preem82 18.07.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Queene, w jedną noc zeżarły WSZYSTKIE moje wrzosy ( około 60 - 70 sztuk ) i trzmieliny[/u], hahaha !!! I już się nie lubimy za bardzo. oj oj, to musiały byc bardzo głodne postaw im paśnik to zostawia twoje wrzosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Maciek to jest cos takiego: http://allegro.pl/flex-listwa-podlogowa-do-lukow-profil-profile-step-i1718370746.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 my zamierzamy dac takie, bo po 1. mocowanie jest GIT, jakies dobry klej montażowy i bedzie gites, a po 2. mozliwosc niwelacji rożnicy poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Maciek to jest cos takiego: http://allegro.pl/flex-listwa-podlogowa-do-lukow-profil-profile-step-i1718370746.html aaa, juz kumam tylko dolna czesc tych listew by trza bylo dac jakos pod panel i kachle, ostatecznie wszystko kleilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 aaa, juz kumam tylko dolna czesc tych listew by trza bylo dac jakos pod panel i kachle, ostatecznie wszystko kleilem no wlasnie,,, ja na bank dam pod panele choc one tego i tak nieprzytrzymią, a pod kachle sie zobaczy, jak sie mi uda wyszkrobac klyj to tez, a jak nie to utna z jednej strony ta "choinka" i tyla. Ogólnie zamierzom to przykleic jakims dobrym klejem beton-plastik i dociążyć na jeden dzien. A potem wepna listwa i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mea po pierwsze to lustra zamawiałam u bardzo miłego gościa koło tego ronda na Św.Józefa(za budozbytem)koło stacji lpg.Po drugie kto jest na zdjęciu obok apaczowej żony(trzy osoby)Po trzecie gdzie jest na zdjęciu adam i danka z mężemPo czwarte maila mojego masz to wyślij ten artykuł.Po piąte to pozdrawiam z nowej sypialni ha,ha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.07.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no wlasnie,,, ja na bank dam pod panele choc one tego i tak nieprzytrzymią, a pod kachle sie zobaczy, jak sie mi uda wyszkrobac klyj to tez, a jak nie to utna z jednej strony ta "choinka" i tyla. Ogólnie zamierzom to przykleic jakims dobrym klejem beton-plastik i dociążyć na jeden dzien. A potem wepna listwa i powinno byc ok bardzo chetnie zobaczyla bym to na zywo !! boje sie straszliwie tego wiercenia ... a my jeszcze mamy troche g-k scianek do wiercenia w podloge !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mea po pierwsze to lustra zamawiałam u bardzo miłego gościa koło tego ronda na Św.Józefa(za budozbytem)koło stacji lpg. Po drugie kto jest na zdjęciu obok apaczowej żony(trzy osoby) Po trzecie gdzie jest na zdjęciu adam i danka z mężem Po czwarte maila mojego masz to wyślij ten artykuł. Po piąte to pozdrawiam z nowej sypialni ha,ha.... po pierwsze - sprawdze ... w boguszowicach gosc 3 duze lustra wycenil na tysiaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po drugie - Aga nr 1 madzia i jej maz po trzecie - adam nas olal a danuska sie spoznila na fote !! /wiem wiem nie wykazalam sie tym razem w char nadwornego fotografa ale to wszystko przez transport gratis!!/ po czwarte - wrzuce moze tu po piate - kurna zazdroszcze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Queene, aaaaa, oki to luz - niech żrą do woli te chwasty, hahaha ! Preem82, to niegłupi pomysł z tym dokarmianiem, bo u mnie to te "bestie" żarłoczne na maksa. Przychodzą dosłownie całymi stadami. To jeszcze nic - przyłażą też pod sam dom jeszcze : zające, bażanty, kuny i.... lis. Rudzielec ( wyjątkowej urody skubaniec ) przychodzi w nocy nawet na mój taras ! Przygląda się mojej psince, nam i mogę śmiało powiedzieć... że od jakiegoś czasu to już się lubimy nawet. Bo roślin nie żre a inwentarza nie posiadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 wezcie slijcie mi na maila adresy prosze !! oszczedzicie mi przepisywania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mea a obok Agi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 18.07.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 bardzo chetnie zobaczyla bym to na zywo !! boje sie straszliwie tego wiercenia ... a my jeszcze mamy troche g-k scianek do wiercenia w podloge !! niema problemu jak bede po zakupach i po montażu to serdecznie zapraszamy dam ci znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.07.2011 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 mea a obok Agi?? Madzia i jej maz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 19.07.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, mam pytanka dotyczące więźby dachowej.. .1.Czy przy zakupie drewna na więźbę sugerowaliście się gatunkiem drewna (świerk, sosna) czy raczej nie?2. Robiliście podbitkę czy nadbitkę?3. Z swego doświadczenia który tartak polecacie ze względu na terminowość i ofertę cenową. 4. Który tartak najlepiej omijać?Z góry dziękuję za podpowiedzi czy to na forum czy na priv:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 19.07.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, mam pytanka dotyczące więźby dachowej.. . 1.Czy przy zakupie drewna na więźbę sugerowaliście się gatunkiem drewna (świerk, sosna) czy raczej nie? 2. Robiliście podbitkę czy nadbitkę? 3. Z swego doświadczenia który tartak polecacie ze względu na terminowość i ofertę cenową. 4. Który tartak najlepiej omijać? Z góry dziękuję za podpowiedzi czy to na forum czy na priv:-) Pozdrawiam Ad1. Sosna twardsza i chyba lepsza na wiezbe (ale nie taka prosta jak swierk) ale swierk tanszy Ad2. Podbitka to raczej po ociepleniu Ad3. Ja bralem w euroclasie w czyzowicach terminowo i w fajnej cenia ale mam tam znajomych wiec moze dla mnie tak bylo Ad4. Raz wzialem pare desek ze skladu na wodzislawskiej (niedaleko nissana) i to taki schrot byl ze lepiej omijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No uf jestem! Niestety na spotkaniu byc nie moglem Zobaczymy sie nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Za 100m2 podłogówki(700mb rurek,samo rozłożenie rurek+podpięcie do rozdzielacza ) dostałem ofertę na 1500zł.Koszt rurek to ok.2,5-3zł/mb. Robiac pierwszy raz - 700mb rurki polozysz i podlaczysz w dwa, gora trzy popoludnia/wieczory. Robiac drugi raz - jak masz pomocnika wyrobisz sie nawet w jeden dzien ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 19.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam Jestem przed montażem parapetów wewnętrznych. Jak Wam montowano parapety wewnętrzne z marmuru lub konglomeratu na ścianie z porothermu. Czym go mocowano - pianką, zaprawa lub czymś innym. Co z otworami w porothermie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 za drugim razem to juz byly 2h, wiedzialem jak rozebrac kuchnie, klej pod plytka nie wyschnal do konca, a kolo tej plytki mialem juz odkute bo byla zaraz kolo niej tylko bylo zagiecie i sie przeliczylem ;d wiem jedno ze juz nigdy w podlogach nie bede wiercil tylko wszystko na klejach montazowych, latwiej, szybciej i bezpieczniej i trzyma na calej dlugosci a nie telko punktowo tam gdzie wkret! klej montazowy w dodatku kosztuje 10zl Ja tez mam wszystko na klejach - byle jak najbardziej elastycznych bo poodlazi z czasem Nawet nie dlatego ze latwiej czy szybciej tylko akurat prawie we wszystkich progach mam dylatacje wylewek i kolki ni cholery nie trzymaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam Jestem przed montażem parapetów wewnętrznych. Jak Wam montowano parapety wewnętrzne z marmuru lub konglomeratu na ścianie z porothermu. Czym go mocowano - pianką, zaprawa lub czymś innym. Co z otworami w porothermie. Pozdrawiam. Ja mam drewnopodobne ale zasadniczo montaz jest podobny. Musisz zostawic 1-2cm "luzu" na pianke - nie daj sobie zamontowac parapetow na sam klej bo parapety beda nieprzyjemnie chlodne. Jak luzu jest wiecej - mozna najpierw wyrownac klejem / zaprawa. Ja oparlem parapet na specjalnych klinach montazowych (takich jak uzywaja do okien), na gorze deska i co metr kantowka do gornego glifu jako zastrzal zeby pianka nie wybrzuszyla / podniosla parapetu. Potem mozna spokojnie dol opianowac Jezeli masz okna montowane z listwa podokienna to parapet powinien byc docisniety do tej listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts