Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

ale sie narobiłam, rąk nie czuje....ale jak sie przejaśniło na działce :) i sarenka przyszła pooglądać jak działam...pod sam dom

przyszły tydzień ciężki....transporty płytek i zaczynamy z podłogami i łazienkami...nie moge sie doczekac efektów

macie jakies sprawdzone środki do pielegnacji gresow polerowanych ?

16,5 zwykla plyta i 29 za zielona kupione w TiC-u na kolejowej w rybniku, ceny brutto dokladnie z przed miesiaca i pelny wymiar 2,6m

kupuje w medremie na obwodnicy /polecil mi pan mieciu/

zwykla plyta z rigipsa 17,01 a zielona 25,4 ... i bardzo dobre ceny profili !!

lisek musi to wygladac kosmicznie :D

tylko ja bralem zwyklych 65szt a zielonych 7 ;) policz kto lepiej poleca!!! profile kupilem razem z welna 7,5zl za 4m cd60

ja mam profile za 8 ...

i ciagle szukam gdzie wziac welne ... 7,20 mam w handlobudzie ... a nie wszyscy maja superrocka w ofercie ...

no i wczoraj zajechaly moje kafle do lazienki gornej :) sa piekne!!

A my znaleźliśmy tynkarzy - 21 zł/m2, tynki cw, termin - druga połowa sierpnia.

AGA nr1 dzięki wielkie za zaangażowanie i pomoc, ale 5 zł różnicy na metrze to dla nas naprawdę dużo :)

Madzia11mk,

rozumiem, ale zanim zdecydujecie ostatecznie może porównajcie sobie "naocznie" jakość obu wykonawców ?

Jeśli Wy chcecie tynki c-w już tylko do pomalowania ( ! ) to w zależności jaka faktura Was interesuje ( 0,5 mm czy grubsze ) warto czasem dopłacić.

Wiem, co mówię.

Te co robi mój kolega ( 0,5 mm z "Doliny Nidy" - praktycznie niemal gładkie ) są naprawdę piękne .

Podjedźcie zobaczyć do niego do domu, to nic nie kosztuje w sumie.

Poza tym zawsze można z kolegą ponegocjować.

;)

Madzia11mk,

rozumiem, ale zanim zdecydujecie ostatecznie może porównajcie sobie "naocznie" jakość obu wykonawców ?

Jeśli Wy chcecie tynki c-w już tylko do pomalowania ( ! ) to w zależności jaka faktura Was interesuje ( 0,5 mm czy grubsze ) warto czasem dopłacić.

Wiem, co mówię.

No wlasnie.. Ludzie wybieraja najtansze tynki, a potem wygladzaja gladzia gipsowa, co jest moim zdaniem bezsensu - po pierwsze kosztuje, po drugie trwa, po trzecie niweluje podstawowa zalete tego tynku - jego twardosc i wytrzymalosc! Suma sumarum wychodzi drozej, a gladz ma to do siebie ze wystarczy ja czyms ostrym puknac i mamy biala dziurke :) Warto jednak to przemyslec i spytac jaka jest warstwa koncowa tego tynku (czy i czym zacieraja na gladko, czy moze zostawiaja chropowata powierzchnie zalezna od uziarnienia piasku jaki stosuja).

Matko, ale upał dzisiaj ....

Zajechałam się dzisiaj w tym ogrodzie.

:no:

Ja dzisiaj skosilem caly trawnik lacznie z moimi nieszczesnymi skarpami + wygrabienie i wywiezienie - z 10 taczek wyszlo tego zielska :) Na skarpach zaczyna mi rosnac mnostwo koniczyny - musze tam czesciej kosic.. albo kupic stado krolikow ;) Albo barana :p

Daga&Adam,

o tych tynkach c-w : dokładnie to wszystkim początkującym budującym / wykańczającym się powtarzam :

NA TYNKACH c-w ( JEŚLI MAJĄ BYĆ JUŻ TYLKO DO POMALOWANIA !!! ) się nie oszczędza, ludziska !

Potem się c-w nie podobają ( bo coś tam, coś tam, albo wykonawca średni ) i... robią na to gładzie jednak.

Bez sensu.

Uwierzcie starszym i bardziej doświadczonym.

:yes::rotfl::yes:

A propos trawnika :

Adaś, nie martw się tą koniczynką - czasami ona jest błogosławieństem dla naszych trawników ( zwłaszcza na naszych nieszczęsnych glinach ). :(

Pięknie trzyma wilgoć i "chłodzi" źdźbła traw podczas upałów.

Ostatnio są modne trawniki z domieszką koniczyny właśnie ( specjalne mieszanki ).

Ja odpuściłam już tępienie koniczynki.... i zaczynam być zadowolona z efektów.

;)

Madzia11mk,

Wiem, co mówię.

Te co robi mój kolega ( 0,5 mm z "Doliny Nidy" - praktycznie niemal gładkie ) są naprawdę piękne .

Podjedźcie zobaczyć do niego do domu, to nic nie kosztuje w sumie.

Poza tym zawsze można z kolegą ponegocjować.

;)

Tak, wszystko to rozumiem, i na pewno obejrzymy sobie jeszcze "prace" wybranego tynkarza a jak starczy czasu to i polecanego przez Ciebie.

Daga&Adam,

o tych tynkach c-w : dokładnie to wszystkim początkującym budującym / wykańczającym się powtarzam :

NA TYNKACH c-w ( JEŚLI MAJĄ BYĆ JUŻ TYLKO DO POMALOWANIA !!! ) się nie oszczędza, ludziska !

Potem się c-w nie podobają ( bo coś tam, coś tam, albo wykonawca średni ) i... robią na to gładzie jednak.

Bez sensu.

Uwierzcie starszym i bardziej doświadczonym.

:yes::rotfl::yes:

A propos trawnika :

Adaś, nie martw się tą koniczynką - czasami ona jest błogosławieństem dla naszych trawników ( zwłaszcza na naszych nieszczęsnych glinach ). :(

Pięknie trzyma wilgoć i "chłodzi" źdźbła traw podczas upałów.

Ostatnio są modne trawniki z domieszką koniczyny właśnie ( specjalne mieszanki ).

Ja odpuściłam już tępienie koniczynki.... i zaczynam być zadowolona z efektów.

;)

Hmmm u nas też dużooo koniczyny, na razie jakoś szczególnie się nią nie martwię bo wygląda zdecydowanie lepiej niż chwasty. U nas teren po uprawach (przed budową cały czas pole było obsiewane). Jak na razie nie mamy pomysłu na zagospodarowanie terenu a trochę tego jest, teren płaski, zero drzew. Coś trzeba będzie wymyślić :)

... U nas teren po uprawach (przed budową cały czas pole było obsiewane). Jak na razie nie mamy pomysłu na zagospodarowanie terenu a trochę tego jest, teren płaski, zero drzew. Coś trzeba będzie wymyślić :)

u nas, dokladnie tak samo jak u was. Pole tez bylo caly czas obsiewane. Teraz w miejscach gdzie niebylo kopane pod dom rosnie taka sobie trawka, ale jak narazie to raczej calosc przeoramy, przebronujemy zasiejemy trawke tzw. patelnia :) a dopiero z czasem moze jakies projektowanie ogrodu.

A zaczym sie do tego zabierzemy to pewnie AGA skonczy juz kierunek --> ogrody ;)