preem82 21.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 my mamy gres techniczny, ale nie impregnowalismy go. Narazie jakos specjalnie sie nie brudzi po każdym ładowaniu zasobnika pieca podłoga jest zmywana wiec ogolnie jest czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Cholerna pogoda :mad: Ja w domu z Młodym, Mąż walczy z elektryką, na szczęście ma do pomocy kolegę. Poddasze skończone, został parter i piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Acha - nie ma ktoś pożyczyć otwornicy do betonu do puszek fi60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 21.07.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Maciek jaki masz kolor i gdzie kupowałeś, to jest jakaś grubsza wersja do garazu, kwestia czy jakis antyposlizgowy jest. nie wiem, kolor jakis pospolity bez, chyba 8mm gruby z folwareckiej w zorah, oczywiscie nie jest sliski i mam go tylko w kotlowni i spizarce, garaz moze kiedys tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 21.07.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Acha - nie ma ktoś pożyczyć otwornicy do betonu do puszek fi60? otwornica kosztuje 30 zl ale jak chcesz mozesz wpasc do jankowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 21.07.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Są jakieś wymagania odnośnie miejsca instalacji rozdzielacza do ogrzewania podłogowego? Mogę go umieścić w pomieszczeniu gospodarczym czy kotłowni gdzie nie ma podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.07.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Acha - nie ma ktoś pożyczyć otwornicy do betonu do puszek fi60? my chyba mamy ... nie wiem czy nawet nie mamy jedna taka na zbyciu ... ale zadzwonie jeszcze do meza !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Są jakieś wymagania odnośnie miejsca instalacji rozdzielacza do ogrzewania podłogowego? Mogę go umieścić w pomieszczeniu gospodarczym czy kotłowni gdzie nie ma podłogówki? oczywiscie ze mozesz ... tylko z automatu beda ci rurki szly w podlodze bo jakos isc musza !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 lider6 słyszałam że spotykasz się z "naszym" tynkarzem jesteś już nim umówiony na jakiś konkretny termin tynkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 co jaki czas trzeba powtarzać te impregnację?, że tez nic nie może być bez dodatkowej roboty i kosztów - po ile te środki do impregnacji, bo może warto dołożyc do czegoś , czego nie trzeba impregnować zaimpregnowałam najtanszym srodkiem z marketów, Sanofi chyba, 22 zl za butelke, zuzyłam pół na 30m2, przeleciałam waŁKIiem do malowania takim z gąbki całość, jak bede miec czas to machne drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 21.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 oczywiscie ze mozesz ... tylko z automatu beda ci rurki szly w podlodze bo jakos isc musza !! A jeżeli chciałabym położyć podłogówkę jeszcze dodatkowo tylko w łazience na poddaszu to chyba muszę dać tam drugi rozdzielacz. Nie da się tego podłączyć do tego z parteru, tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 A jeżeli chciałabym położyć podłogówkę jeszcze dodatkowo tylko w łazience na poddaszu to chyba muszę dać tam drugi rozdzielacz. Nie da się tego podłączyć do tego z parteru, tak mi się wydaje. da się. U nas jest rozdzielacz na parterze a rurki mamy pociągnięte równieŻ na poddasze (na razie tylko pro forma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 21.07.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 da się. U nas jest rozdzielacz na parterze a rurki mamy pociągnięte równieŻ na poddasze (na razie tylko pro forma) Hmmm, z tego co wyczytałam w necie to piszą, że rozdzielacz nie powinien być niżej niż rurki, bo grozi to częstym zapowietrzaniem. Chyba trzeba się podpytać jakiegoś fachowca :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.07.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no to nie wiem u nas nieprędko (jeśli w ogóle) te rurki w góre będą wykorzystane więc nie interesowałam sie tym dogłębnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 21.07.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Pogoda rewelka, w sam raz na robienie elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 21.07.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Liski, robicie już elewację ? Agusia, ja mam dom parterowy z poddaszem użytkowym. Mam dwa rozdzielacze - na dole i na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.07.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 A jeżeli chciałabym położyć podłogówkę jeszcze dodatkowo tylko w łazience na poddaszu to chyba muszę dać tam drugi rozdzielacz. Nie da się tego podłączyć do tego z parteru, tak mi się wydaje. u nas jest lazienka na gorze podlaczona do rozdzielacza na parterze ... na gorze mam tylko rozdzielacz do kaloryferow z goraca woda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.07.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Pogoda rewelka, w sam raz na robienie elewacji jak by ci to powiedziec ... w koncu mamy lipiec !! czego sie spodziewales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 21.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Madziu11mk, trzymam kciuki za Ciebie, małża, kolegę.... i instalację, hahaha ! lider6 słyszałam że spotykasz się z "naszym" tynkarzem jesteś już nim umówiony na jakiś konkretny termin tynkowania? A podjechaliście też zobaczyć tynki od Piotrka ( Jastrzębie ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.07.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 jak na gorze tylko 1 petla , to od biedy moze byc z rozdzielacza na parterze... generalnie zaleca się montować rozdzielacz na kondygnację - wiąże się to z rożnicą ciśnienia słupa wody ble,ble,ble jak bedziesz miała zasilone z rozdzielacza z parteru, to obiegówka bedzie musiała być mocniejsza, co za tym idzie, na całym parterze będzie ci szybciej płynąć woda...zawsze potem trzeba się nakombinować i regulowac dodatkowo.... ja mam wlasnie jedna pentle na gorze i robienie rozdzielacza i pompy sie nie oplacalo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts