preem82 05.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 GABRYSIA ---> to jest normalne że teraz jak temp. jest kolo 20 st to temperature podłogówki cieżko odczuć dotykając reką, ale sprawdzcie sobie powroty na rozdzielaczu jak chcecie miec pewnosc ze dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.07.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ahhhhh,,, a sprawdzaliście jak wyglądały powroty na rozdzielaczu ???? bo podloga wiadomo musi sie chwile nagrzewac ale powroty juz po chwili powinne byc cieple u mnie jak odpalalem piec to podloga robila sie letnia w powroty dalej byly zimne?! podloga nagrzewala sie kilka godzin ale to przez opal ktory nie umie zrobic wysokiej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 05.07.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 no i szukamy kogoś kto nam wytnie dwa duze drzewa owocowe. była taka opcja,ze mąż z moim tatą się za to wezmą, ale tata sie trochę rozchorował. No i szukamy kogoś chetnego, kto by się na tym znał (czytaj: ni zabił przy tym, ani sasiadom chałup nie rozwalił ) RUTINO gadałem z tesciem i odpada ze względu na brak pomocy w scinaniu drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 05.07.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 u mnie jak odpalalem piec to podloga robila sie letnia w powroty dalej byly zimne?! podloga nagrzewala sie kilka godzin ale to przez opal ktory nie umie zrobic wysokiej temperatury zgodzę sie z tobą,,, ale na przykładzie GABRYSI przy temp. 70 st puszczonej na podlogowke powroty powinny byc chociazby letnie bo podloga nieodbierze calego ciepła z 70 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.07.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Powiedzcie mi plis,bo już dostaję do głowy z tą podłogówką.Właśnie piec ratowałam,bo go rozsadzało,wył alarm,że temperatura 99stopni.Rozpalany na drzewie,woda 69 stopni,podłogówka niby 70 stopni,ale nie czułam NIC,Po jakim czasie grzania wogóle coś czuć,że kafle są chociażby letnie.Na termostatach poodkręcane 25 stopni,piec chodzi 6 godzin.Strachu się najadłam i więcej sama w domu nie zostanę.No chyba,że będę marzła. A ja bym postawił tezę,ze podłogówka jest zapowietrzona.Jeśli jest obieg to nie ma siły,żeby przy takiej temp.zasilania podłoga nie byłaby ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.07.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mąż właśnie dzwonił,piec w ogóle nie działa,nie da się go nawet włączyć.Czekamy na fachowca z Instalmexu,swoją drogą,że odkąd skasowali za robotę to doprosić się o cokolwiek graniczy z cudem.Tym razem ja poczekam na pełną prezentację kotła,bo pan obiecywał,że zaprezentuje,uruchomi,wszystko pokaże,wytłumaczy.Było to w listopadzie i do tej pory cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.07.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 a jaki macie piec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Bo to nie pracownik INSTALMEXU tylko serwisant, tak ?Właśnie, i jaki piec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 05.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A ja bym postawił tezę,ze podłogówka jest zapowietrzona.Jeśli jest obieg to nie ma siły,żeby przy takiej temp.zasilania podłoga nie byłaby ciepła. wlasnie do tego zmierzam moim pytaniem, bo jesli po jakims czasie przy takiej temp. powroty są zimne to "może" byc cos nieteges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 preem teraz nie sprawdzimy,bo jak nie działa to wszystko zimne.Aga nie serwisant tylko polecany przez Ciebie pan Przemek.Jednego polecałaś i jestem mega zadowolona(pan Karol)ale za Instalmex bym Cię udusiła(żartuję)Piec viking z Instalmexu właśnie,duo 24 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 GabrysiaBP, wiesz.... pewnie zarobieni na maksa. Ale ja mu tego nie podaruję, hahahaha ! O nie, jutro do niego dzwonię - to ja im własnoręcznie serniczki piekłam i taką reklamę zrobiłam.... a teraz tu oczami świecić mam ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Wy tak o tych roslinkach.. To ja chyba nienormalna jestem:oops: Nie chcę żadnych "chaszczy" wokół domu. najchętniej to bym widziała tylko zieloną trawkę wokół domu. No wlasnie sek w tym ze trawa jest b. wymagajaca - trzeba ja kosic dwa razy w tygodniu jak chcesz zeby byla ladna Ja mam wysoka skarpe - posadzilem na niej tuje. I co teraz - kto ma kosic to co nad tujami (metr pasa trawy) jak tam nawet wlezc nie idzie Podmurowki pod ogrodzeniem nie robilem (nie podoba mi sie beton). Trawa wrasta w ogrodzenie Wiec trzeba cos z tym zrobic - przykryc agrotkanina i posadzic jalowce - to najlepsze wyjscie, za 5 lat nie bedzie widac agrotkaniny, jalowce rosna wolno i same sie soba zaopiekuja Trawka jest fajna - ale co to za przyjemnosc posiadac taka patelnie 1000m2 ? Bezsensu - teren musi byc zagospodarowany! Altanka z grillem, oczko wodne z wodospadem.. Bez roslin sie nie obedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 gabrysia jedz do instalmexu i za dupe ich !! co prawda to prawda ... jak zaplacisz przestajesz sie dla nich liczyc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Adam, no dokładnie mam takie samo zdanie, hahaha ! Właśnie trawka to jest dopiero.... pracochłonna ! Ja mam 50 arów, też mam skarpy - jedną ogromną : na niej wyłożona jest agrowłóknina i sadzone są roślinki - głównie niskie i płożące. Za rok dwa nawet chwastów nie będzie widać. Luz. Adam, teraz nie mam czasu, ale jutro wyślę Ci listę fajnych roślin - pewniaków m.in. na skarpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 gabrysia jedz do instalmexu i za dupe ich !! co prawda to prawda ... jak zaplacisz przestajesz sie dla nich liczyc !!! Eeeee, no bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Eeeee, no bez przesady... Ja bym tak zrobł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Za d.... znaczy się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ha,ha Aga ja też zaraz rano dzwonię! I reklamę też robiłam,teraz robią u mojej kuzynki w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No właśnie ! Ja mu dam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.07.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Za d.... znaczy się ? Znaczy się,jadę tam i nie ruszam się dopóki nie ruszą swoich...natychmiast do sytuacji awaryjnej przy kotle,który sprzedali i instalowali. GabrysiaBP, wiesz.... pewnie zarobieni na maksa. To by mnie akurat nie interesowało... Jeśli by zwlekali z interwencją to firma nie jest warta reklamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts