą podstawowa. Ceny wydaja sie być rozsądne. elo Gdzie ta szkolka dokladnie jest ? Fajna jest tez w Olzie na Boguminskiej - duza i ceny calkiem OK. Ale w szkolkach sa juz duze okazy - a za takie trzeba wybulic 10-20 pln. Nigdzie nie da sie kupic mniejszych (bo im sie to nie oplaca - wola rok / dwa poczekac i miec 10 x przebitke a jak ktos potrzebuje hurtem.. Ja mam w sumie ze 120mb ogrodzenia od frontu i troche tych roslinek potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Tak, przebicie nieziemskie. Tyle, że trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że w przypadku np. jałowców płożącach ( wspomniany tu Wiltonii ) tempo wzrostu jest potwornie wolne - roczny przyrost to tylko 10 cm ! Więc zdeseperowana kupiłam kilka dużych okazów po 26 zł. Ale na szczęście inne roślinki rosną szybciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagunaiii 04.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 U jaki tu spokój dzisiaj A my poszukujemy tynkarzy - dzisiaj trafiłam na Pana, który zaskoczył mnie ceną: 21-22 zł/m2 No i może znaleźć dla nas czas w sierpniu W sobotę wizja lokalna na budowie Zobaczymy.... Madzia polecam moich tynkarzy , super wykonanie zawsze mozesz podjechać i zobaczyć wykonanie po sąsiedzku super a ceny za zwykły tynk 18zł. a z tzw filcówka 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Tak, przebicie nieziemskie. Tyle, że trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że w przypadku np. jałowców płożącach ( wspomniany tu Wiltonii ) tempo wzrostu jest potwornie wolne - roczny przyrost to tylko 10 cm ! Więc zdeseperowana kupiłam kilka dużych okazów po 26 zł. Ale na szczęście inne roślinki rosną szybciej.... Wiltonii rosnie podobno znacznie szybciej - w ciagu roku powinien urosnac te 20cm Moje miniaturki sa dwuletnie. W szkolkach sprzedaja trzy i cztero letnie i sa juz duzo wieksze Za to posadzilem je troche gesciej (blisko 3 / m2, normalnie polecaja minimum 2 / m2), wiec de facto IMHO szybciej zadarnia ten teren Przy kilku sztukach mozna sobie pozwolic - ja poki co wzialem 150 a bede potrzebowal drugie tyle. A to tylko jalowiec pod ogrodzenie. Kupilem jeszcze 150 fajnych sadzonek trzmieliny sunspot.. Tez na okolice ogrodzenia. A gdzie tam reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.07.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Daga&Adam, to mamy zbieżne gusty co do roślinek. Fajowo będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Daga&Adam, to mamy zbieżne gusty co do roślinek. Fajowo będzie. To pisz pisz co tam jeszcze sadzisz - ja dopiero odkrywam swiat roslinek W samym ogrodzie za bardzo nie chce jeszcze nic sadzic poki nie zrobie jakiegos sensownego projektu - bo potem takie przesadzanie jest bezsensu Na jednej czesci ogrodzenia mam kupione i czekajace na przesadzenie - rdest auberta.. Troche sie go obawiam bo ponoc rosnie jak glupi ale z tamtej strony akurat mam beznadziejnych sasiadow (za ulica) i chetnie sie od nich szczelnie i szybko odgrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.07.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No... rdest.... ryzykowny jest, hehe. Co do roślinek : pogadamy przy piwku na spotkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No... rdest.... ryzykowny jest, hehe. Co do roślinek : pogadamy przy piwku na spotkaniu. Chyba sie zapowiada ze mnie nie bedzie bo w sobote nie moge ;( Szwagier urzadza urodzinki u nas w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts