czp01 23.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam. Poszukuję pilnie solidnego i fachowego dekarza z okolic Rybnika. Przemakają mi trochę dwa kominy jeden systemowy a drugi murowany - obydwa obłożone płytkami klinkierowymi i zakończone betonowymi czapami. Należałoby zaizolować te czapy oraz zrobić obróbkę blacharską no i jakoś zaimpregnować całość kominów i je uszczelnić. ( oczywiście zdaję się tu na mistrza dekarskiego bo być może trzeba jeszcze coś poprawić). Proszę o pilny kontakt i namiary na dobrego fachowca w tej dziedzinie - bo znowu zacznie lać i będzie przeciekać. !!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 23.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 no i ODSZCZEKUJE GLOSNYM HAU HAU !! jak jeszcze raz ktos madry wlasnym doswiadczeniem powie ze COS TRZEBA ZROBIC NATYCHMIAST to ja nie bede sie stawiac tylko bede robic !!! pije do folii na oknach ... miwil adam i adiqq zeby zdjac tasmy przed tynkami, mowili ale moj maz stwierdzil ze lepiej nie bo tynkarze poniszcza !! no i posluchalam niedoswiadczonego meza zamiast doswiadczonych kolegow ... dzis to odszczekuje i przyznaje sie do klecia!! ZDECYDOWANIE POLECAM POSCIAGANIE TASM Z OKIEN PRZED TYNKOWANIEM !!! hehe, pomysl co byloby jakbys to jeszcze pozniej robila.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 hehe, pomysl co byloby jakbys to jeszcze pozniej robila.... nooo zostaly mi na gornych krawedziach musze meza poprosic bo ja nie mam tam drabiny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.07.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 malowałas cały dom tą Śnieżką przed właściwym kolorem ? ja póki co mam tylko sufity k-g ale chyba powinno sie całość, tak ? Tak, Słońce - całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.07.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Gdzie najtaniej dostanę tą śnieżkę grunt?Czy malował ktoś pistoletem swój domek ? zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego: http://allegro.pl/pistolet-do-malowania-rozpylajacy-bosch-pfs-105-i1687981108.html lub http://allegro.pl/pistolet-do-malowania-rozpylajacy-bosch-pfs-65-i1725582147.html Ja kupowałam w markecie jakimś. Malowanie pistoletem jak najbardziej - ładny efekt. Ale u mnie ściany malował malarz wałkiem. Pistoletem malowałam cegłę ręcznie formowaną - mam taką w wiatrołapie i na słupie. Co do malowania pistoletem - w podwątku o polecanych wykonawcach wkleiłam tę usługę mojego kolegi ( Piotrka Waszaka ) - bierze za malowanie agregatem 7 zł / m2. A mój malarz wałkiem - 8 zł / m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 23.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Mea jeżeli chodzi o taśmy te za 4 zeta i te za 10 to możesz pogadać zmoim chłopem i pokaże Ci doświadczenia.(pracuje u producenta taśmU nas zeszło różnego rodzaju taśm kilometry i powiem,że faktycznie nic nam nie poodchodziło.Co do podkładowej i gruntu to POLECAM śnieżkę grunt.Malowałam cały dom osobiście i malowało się rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 23.07.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 mnie taniej wyszly scheidle ale ja nie obrabialam ich klinkierem nad dachem !! mam struktonit i wyglada to swietnie też nie mam zamiaru dawac klienkieru i w dodatku mam tylko jeden komin/ do kominka/ , skąd brałaś tego schiedla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.07.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Mam pytanko - ile trzeba odczekać od położenia tynków do wylewek? Tynkarza mamy umówionego na końcówkę sierpnia i zastanawiam się na kiedy szukać i umwiać wylewkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A jeszcze z innej beczki - czy wiecie że BUDOZYT to teraz spółka w "upadłości likwidacyjnej"? Mamy u nich jeszcze kilkaset zł do wybrania, chyba trzeba to jak najszybciej wybrać - może stelaże, albo wełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 23.07.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A jeszcze z innej beczki - czy wiecie że BUDOZYT to teraz spółka w "upadłości likwidacyjnej"? Mamy u nich jeszcze kilkaset zł do wybrania, chyba trzeba to jak najszybciej wybrać - może stelaże, albo wełna... coś obiło mi się o uszy, nieciekawa sytuacja tych co mają tam większe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 też nie mam zamiaru dawac klienkieru i w dodatku mam tylko jeden komin/ do kominka/ , skąd brałaś tego schiedla? jak wszystko wtedy - z handlobudu !! ludzie pomocy - dostaje pierdolca z wyborem grzejnikow do lazienki !! jak mis ie cos qrwa podoba to kosztuje 1000 i wiecej, jak mi sie bardzo podoba to qrwa 2 tys i wiecej !!! a problem jeszcze jest w tym ze do gornejlazienki potrzebuje drabinke pozioma a takie to rarytas na allegro !! ktos mi pomoze ?? gdzie kupowaliscie swoje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A jeszcze z innej beczki - czy wiecie że BUDOZYT to teraz spółka w "upadłości likwidacyjnej"? Mamy u nich jeszcze kilkaset zł do wybrania, chyba trzeba to jak najszybciej wybrać - może stelaże, albo wełna... jakim cudem ?? to ty im dalas kase i potem mialas wybierac material ?? lepiej bierz co maja!! a co do tynkow i wylewek - czas pomiedyz jednymi i drugimi = sprzatanie po tynkarzach, hydroizolacja piwnicy, rozkladanie styro i ukladanie podlogowki u nas piwnica miesiac a reszta 6 tyg !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 pytanie do uzytkownikow plyt indukcyjnych /zasadniczo ceramicznych tez/ - czy to prawda ze nei mozna garnka z lodowki postawic na plyte ?? tak btw to kupilismy plyte elektroluxa za 1200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 23.07.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Mam pytanko - ile trzeba odczekać od położenia tynków do wylewek? Tynkarza mamy umówionego na końcówkę sierpnia i zastanawiam się na kiedy szukać i umwiać wylewkarzy? ja robiłem tynki, zaraz po tynkach podłogówkę i od razu wylewki. Jak nie robisz podłogówki, to praktycznie po tynkach możesz robić wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 23.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 pytanie do uzytkownikow plyt indukcyjnych /zasadniczo ceramicznych tez/ - czy to prawda ze nei mozna garnka z lodowki postawic na plyte ?? tak btw to kupilismy plyte elektroluxa za 1200zl pierwsze słyszę....skąd masz takie informacje?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 pierwsze słyszę....skąd masz takie informacje?!? od tesciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 23.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 nie zauważyłem jakichś negatywnych konsekwencji a stawiam czasami z lodówki prosto na płytę indukcyjną....i nawet od razu załączam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.07.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A jeszcze z innej beczki - czy wiecie że BUDOZYT to teraz spółka w "upadłości likwidacyjnej"? Mamy u nich jeszcze kilkaset zł do wybrania, chyba trzeba to jak najszybciej wybrać - może stelaże, albo wełna... juz od jesieni było krucho, plotki były różne, mnie przedstawiciel powiedział że Cichecki sprzedał firme i wyniósł sie pod Kraków grzech zmarnotrawic taką firmę... szkoda bo zbudowałam z nimi SSO bez dachu też mam tam jakies drobne jeszcze, może po farby podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 pytanie do uzytkownikow plyt indukcyjnych /zasadniczo ceramicznych tez/ - czy to prawda ze nei mozna garnka z lodowki postawic na plyte ?? tak btw to kupilismy plyte elektroluxa za 1200zl a czemu elektolux, ja ciągle sie waham, chciałabym ze szlifowanymi brzegami, bez ramek, prosta w obsłudze i najlepiej z niebieskim wyświetlaczem generalnie chce sie trzymać kilku firm w AGD zeby każda rzecz nie była z czego innego...więc albo bosch albo samsung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 a czemu elektolux, ja ciągle sie waham, chciałabym ze szlifowanymi brzegami, bez ramek, prosta w obsłudze i najlepiej z niebieskim wyświetlaczem generalnie chce sie trzymać kilku firm w AGD zeby każda rzecz nie była z czego innego...więc albo bosch albo samsung ja sie tez nad tym zastanawialam ... na poczatku chcialam wziac mastercooka ... tanio i w miare funkcjonalnie - poczytalam opinie i mi przeszlo ... no i wrzucilam to do jednego worka z amika, candy, aristonem itp ... bosch, siemens itp to gorna polka ... plyty za 2k i wiecej mnie nie urzadzaja ... szukalam czegos posrodku i na tapecie byl samsung, elektrolux, aeg, - wyszlam z zalozenia ze co pierwsze znajde co mi sie spodoba to ta firma bedzie ... kupilam plyte z elektroluxa i juz mam wybrany piekarnik ... okap pewnie tez sie znajdzie ale zmywarke to juz siemensa wezme ... tu nie ma specjalnie wyboru jesli idzie o parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts