AGA NR 1 08.07.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Właśnie to zrobiłam. Zapraszam jakby co na oględziny do nas. W sobotę będzie montaż więc jak będziecie na etapie oknien możecie podjechać i zobaczyć na żywo. Agusia_x, Wy od Piotrka z Jastrzębia bierzecie sobie okna ( VEKA ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgreg74 08.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Czy ktoś chce się pozbyć piasku z wykopu? Potrzebuję ok 200 m3 do zasypania fundamentów. Okolice Wodzisławia. Możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.07.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Agusia_x, Wy od Piotrka z Jastrzębia bierzecie sobie okna ( VEKA ) ? Nie. My mamy okna z Bobrowników Będzińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ach, nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.07.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ale sie narobiłam, rąk nie czuje....ale jak sie przejaśniło na działce i sarenka przyszła pooglądać jak działam...pod sam dom przyszły tydzień ciężki....transporty płytek i zaczynamy z podłogami i łazienkami...nie moge sie doczekac efektów macie jakies sprawdzone środki do pielegnacji gresow polerowanych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 08.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 gdzie oprocz handlobudu warto pisac za plytami ?? 16,5 zwykla plyta i 29 za zielona kupione w TiC-u na kolejowej w rybniku, ceny brutto dokladnie z przed miesiaca i pelny wymiar 2,6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 08.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Słuchajcie, niezła jazda, jutro wrzucę fotę jak wygląda moja kostka z oknami antracytowaymi ocieplana styropianem grafitowym, ufo normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.07.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 16,5 zwykla plyta i 29 za zielona kupione w TiC-u na kolejowej w rybniku, ceny brutto dokladnie z przed miesiaca i pelny wymiar 2,6m kupuje w medremie na obwodnicy /polecil mi pan mieciu/ zwykla plyta z rigipsa 17,01 a zielona 25,4 ... i bardzo dobre ceny profili !! lisek musi to wygladac kosmicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 08.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 kupuje w medremie na obwodnicy /polecil mi pan mieciu/ zwykla plyta z rigipsa 17,01 a zielona 25,4 ... i bardzo dobre ceny profili !! lisek musi to wygladac kosmicznie tylko ja bralem zwyklych 65szt a zielonych 7 policz kto lepiej poleca!!! profile kupilem razem z welna 7,5zl za 4m cd60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.07.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 tylko ja bralem zwyklych 65szt a zielonych 7 policz kto lepiej poleca!!! profile kupilem razem z welna 7,5zl za 4m cd60 ja mam profile za 8 ... i ciagle szukam gdzie wziac welne ... 7,20 mam w handlobudzie ... a nie wszyscy maja superrocka w ofercie ... no i wczoraj zajechaly moje kafle do lazienki gornej sa piekne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 09.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 hmmm,,,, ja chcialem wnieść mała poprawkę odnośnie mojego postu dot. cen płyt. Żona wlasnie mnie poprawiła,,, to była 18 zł , ale minus od tego 5 % rabatu, wiec wychodzi jakies 17,10. Także prawie wszedzie jest duzo taniej niz w markecie, czasami nawet w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 09.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 A my znaleźliśmy tynkarzy - 21 zł/m2, tynki cw, termin - druga połowa sierpnia. AGA nr1 dzięki wielkie za zaangażowanie i pomoc, ale 5 zł różnicy na metrze to dla nas naprawdę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 A my znaleźliśmy tynkarzy - 21 zł/m2, tynki cw, termin - druga połowa sierpnia. AGA nr1 dzięki wielkie za zaangażowanie i pomoc, ale 5 zł różnicy na metrze to dla nas naprawdę dużo Madzia11mk, rozumiem, ale zanim zdecydujecie ostatecznie może porównajcie sobie "naocznie" jakość obu wykonawców ? Jeśli Wy chcecie tynki c-w już tylko do pomalowania ( ! ) to w zależności jaka faktura Was interesuje ( 0,5 mm czy grubsze ) warto czasem dopłacić. Wiem, co mówię. Te co robi mój kolega ( 0,5 mm z "Doliny Nidy" - praktycznie niemal gładkie ) są naprawdę piękne . Podjedźcie zobaczyć do niego do domu, to nic nie kosztuje w sumie. Poza tym zawsze można z kolegą ponegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Matko, ale upał dzisiaj .... Zajechałam się dzisiaj w tym ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.07.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Madzia11mk, rozumiem, ale zanim zdecydujecie ostatecznie może porównajcie sobie "naocznie" jakość obu wykonawców ? Jeśli Wy chcecie tynki c-w już tylko do pomalowania ( ! ) to w zależności jaka faktura Was interesuje ( 0,5 mm czy grubsze ) warto czasem dopłacić. Wiem, co mówię. No wlasnie.. Ludzie wybieraja najtansze tynki, a potem wygladzaja gladzia gipsowa, co jest moim zdaniem bezsensu - po pierwsze kosztuje, po drugie trwa, po trzecie niweluje podstawowa zalete tego tynku - jego twardosc i wytrzymalosc! Suma sumarum wychodzi drozej, a gladz ma to do siebie ze wystarczy ja czyms ostrym puknac i mamy biala dziurke Warto jednak to przemyslec i spytac jaka jest warstwa koncowa tego tynku (czy i czym zacieraja na gladko, czy moze zostawiaja chropowata powierzchnie zalezna od uziarnienia piasku jaki stosuja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Matko, ale upał dzisiaj .... Zajechałam się dzisiaj w tym ogrodzie. Ja dzisiaj skosilem caly trawnik lacznie z moimi nieszczesnymi skarpami + wygrabienie i wywiezienie - z 10 taczek wyszlo tego zielska Na skarpach zaczyna mi rosnac mnostwo koniczyny - musze tam czesciej kosic.. albo kupic stado krolikow Albo barana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Daga&Adam, o tych tynkach c-w : dokładnie to wszystkim początkującym budującym / wykańczającym się powtarzam : NA TYNKACH c-w ( JEŚLI MAJĄ BYĆ JUŻ TYLKO DO POMALOWANIA !!! ) się nie oszczędza, ludziska ! Potem się c-w nie podobają ( bo coś tam, coś tam, albo wykonawca średni ) i... robią na to gładzie jednak. Bez sensu. Uwierzcie starszym i bardziej doświadczonym. A propos trawnika : Adaś, nie martw się tą koniczynką - czasami ona jest błogosławieństem dla naszych trawników ( zwłaszcza na naszych nieszczęsnych glinach ). Pięknie trzyma wilgoć i "chłodzi" źdźbła traw podczas upałów. Ostatnio są modne trawniki z domieszką koniczyny właśnie ( specjalne mieszanki ). Ja odpuściłam już tępienie koniczynki.... i zaczynam być zadowolona z efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 09.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Madzia11mk, rozumiem, ale zanim zdecydujecie ostatecznie może porównajcie sobie "naocznie" jakość obu wykonawców ? Jeśli Wy chcecie tynki c-w już tylko do pomalowania ( ! ) to w zależności jaka faktura Was interesuje ( 0,5 mm czy grubsze ) warto czasem dopłacić. Wiem, co mówię. Te co robi mój kolega ( 0,5 mm z "Doliny Nidy" - praktycznie niemal gładkie ) są naprawdę piękne . Podjedźcie zobaczyć do niego do domu, to nic nie kosztuje w sumie. Poza tym zawsze można z kolegą ponegocjować. Tak, wszystko to rozumiem, i na pewno obejrzymy sobie jeszcze "prace" wybranego tynkarza a jak starczy czasu to i polecanego przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 09.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Daga&Adam, o tych tynkach c-w : dokładnie to wszystkim początkującym budującym / wykańczającym się powtarzam : NA TYNKACH c-w ( JEŚLI MAJĄ BYĆ JUŻ TYLKO DO POMALOWANIA !!! ) się nie oszczędza, ludziska ! Potem się c-w nie podobają ( bo coś tam, coś tam, albo wykonawca średni ) i... robią na to gładzie jednak. Bez sensu. Uwierzcie starszym i bardziej doświadczonym. A propos trawnika : Adaś, nie martw się tą koniczynką - czasami ona jest błogosławieństem dla naszych trawników ( zwłaszcza na naszych nieszczęsnych glinach ). Pięknie trzyma wilgoć i "chłodzi" źdźbła traw podczas upałów. Ostatnio są modne trawniki z domieszką koniczyny właśnie ( specjalne mieszanki ). Ja odpuściłam już tępienie koniczynki.... i zaczynam być zadowolona z efektów. Hmmm u nas też dużooo koniczyny, na razie jakoś szczególnie się nią nie martwię bo wygląda zdecydowanie lepiej niż chwasty. U nas teren po uprawach (przed budową cały czas pole było obsiewane). Jak na razie nie mamy pomysłu na zagospodarowanie terenu a trochę tego jest, teren płaski, zero drzew. Coś trzeba będzie wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 09.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 ... U nas teren po uprawach (przed budową cały czas pole było obsiewane). Jak na razie nie mamy pomysłu na zagospodarowanie terenu a trochę tego jest, teren płaski, zero drzew. Coś trzeba będzie wymyślić u nas, dokladnie tak samo jak u was. Pole tez bylo caly czas obsiewane. Teraz w miejscach gdzie niebylo kopane pod dom rosnie taka sobie trawka, ale jak narazie to raczej calosc przeoramy, przebronujemy zasiejemy trawke tzw. patelnia a dopiero z czasem moze jakies projektowanie ogrodu. A zaczym sie do tego zabierzemy to pewnie AGA skonczy juz kierunek --> ogrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts