agusia_x 19.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 agusia_x mamy podobną instalację, do tego kilka kaloryferów również w piwnicy i na parterze i znajomemu płacimy 4,5 tys. za samą robociznę Zdecydowaliśmy się na firmę od kumpla. Stanęliśmy na kwocie 130 zł za punkt. Nie wiem czy dużo czy mało, ale zdecydowało to, że może wejść z ekipą od czwartku, a nam jakoś ostatnio zaczęło się spieszyć :D:D W międzyczasie instalacja centralnego odkurzacza i od połowy sierpnia tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Robiac pierwszy raz - 700mb rurki polozysz i podlaczysz w dwa, gora trzy popoludnia/wieczory. Robiac drugi raz - jak masz pomocnika wyrobisz sie nawet w jeden dzien ;> Zdaję sobie z tego sprawę i tak zrobię Oferta była na rozłożenie rurek na pierwszym zbrojeniu w płycie,nie chciało by mi się biegać po siatce i to,ze robię pierwszy raz a ekipa by czekała z dalszą pracą na mój eksperyment Prawdopodobnie zrobię jednak dodatkową wylewkę i wtedy będzie chwila czasu na własną inwencję twórczą podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 19.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Bo ja nie, hehe. ;)I jak przychodziły sarenki to początkowo rozczulałam się i cieszyłam jak dziecko... a teraz zgrzytam zębami ze złości na ich widok, hahahaha ! Wystarczyła mi jedna noc : jak w jedną noc zeżarły WSZYSTKIE moje wrzosy ( około 60 - 70 sztuk ) i trzmieliny, hahaha !!! I już się nie lubimy za bardzo. Hehe, u mnie to samo. Dookoła same pola i łąki, saren i innych zwierzaków od groma. Posadziłam sobie 4 drzewka brzoskwiń, które dostałam w prezencie od sąsiada i też się do nich dorwały. Dlatego planuję cokolwiek robić z ogrodem dopiero jak będzie płot, bo wcześniej nie ma to najmniejszczego sensu. A sarenki i tak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja też. Kocham zwierzęta. Ale... docelowy ogród odłożony do czasu postawienia ogrodzenia. Podobno są jeszcze inne sposoby - środki ( m.in. chemiczne ) odstraszające zapachem sarny, zające, gryzonie itp. Zamierzam wypróbować. O efektach na pewno Wam napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 19.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Podobno są jeszcze inne sposoby - środki ( m.in. chemiczne ) odstraszające zapachem sarny, zające, gryzonie itp. Zamierzam wypróbować. O efektach na pewno Wam napiszę. kolega kupił taki "odstraszacz" na koty jakis żel w kulkach, który "niby" mial kotki odstraszacz. niestety efekt marny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Oj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 19.07.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ahhhh,,,, potem se kupił taki mały elektroniczny odstraszacz o wysokośći kolo 50 cm i kształcie walca,,, ma wbudowana fotokomorke i jesli obok przechodzi jakis mały "zwierz" to piszczy i odstrasza. Ale czy tak naprawde to działa ,,, hmmmm wydaje mi sie ze nie zabardzo, bo kotki jak chodziły to chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ahhhh,,,, potem se kupił taki mały elektroniczny odstraszacz o wysokośći kolo 50 cm i kształcie walca,,, ma wbudowana fotokomorke i jesli obok przechodzi jakis mały "zwierz" to piszczy i odstrasza. Ale czy tak naprawde to działa ,,, hmmmm wydaje mi sie ze nie zabardzo, bo kotki jak chodziły to chodzą Najlepszy jest pies nie lubiacy kotow http://szyna.civ.pl/gauss2.jpg Moj zadnemu nie przepusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 19.07.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Najlepszy jest pies nie lubiacy kotow http://szyna.civ.pl/gauss2.jpg Moj zadnemu nie przepusci no ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 19.07.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 jak dawaliście folie moletowaną jako izolacje poziomą wyrównywali Wam ściany fundamentowe zaprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 19.07.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 wezcie slijcie mi na maila adresy prosze !! oszczedzicie mi przepisywania !! nie mam twojego maila więc posyła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 19.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Nam od wczoraj robią ze słupem. Mamy juz kabel zakopany w ziemi, ale jeszcze nie zdjęli tego starego. Więc okablowani jesteśmy elegancko. Nikt nie ma na działce tyle kabli co my:lol2: Queenie, super masz z tą sarenką. Oby ta przyjaźń byla jak najdłuższa i nie skończyła się jak u Agi Adam, super masz pieska I przy okazji zobaczyłam kawałek podłogi, o co prosiłam juz sto lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 19.07.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wiem ze to moze głupie pytanie. ale mam ścianę kominową w kuchni i nawiasem mówiąc to jedyna cała ściana ( bez okien, drzwi i otworów).No i dopiero teraz zastanawiam sie gdzie powiesić szafki wiszące?. Czy na kominowej ścianie moze coś wisieć , boję sie ze mozna uszkodzić komin? Poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 19.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wiem ze to moze głupie pytanie. ale mam ścianę kominową w kuchni i nawiasem mówiąc to jedyna cała ściana ( bez okien, drzwi i otworów).No i dopiero teraz zastanawiam sie gdzie powiesić szafki wiszące?. Czy na kominowej ścianie moze coś wisieć , boję sie ze mozna uszkodzić komin? Poradźcie przede wszystkim z czego masz komin? z cegły czy systemowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 19.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ale nawet jak murowany z normalnej cegły, to jeśli cegła jest na leżącą, tak sie zazwyczaj muruje komin, to ma ona 120 mm. Na to jeszcze tynk, jakies 10-20 mm. wiec razem masz jakies 140mm i jesli w tym wywiercisz otwór 80 mm głęboki to spokojnie ci zostaje 60 mm "mięsa". A druga rzecz zawsze mozesz dziury wywiercic pomiedzy kanałami kominowymi, jeśli ci tak spasuje. Ja na przykład jak montowałem grzejnik łazienkowy to dziury wierciłem pomiedzy kanałami wentylacyjnymi, czyli w pełnej cegle. Akurat mi tak spasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Adam, super masz pieska I przy okazji zobaczyłam kawałek podłogi, o co prosiłam juz sto lat temu yyyyyyyyeeee? Nie pamietam zebys o podloge prosila! Ale mam skleroze wiec moze.. Tam akurat podloga uciaprana i zakurzona mocno Troche lepiej widac np. na tym zdjeciu (oczywiscie piechol na pierwszym planie): http://szyna.civ.pl/gauss3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 19.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wylewkę przemysłową cienką i mocną robił ktoś?Okazało się, że taras (5m2) za bardzo ociepliłem i wylewkarze mi go ze spadem nie wyleją, bo w najcieńszym miejscu jest 2 cm. Robił ktoś na jakimś konkretnym produkcie? Taras już zaizolowany, także styroduru już nie będę zrywał (dałem 3x5 cm, mogłem 2x5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 20.07.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Napisz do Ewus - moze Ci bedzie mogła pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 20.07.2011 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Daga&Adam, psiuńcio boski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 20.07.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Adam, on się uśmiecha na tym zdjęciu czy sie jeszcze nie obudziłam? Pytałam kiedyś o podłogę,bo ciekawiło mnie jaką masz kolorystykę w domu przy orzechowych oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts