Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Adam,

no dokładnie mam takie samo zdanie, hahaha !

Właśnie trawka to jest dopiero.... pracochłonna !

Ja mam 50 arów, też mam skarpy - jedną ogromną : na niej wyłożona jest agrowłóknina i sadzone są roślinki - głównie niskie i płożące.

Za rok dwa nawet chwastów nie będzie widać.

Luz.

:D

Adam, teraz nie mam czasu, ale jutro wyślę Ci listę fajnych roślin - pewniaków m.in. na skarpy.

:yes:

Ja mam 52 ary :-) Ale wieksza polowa to maly lasek z bardzo starymi drzewami i wielkimi wysokimi skarpami gdzie nawet dojsc ciezko ;) Przy ogrodzeniu frontowym mam taka ponad dwumetrowa skarpe dosc stroma (wejsc ciezko) i najpierw ja chce zagospodarowac. O ile patelnie mozna latwo i szybko skosic to koszenie skarpy to katorga :)

Adam,

no to my jesteśmy posiadacze ziemscy.

U mnie to samo - od podkaszarki ( skarpa ) więdły nam ręce.

Masakra jakaś - po godzinie, dwóch godzinach każdy miał dość i nie chciał tego robić przez kilka następnych tygodni !

A chwasty wtedy szalały dosłownie.

Jak masz kiedyś czas, to podeślij mi kilka zdjęć działki... przyjrzę się co i jak.

:cool:

Ooooo znasz sie na projektowaniu troche ?? Bardzo chetnie skorzystam :-)

Troszku. :D

Dopiero zaczynam - na razie samouk a potem... własna firma. :lol2:

W grudniu idę na studia podyplomowe Architektura Krajobrazu ( kierunek "Projektowanie ogrodów" ) w Warszawie.

A na razie polecam się... amatorsko i nieodpłatnie.

;)

Dlatego chciałam z Tobą zagadać na spotkaniu... o przyszłej współpracy, Adamie.

Troszku. :D

Dopiero zaczynam - na razie samouk a potem... własna firma. :lol2:

W grudniu idę na studia podyplomowe Architektura Krajobrazu ( kierunek "Projektowanie ogrodów" ) w Warszawie.

A na razie polecam się... amatorsko i nieodpłatnie.

;)

To sie BARDZO ciesze bo ja nie mam narazie pomyslu na ten moj ogrod, a wyzwanie chyba jest calkiem calkiem bo teren mam troche dziwny ;) Przygotuje niebawem jakies szablony z fotkami i szczegolami i sie odezwe! :)

Dlatego chciałam z Tobą zagadać na spotkaniu... o przyszłej współpracy, Adamie.

Yyyy ale w jakim zakresie? :-) Jak co to zapraszam na priv ;)

Preem, no szkoda.

Aga, ja z tych co ani tipsów ani grzebania w ziemi ;) nagrzebałam się jak byłam dzieckiem i na razie mam uraz :)

Adam, altanki nie chcę, bo taras będzie zadaszony :p Oczka nie chcę, chyba ze będziesz przy nim siedział ;) Nie chce cały czas mysleć czy mi się w nim dzieci nie topią.

Oczywscie jestem swiadoma,ze trawa też wymaga duzej pracy, ale po co dokładać sobie jej krzaczkami;) Asfalt przed domem głupio by wyglądał, więc choc trawa musi byc ;)

A tak na powaznie. moze kiedyś mnie najdzie na zrobienie pięknego ogrodu. na razie chce mieć swoją patelnie. poza moją niechęcią do grzebania w ziemi, to głownie spowodowane to jest dziećmi. Posadzę jakies piekne kwiaty, a parę dni poźniej moj syn przyniesie mi same głowki do domu, bo mamie trzeba kwiatyd awac:D o nie to nie na moje nerwy. chce żeby moje chłopaki mogły grac w piłkę bez obaw ze tu uszkodzą roze,a tam jakieś inne cuda.

no zobaczymy. oczywiscie się nie zarzekam. zycie bywa przewrotne, więc moze byc i tak ze mi sie spodoba i jeszcze ogrodnikiem zostanę:rotfl:

Queene, szacunek za pozbycie się tych chaszczy :)

Mea, zapomniałam wczoraj napisać. Moglibysmy jednak wpasc kiedyś do Ciebie zoabczyc Twoją dachówkę?:D

Aga, ja z tych co ani tipsów ani grzebania w ziemi ;) nagrzebałam się jak byłam dzieckiem i na razie mam uraz :)

Oczywiscie się nie zarzekam. zycie bywa przewrotne, więc moze byc i tak ze mi sie spodoba i jeszcze ogrodnikiem zostanę:rotfl:

Rutino78,

fajna dziewczyna jesteś.

A tak, życie bywa przewrotne, wierz mi...

U mnie wogóle odwróciło się do góry nogami.... ale przeżyłam i żyję....

No, ale to nie rozmowa na FM... może kiedyś przy piwku. :no:

A ogrody ? Hmmm.... ja też myślałam, że nie chcę ( miała być tylko trawa ) a teraz pragnę go najbardziej na świecie, hahaha !

No i okazało się, że wsiąkłam w temat ogrodnictwa na amen.

Z Tobą też tak może być.

Daga&Adam,

nooooooooo, TWOJA SKARPA pobiła wszystkie, hahahaha !

:lol2:

Dobra, jadę na rozmowę kwalifikacyjną.

TRZYMAĆ KCIUKI ZA MNIE !!!