Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

mea a masz je z typu skokowo - dociskanych ;) ?

czy z tych przesuwanych do boku??

hehe mam nadzieje ze wiesz o co pytam ;) ciezko wytlumaczyc ;( podobno sa dwa modele ... zastanawiam się które wybrać zeby nie walczyc z nimi przy zamykaniu i otwieraniu zwlaszcza przy takiej pow. okna no i oczywiscie szczelnosc okna (sczeliny zamykanej).

ja mam te inne niz monika, unoszono-przesuwne i w zyciu nie wzialbym tych uchylno-przesuwnych! moje sa szerokie na 290cm. mozesz podjechac i porownac u mnie i u moniki i w tedy bedziesz miala porownanie :)

ja mam te inne niz monika, unoszono-przesuwne i w zyciu nie wzialbym tych uchylno-przesuwnych! moje sa szerokie na 290cm. mozesz podjechac i porownac u mnie i u moniki i w tedy bedziesz miala porownanie :)

no wlasnie ten sam producent tylko inny typ ... dobre doswiadczenie

Czy jak zaczeliście stawiać mury to zdawało wam się ze to takie małe klitki czy tylko mi się tak wydaje

Tak to jest :) Jak postawisz mury i zalejesz stropy - tez bedzie sie wydawalo male.. Dopiero jak zrobisz tynki bedzie sie "powiekszac". A jak wstawisz jakis grat z obecnego mieszkania to zlapiesz sie za glowe bo w mieszkaniu zajmowal pol pokoju a w domu stoi w kacie i go bardzo nie widac ;)

ja sprostuje tu jedna informacje ktora queene ostatnio pisala na temat plyt g-k ze w Leroyu sa po 15,13 zl ... pewnie nie doczytala ze to plyty 2,0m na 1,2 a nie te standardowe 2,6 na 1,2m !!! te standardowe kosztuja 19,07

Monika...niemożliwe....3x sprawdzałam rozmiar bo wydawało mi sie to niemożliwe...te 2,0m były jeszcze tansze, cos kolo 13 zl o ile pamietam...ale jestem 101% pewna ze te ktore ogladałam to byly 2,60 bo u siebie zamawialam te same i takich szukalam...byłas w tym gliwickim LM ? bo oni mieli ceny promo na otwarcie i byly inne niz w pozostałych LM

Monika...niemożliwe....3x sprawdzałam rozmiar bo wydawało mi sie to niemożliwe...te 2,0m były jeszcze tansze, cos kolo 13 zl o ile pamietam...ale jestem 101% pewna ze te ktore ogladałam to byly 2,60 bo u siebie zamawialam te same i takich szukalam...byłas w tym gliwickim LM ? bo oni mieli ceny promo na otwarcie i byly inne niz w pozostałych LM

nie ... ja bylam w zorach !!

i wlasnie 2,0 byly po 15,13 a 2,6 byly po 19,07 ... bez promocji zadnej !!

poza tym 60 za transport do rybnika ... no ale ja potrzebuje 100 szt i moze uda sie cos negocjowac - jutro tam jade bo z kierownikiem jestem umowiona!!

Tak to jest :) Jak postawisz mury i zalejesz stropy - tez bedzie sie wydawalo male.. Dopiero jak zrobisz tynki bedzie sie "powiekszac". A jak wstawisz jakis grat z obecnego mieszkania to zlapiesz sie za glowe bo w mieszkaniu zajmowal pol pokoju a w domu stoi w kacie i go bardzo nie widac ;)

mialam to samo - po tynkach i teraz po wylewkach przy wysprzatanym wnetrzu to sie tam robi placu ze hoho !!!

odnośnie płyt G-K, to w zeszlym roku jak mysmy kupowali były promocje w Obi, Praktikerze

i innych marketach a zwykly sklep budowlany w Szczerbicach bił ich cenami na głowe :) kupowalismy jakos po 18 zł z dowozem na miejsce

tak samo profile były o kilkadziesiąt groszy, a nawet złoty czasami dwa tansze niz w markecie !

Mea, jutro mam urodziny, więc weekend zalatany ;) Ale w przyszłym tygodniu sie odezwę i umowimy się na oględziny dachu:)

Jak usłyszycie o awanturze w UM w Jastrzebiu, to to będę ja :) Pozwolenie juz pewnie jest od kilku dni, ale za chiny ludowe nie można się tego dowiedzieć. Pani zajmująca się tym najpierw jest na chorobowym, potem zastępująca pani nic nie wie, potem nasza pani wraca ale jest wiecznie w terenie:mad: Jak dzisiaj nie dostanę wiadomosci: mamy pozwolenie, to się okaze ze ja jednak dupa wołowa nie jestem i potrafię zrobić trzęsienie ziemi :lol2:

Aga, a wpisałaś jego namiary do wątku z namiarami? :) Jak nie to wpisz proszę,bo jak przyjdzie czas to na pewno wezmiemy go pod uwagę, jako ze z j-bia :)

Właśnie to zrobiłam. Zapraszam jakby co na oględziny do nas. W sobotę będzie montaż więc jak będziecie na etapie oknien możecie podjechać i zobaczyć na żywo.

Święta prawda, miałam to samo, choć budowaliśmy bliźniaka to powierzchnia była 2 x większa, a wydawało się to malutkie. Gdy była wylana płyta fundamentowa to niemogliśmy z mężem sobie wyobrazić jak na takiej powierzchni mogą zmieścić się jeszcze dwa garaże (budynki łączone garażami), gdzie te pokoje?????? :jawdrop::jawdrop: Dopiero po tynkach jak trochę pojaśniało ( po czerwonych ścianach z porothermu) to się też powiększyło :lol2: