GabrysiaBP 10.07.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Aga proszę Cię nie wkładaj mi dziecka do brzucha,żadne nieporozumienie.Tak telefonicznie to kontaktuje się z nim mój mąż,bo wydzwania do niego.Nie było żadnej informacji ze strony p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 pana Przemka,że nie przyjedzie.A problem z prądem to był raz,bardzo dawno temu i od tego czasu już nic się nie dzieje.Głupia wymówka.Adiqq właśnie tak jak piszesz kontakt był super,ale do momentu zapłacenia za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.07.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 kontakt był super,ale do momentu zapłacenia za wszystko. skąd ja to znam.....dlatego teraz nawet jesli ekipa wydaje sie super i wszystko idzie gładko...NIE PŁACĘ 100%...nawet teoretycznie po zakończeniu prac....daję sobie kilka-kilkanaście dni na sprawdzenie...czasem te kilkanaście dni to za mało bo potrzeba miesięcy....ale jeśli spodziewacie się albo wykonawca powie ze może bedzie trzeba coś poprawić po czasie...NIE PŁACIĆ 100% za robociznę...dobry fachowiec na to pójdzie szkoda ze nie robiłam tak od początku....nie czekałabym 4 miesięcy na naprawienie przeciekającego przy kominie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 10.07.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 GabrysiaBP,nie wkładam Ci dziecka do brzucha.Wyraziłam tylko swoją opinię, że to nie w stylu "INASTALMEXU".Nie znam nikogo, kto by się na nich żalił - Ty jesteś pierwsza, stąd moje zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Szkoda,że moja kuzynka tutaj nie pisze,byłaby druga.Nie w tym rzecz,że się Tobie skarżyć,bo przecież to absolutnie nie Twoja wina.Tobie zrobili dobrze i jesteś zadowolona i doskonale to rozumiem.U nas tynki i wylewki też były zrobione dobrze i dalej polecam ekipę,a wiem,że już u innych trochę dali ciała.Zrobię tak jak radzi Adiqq,napiszę oficjalne pismo i zawiozę do prezesa Instalmexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.07.2011 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Gabrysiu u mnie tynki i wylewki tez zrobione sa swietnie chociaz z samymi tynkarzami troche przebojow mialam ... ale na pana Adama slowa zlego powiedziec nie dam Sylwek za to jest wqrwiajacy ze swoja gadka ale do przezycia wylewki robili tez u moich przyjaciol i tez IGŁA no i szef ekipy wylewkowej - rewelka !! gosc dla którego słowo "tego sie nie da" wogole nie istnieje a co do placenia ... za wylewki powiedzialam ze zaplace jak troche przeschna ... chcialam wiedziec ze nic ne jest skiepszczone i dopiero teraz po tyg mam sie umowic do placenia /chyba nawet dzis z tego co pamietam :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.07.2011 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 a jeszcze odnosnie instalmexu ... podsluchalam kiedys u nich rozmowe pt "zostaw ten tel i nie odbieraj bo tam maja tylko same problemy !!" pozwolilam sobie zj...ba c pana ktory to powiedzial ae jakos sie nei wzruszyl ... moj komentarz byl taki "cale szczescie ze nei robicie u mnie bo zycia byscie nie mieli ze mna!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 11.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ahoj no to moze skreslic Instalmex z listy polecanych (nie dosc ze ceny z kosmosu maja bo u mnie policzyli 30% drozej niz Gienek na tym samym osprzecie) BTW jak sie daje ciala to sie jest grzecznym i wszystko naprawia, a nie olewa klienta bo zaplacil, no masakra jak z Olszarem i Ewus. Gabrysiu pisemko do nich i niech sie podpisza ze przyjeli (zeby jakas podkladka byla) zazwyczaj to pomaga BTW nadmien ze ich obsmarujesz na najwiekszym forum budowlanym w regionie (a tego to sie juz zaczynaja wszyscy bac, bo o tym jak Olszar dal ciala u Ewus to ja sie od instalatora dowiedzialem, net to potega) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.07.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 porusze temat farb. Czy ktos z was juz sie rozgladal za farbami? My bylismy w jednym z rybnickich sklepow i pan odradzal nam farby lateksowe na rzecz akrylowych w nowo wybudowanym domu. Macie jakies doswiadczenia z Tukurila czy Teknos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 porusze temat farb. Czy ktos z was juz sie rozgladal za farbami? My bylismy w jednym z rybnickich sklepow i pan odradzal nam farby lateksowe na rzecz akrylowych w nowo wybudowanym domu. Macie jakies doswiadczenia z Tukurila czy Teknos? Tikkurila to Beckers. Obie jak dla mnie najwyzsza polka. Maluje tylko Tikkurila matem i jestem b. zadowolony IMHO tylko lateks - jest zmywalny, lepiej kryje i ma ladniejsza fakture pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.07.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 porusze temat farb. Czy ktos z was juz sie rozgladal za farbami? My bylismy w jednym z rybnickich sklepow i pan odradzal nam farby lateksowe na rzecz akrylowych w nowo wybudowanym domu. Macie jakies doswiadczenia z Tukurila czy Teknos? No myśmy nie strzelili w tak wysoko półkę ,,, kupiliśmy Nobilesa - Pory Roku, no i nie narzekamy. Elegancko pokryte, kolory b.ładne. A i z ceną nam się udało bo w tym czasie kiedy kupowaliśmy to była promocja w LM i cena była niższa o ok.7 - 8 zł na puszczce niż w okolicznych sklepach po rabacie, więc naprawde opłacilo sie nam jechac aż do Żor po farby, bo paliwo sie spłacilo i na 2 x 0,7 dla malarza było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.07.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Beckersem wlasnie malowalem wczesniejsze mieszkanie i faktycznie farba super kryla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 szkoda ze nie robiłam tak od początku....nie czekałabym 4 miesięcy na naprawienie przeciekającego przy kominie dachu chocbym widział naszą przygodę z kominem bardzo długoooo musieliśmy dzwonić i prosić sie p. Sikore aby ktos przyjechał i naprawił 2 kominy, które przeciekały, jeden tak se a z drugiego to sie aż lało strumieniem Po długim czasie oczekiwan zjawili sie okazalo sie ze jakies "młodziki" zawijali komin blachą i nawiertali z 40 dziur z czego tylko np. 20 wykorzystali a pozostałymi leciało sobie woda. Także po założeniu nowego uszczelnienia i blachy było już ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 porusze temat farb. Czy ktos z was juz sie rozgladal za farbami? My bylismy w jednym z rybnickich sklepow i pan odradzal nam farby lateksowe na rzecz akrylowych w nowo wybudowanym domu. Macie jakies doswiadczenia z Tukurila czy Teknos? nam malarz powiedział - tylko Beckers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 hehe na nasze przeciekania dekarz reagowal natychmiast /tak btw to musze sprawdzic czy naprawil rynne bo nas nie bylo jak to robil :)/ ale gosc podpadl na wejsciu z ta wiezba i teraz je mi8 z reki co do instalmexu ... pozostawilabym pod rozwage ... moze jakis delikatny dopisek pt "drogo i na wlasna odpowiedzialnosc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 chocbym widział naszą przygodę z kominem bardzo długoooo musieliśmy dzwonić i prosić sie p. Sikore aby ktos przyjechał i naprawił 2 kominy, które przeciekały, jeden tak se a z drugiego to sie aż lało strumieniem Po długim czasie oczekiwan zjawili sie okazalo sie ze jakies "młodziki" zawijali komin blachą i nawiertali z 40 dziur z czego tylko np. 20 wykorzystali a pozostałymi leciało sobie woda. Także po założeniu nowego uszczelnienia i blachy było już ok. u nas na szczęście sie nie leje ale po dużej ulewie zacieki są...ale teraz juz mamy na jednym k-g położone wiec nie moze nawet zaciekać kurcze no ! specjalnie nie mam jeszcze płyt dokladnie wokol komina obrobionych zeby najpierw to naprawili dekarze....ale jak długo mozna czekać ale mój błąd - świetnie zrobili więc zapłąciłam za całą robotę....a przecieki wyszły po kilku tygodniach...trzeba było poczekać na ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.07.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 u nas było tak samo, normalnie to mocno sie nie lało.... gorzej było zimą jak leżał śnieg na dachu a potem zaczął topniec,, to woda wtedy woda zaczęła sie lać ale juz jest OK. Na szczęście naprawili to przed położeniem płyt K-G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 obrobki komina beda przeciekac zawsze bez znaczenia na wykonawce. Caly dach sie rusza, drzewo jeszcze pracuje a dom powoli siada wiec sylikon kominowy przy blachach ma prawo odejsc. Nam kierownik bud. powiedziala ze to ustapi ale do tego czasu trzeba tam wyjsc i sobie to objechac co jakis czas silikonem. Owszem, jak leci strumieniami to jest cos nie tak, ale jak tylko lekko zawilgocieje przy ulewie to nic strasznego sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 11.07.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no mineło juz 1,5 roku i na szczescie juz nic nieleci.... starczyło tylko komin dobrze obrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.07.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 My pomalowaliśmy wszystko magnatem i jestem bardzo zadowolona.Kryje po pierwszym razie,kolory wybraliśmy bardzo żywe jak to niektórzy określają,bardzo dobrze się nią maluje.Co do Instalmexu to brak mi słów i już nic nie mówię,po prostu piszę i zawiozę pismo i czekam na rozpatrzenie reklamacji.Nie bardzo nam się podoba podlewać trawnik gorącą wodą! Aha myślę,że oni doskonale wiedzą,że ich tutaj nie polecam,zreszą przed chwilą rozmawiałam z kuzynką,która prosiła,żebym nie wypowiadała przy niej imienia P..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts